I Kongoni lancianu a so rivuluzione

Gandalfu u vechju
Màrcuri l'11 di Sittembre 2013

[Ignorer]
ghjè bè chi i giovani corsi si lancianu in a pruduzzione di qualcosa di novu

à mè ùn mi face micca sempre ride, certe scenette facenu ride più che d'altre ma sapemu chi fà ride hè qualcosa d'assai assai duru

allora forza i kongoni ! (perchè stu nome ?)
 Leandri
Ghjovi u 12 di Sittembre 2013

[Ignorer]
Micca terribule
 o zitelli

[Ignorer]
ci vole à travaglià di più è appiegassi in corsu ci sò troppu sbagli di prununzia
 Ghj.

[Ignorer]
Ci vole à incuragisceli ! Per una volta ch´elli ci so i giovani chi facenu e cose ! Ghjè bè, cuntinuvate ! Ancu si ùn mi piace micca tuttu. Forza !
 Ghj.

[Ignorer]
Ci vole à incuragisceli ! Per una volta ch´elli ci so i giovani chi facenu e cose ! Ghjè bè, cuntinuvate ! Ancu si ùn mi piace micca tuttu. Forza !
 Calvoise
Venari u 13 di Sittembre 2013

[Ignorer]
"ci sò troppu sbagli di prununzia" > Ghjè gentile d'incuragì i giovani. Bravu !
 Ceccu cursinu

[Ignorer]
Invece d''incuragià a ghjente à parlà u corsu femu critiche.. A ragio a piazzetta simu veramente un paese d''azezi. Ùn mi piace micca tuttu manc''à me, mà voglia salutà i Kongoni e i so sforzi... Ùn si po che amegliurà (spergu)
 Leandri

[Ignorer]
ùn hè micca perchè provanu di parlà corsu ch'ellu hè un capulavoru. In francese ùn mi piacerebbe listessu.
 Ghjiseppa Geronimi

[Ignorer]
Allora cosa vulete ch'o vi dica.
Quandu hè principiata issa stonda cù i kongoni, eiu Aghju sceltu di parlà solu in corsu.
I sbaglii ci sò, a socu a mo prununzia ùn hè sempre ghjusta, facciu sbaglii di grammatica !
 Ghjiseppa Geronimi

[Ignorer]
Ma DITEMMI quale sò i sbaglii, imparateci puru piuttostu chè di pienghje.
Parleremu in francese chì vulete ?!
 Ghjiseppa Geronimi

[Ignorer]
@casinchese ùn hè affare di soldi. Femu què per u nostru piacè, dopu piace o nò ( ciò chì capiscu Ben intesu :)) ) ma u corsu l'aghju amparatu in casa, pruvemu di fà per u megliu, a vi possu dì, principiemu, avanzemu tutti i ghjorni, pianu pianu
 Bastianu c

[Ignorer]
A l''heure ou la jeunesse Corse sombre dans diverses choses que je citerai pas, et qu elle est en recherche de repères et de reconnaissance... Je trouve petit et mesquin de leurs jeter la pierre ! A lingua é vivva ci tocca a fát!
 o zitelli
Sàbatu u 14 di Sittembre 2013

[Ignorer]
In casa ognunu parla cum'ellu pò è cum'ellu sà, hè capita, ma quand'ellu si face un affare publicu, insignamentu, radiu, videò, teatru, si cerca d'ùn struppià. Capiscereste chì un prufessore di francese stroppii a lingua ? Nò !
 Ghjiseppa Geronimi

[Ignorer]
Très bien. Alors sous prétexte que tout ce qui est public doit être parfait. Bref, puisque nous sommes si imparfait que cela et que nous massacrons la chère langue keurse, nous parlerons français.
Un prozac et au lit.
 Ghjiseppa Geronimi

[Ignorer]
Pour finir, merci de vos critiques constructives, merci d'avoir dit où était nos erreurs et de vous être contenté de nous décourager. Merci beaucoup.
 Ghjeff

[Ignorer]
Quandu vecu certi cummenti mi dumandu s''è nò marchjimu nant''à u capu... Avimu una lingua in traccia di more, ci sò pè una volta una mansa di ghjuvanotti chì facenu u sforzu di pruvà di mantene un soffiu di vita, ancu s''elli ùn sò micca i soli à fà la
 Ghjeff

[Ignorer]
È ci fermanu sempre criticoni per dì a soia. Cù u vostru parè puzzicosu, a lingua hà da more un ghjornu o l''altru, di sicuru. Site i barbuti di a lingua, ciò chì l''inglesi chjamanu "grammar nazi". Pensu chì site a listessa rubaccia chì France-Corse
 Calvoise

[Ignorer]
On va crever. Simu fritti.
 Francè

[Ignorer]
Aiò, lasciateli campà sti giovani...

U Glaude

[Ignorer]
Découragé ? Avà !

Quelli chi facenu piglianu u risicu di fassi criticà, hè cusi. Ci vole à avè u curagiu per lanciassi.

L'avete avutu. Cuntinuvate, avanzate, travagliate... è ferete i prugressi cusì.

Ùn ci vole micca à piantà !

U vostru nome :

U vostru email :
 (micca publicatu)

Missaghju
Signale embed   Annulà ò
A vostra video sarà affissata sottu à lu vostru post.