Carne purcina : tucchemu u fondu
o ghjente , un he micca per ch'ellu si passa in Pariggi chi l'affare he novu !
30 anni fà ,a buttea u Muntagnolu , in Bastia , nantu a un scrittoghju specificava chi u "saucisson d'ane" o u "saucisson de sanglier" un eranu robba nostra .
facenu anni e anni chi 'nu i cummerci si compra rubbaccia ... e ci stemmu zitti.
a distribuzione preferisce favurizà i prudutti di e so centrale (dispusizioni, prezzi, prumuzione) (nantu a e so publicità un c'he mai u vinu corsu)
a pruduzzione di frutta - persiche, uva - nustrale chi un ha gustu , cresce tutti l'anni , e si vende a prezzi vergugnosi . e per ch'ell'he robba nustrale a cumpremu.
un aviamu bisognu di Pariggi per capì chi per tichjassi , e tratichjassi , nepochi un rispettanu nunda.
MORTU DI RISAAAAAAAAAA
MORTU DI PIENTIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Pe a prumuzzione di a corsica un si po micca fa di piu !
Le sanglier vit à la montagne et le cochon ...... il vit ...... pensava ch'ellu avia da di ......
à la ..............Plaaaaaaaggge
ooooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o zitté,d'apressu mè i maghiali nustralé pruducenu abeddi deci prisotti ogni unu,quarantiné kilo di figatelli,di coppé di lonzzi,di salcicci,hé ancu d'altré rubaccié chi si dicenu corsé.é un vi parlu di u casgiu dettu fromage corse
Hanu da vende ancu i stronzi stampati di a testa mora.
E alora chi po fà ? ghje u soldu chi conta, troveranu sempre una rubaccia a vende e cuglioni per cumpra la.
O Estri, a buttega U Muntagnolu, a l'epica era tenuta da Felice Tomasi.
"O Estri, a buttega U Muntagnolu, a l'epica era tenuta da Felice Tomasi. "
da Filice e di Antone
o basta...
avete vistu quellu chi dice "la charcuterie vient de Follini" ? o puttana....
MANSA DI SCRUCCONI
è l'astru connu cu u so accentu pinzutu
OH ESCROC, ENLEVE TA FAUSSE BARBE
U prublema ùn hè micca novu.
È perchè , per guarantisce a qualità, chì ùn dumandemu dinò omi pulitichi AOC?
E chi facenu i riprisententi di l'agricultura nustrale ?
Mi facenu ride (a pena giallettu à mo risa...) quelli chi si ne piglianu à i pinzuti chi vendenu sti mulizzi, a colpa un serà miccà tutta soia, no ?
E i nostri artigiani chi vendenu merda nustrale cara cume u sangue ? Seria tempu mi pare di scopre i pignatti !
Datemi un figatel'-ketchup per piacè !
circinelludiguagnenativupèliguagnesusosanguaversatu
O ghjente ! ùn ci vo' micca à cunfonde tuttu...: a roppa vinduta quì, da stu pinzutu capillutu, hè fabricata in Corsica. Si po leghja daretu: "sauveur Nunzi - l'aziana - Bastelica". Francamenti, hè roppa bona ! Si sarà imbusciatu un parighjinu pà i 2 simani di fiera pà ùn pagà micca l'aloghju... Baaaah, faci rida u tippu ma bon, ùn hè tantu seriu l'affari !
Un c'hè bisignu di anda in Parigi pè truva di stu mulizzu ,a maio parte di cio chi si trova indè grandi magazini hè roba cusi !E un 'hè d'oghjè chi l'affare hè cusi .Affacatevi a l'usina chi si trova nant'a Balanina e vederetè camio britonni chi facenu u pass'e veni .A sola manéra hè di mica cumprane di sta carne puzzica .
E anchu megliu d'andà à manghjassi un doppiu quick "hallal-fatal" !
Di sicuru Alexferox !! :D
Stà video mi fà pienghje. Tucchemu veramente u fondu, pinzutacci... Perchè ùn chi faceremu micca un votu per brusgiali ?
O zite' a carne purcina ch'elli facenu Passoni, Pittiloni , Tomasi, è altri hè mullizzeria, a sapemu, ma ùn sò micca pinzuti, s'è no tucchemu u fondu cum'è vo dite, ùn hè per via di i pinzuti, ma per via di noi altri corsi
Un la sòcu perchè, ma mi si pare chi cun questu "Vanga", 'emu da campacci...
il faut les crever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cum'ha dettu? "La ventrêche" ???? Par carità, a prussima volta chì calchi corsu di quassù vedi a so mostra à u SIA, ch'iddu u pichjessi u focu!
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