Carne purcina : tucchemu u fondu

 estrimei
Venari u 4 di Marzu 2011

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o ghjente , un he micca per ch'ellu si passa in Pariggi chi l'affare he novu !
30 anni fà ,a buttea u Muntagnolu , in Bastia , nantu a un scrittoghju specificava chi u "saucisson d'ane" o u "saucisson de sanglier" un eranu robba nostra .
facenu anni e anni chi 'nu i cummerci si compra rubbaccia ... e ci stemmu zitti.
a distribuzione preferisce favurizà i prudutti di e so centrale (dispusizioni, prezzi, prumuzione) (nantu a e so publicità un c'he mai u vinu corsu)
a pruduzzione di frutta - persiche, uva - nustrale chi un ha gustu , cresce tutti l'anni , e si vende a prezzi vergugnosi . e per ch'ell'he robba nustrale a cumpremu.
un aviamu bisognu di Pariggi per capì chi per tichjassi , e tratichjassi , nepochi un rispettanu nunda.
 SEMPER FIDELIS
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
MORTU DI RISAAAAAAAAAA
MORTU DI PIENTIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
 batman
Venari u 4 di Marzu 2011

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Pe a prumuzzione di a corsica un si po micca fa di piu !
 marianto
Venari u 4 di Marzu 2011

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Le sanglier vit à la montagne et le cochon ...... il vit ...... pensava ch'ellu avia da di ......
à la ..............Plaaaaaaaggge
 topupinutuazezzu
Venari u 4 di Marzu 2011

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ooooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 MARCUCCIU
Venari u 4 di Marzu 2011

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o zitté,d'apressu mè i maghiali nustralé pruducenu abeddi deci prisotti ogni unu,quarantiné kilo di figatelli,di coppé di lonzzi,di salcicci,hé ancu d'altré rubaccié chi si dicenu corsé.é un vi parlu di u casgiu dettu fromage corse
 nuit bleue
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
Hanu da vende ancu i stronzi stampati di a testa mora.
E alora chi po fà ? ghje u soldu chi conta, troveranu sempre una rubaccia a vende e cuglioni per cumpra la.
O Estri, a buttega U Muntagnolu, a l'epica era tenuta da Felice Tomasi.
 estrimei
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
"O Estri, a buttega U Muntagnolu, a l'epica era tenuta da Felice Tomasi. "
da Filice e di Antone
 TAZZACARNE
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
o basta...

avete vistu quellu chi dice "la charcuterie vient de Follini" ? o puttana....

MANSA DI SCRUCCONI

è l'astru connu cu u so accentu pinzutu

OH ESCROC, ENLEVE TA FAUSSE BARBE
 Sam Buccuch-Dalandeaux
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
U prublema ùn hè micca novu.
È perchè , per guarantisce a qualità, chì ùn dumandemu dinò omi pulitichi AOC?
 Alexferox
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
E chi facenu i riprisententi di l'agricultura nustrale ?
Mi facenu ride (a pena giallettu à mo risa...) quelli chi si ne piglianu à i pinzuti chi vendenu sti mulizzi, a colpa un serà miccà tutta soia, no ?

E i nostri artigiani chi vendenu merda nustrale cara cume u sangue ? Seria tempu mi pare di scopre i pignatti !
 Viaghju
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
Datemi un figatel'-ketchup per piacè !
 circinelludiguagnenativupèliguagnesusosanguaversatu
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
O ghjente ! ùn ci vo' micca à cunfonde tuttu...: a roppa vinduta quì, da stu pinzutu capillutu, hè fabricata in Corsica. Si po leghja daretu: "sauveur Nunzi - l'aziana - Bastelica". Francamenti, hè roppa bona ! Si sarà imbusciatu un parighjinu pà i 2 simani di fiera pà ùn pagà micca l'aloghju... Baaaah, faci rida u tippu ma bon, ùn hè tantu seriu l'affari !
 ANTO
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
Un c'hè bisignu di anda in Parigi pè truva di stu mulizzu ,a maio parte di cio chi si trova indè grandi magazini hè roba cusi !E un 'hè d'oghjè chi l'affare hè cusi .Affacatevi a l'usina chi si trova nant'a Balanina e vederetè camio britonni chi facenu u pass'e veni .A sola manéra hè di mica cumprane di sta carne puzzica .
 Alexferox
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]

E anchu megliu d'andà à manghjassi un doppiu quick "hallal-fatal" !
 Lingua di puttana
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
O zite' a carne purcina ch'elli facenu Passoni, Pittiloni , Tomasi, è altri hè mullizzeria, a sapemu, ma ùn sò micca pinzuti, s'è no tucchemu u fondu cum'è vo dite, ùn hè per via di i pinzuti, ma per via di noi altri corsi
 vanga
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
si je tiens à m'exprimer en français c'est pour que tout ceux qui accédent à ce site puissent comprendre se qui se dit.tout d'abord pour moi les vrais corses,si tant soit peu il en reste,sont ceux qui la défendent(chaqu'un à la mesure de ses capacités)et si on veut aller plus loin,il faut commencer par créer une économie locale(comme font nos voisins sardes.avant d'acheter la marchandise venue d'ailleurs on consomme locale,après on voit...)ça veut dire éviter au maximum d'aller dans les grandes surfaces.Quand on aura compris cela,de nouvelles discutions pourront etre engagée.Le débat est lancé,j'invite les gens intéresser à y participer.ce n'est que de cette façon que l'on arrivera à sortir de l'impasse ou l'on veut nous amener.a prestu
 marboeuf
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
Un la sòcu perchè, ma mi si pare chi cun questu "Vanga", 'emu da campacci...
 vanga
Venari u 4 di Marzu 2011

[Ignorer]
forze ci camparemu,ma saria megliu di piglia quissi l'affari a u seriu è un aspitta nunda di piu da i nostri eletti chi elli so apoghjati,cumè lu si dicé a é colloné,ancu s'elli so stampillatti AOC.
 era tempu di carta near
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
il faut les crever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

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Missaghju
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