Carne purcina : tucchemu u fondu
MORTU DI RISAAAAAAAAAA
MORTU DI PIENTIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Pe a prumuzzione di a corsica un si po micca fa di piu !
Le sanglier vit à la montagne et le cochon ...... il vit ...... pensava ch'ellu avia da di ......
à la ..............Plaaaaaaaggge
ooooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o zitté,d'apressu mè i maghiali nustralé pruducenu abeddi deci prisotti ogni unu,quarantiné kilo di figatelli,di coppé di lonzzi,di salcicci,hé ancu d'altré rubaccié chi si dicenu corsé.é un vi parlu di u casgiu dettu fromage corse
Hanu da vende ancu i stronzi stampati di a testa mora.
E alora chi po fà ? ghje u soldu chi conta, troveranu sempre una rubaccia a vende e cuglioni per cumpra la.
O Estri, a buttega U Muntagnolu, a l'epica era tenuta da Felice Tomasi.
o basta...
avete vistu quellu chi dice "la charcuterie vient de Follini" ? o puttana....
MANSA DI SCRUCCONI
è l'astru connu cu u so accentu pinzutu
OH ESCROC, ENLEVE TA FAUSSE BARBE
U prublema ùn hè micca novu.
È perchè , per guarantisce a qualità, chì ùn dumandemu dinò omi pulitichi AOC?
E chi facenu i riprisententi di l'agricultura nustrale ?
Mi facenu ride (a pena giallettu à mo risa...) quelli chi si ne piglianu à i pinzuti chi vendenu sti mulizzi, a colpa un serà miccà tutta soia, no ?
E i nostri artigiani chi vendenu merda nustrale cara cume u sangue ? Seria tempu mi pare di scopre i pignatti !
Datemi un figatel'-ketchup per piacè !
circinelludiguagnenativupèliguagnesusosanguaversatu
O ghjente ! ùn ci vo' micca à cunfonde tuttu...: a roppa vinduta quì, da stu pinzutu capillutu, hè fabricata in Corsica. Si po leghja daretu: "sauveur Nunzi - l'aziana - Bastelica". Francamenti, hè roppa bona ! Si sarà imbusciatu un parighjinu pà i 2 simani di fiera pà ùn pagà micca l'aloghju... Baaaah, faci rida u tippu ma bon, ùn hè tantu seriu l'affari !
Un c'hè bisignu di anda in Parigi pè truva di stu mulizzu ,a maio parte di cio chi si trova indè grandi magazini hè roba cusi !E un 'hè d'oghjè chi l'affare hè cusi .Affacatevi a l'usina chi si trova nant'a Balanina e vederetè camio britonni chi facenu u pass'e veni .A sola manéra hè di mica cumprane di sta carne puzzica .
E anchu megliu d'andà à manghjassi un doppiu quick "hallal-fatal" !
Di sicuru Alexferox !! :D
Stà video mi fà pienghje. Tucchemu veramente u fondu, pinzutacci... Perchè ùn chi faceremu micca un votu per brusgiali ?
O zite' a carne purcina ch'elli facenu Passoni, Pittiloni , Tomasi, è altri hè mullizzeria, a sapemu, ma ùn sò micca pinzuti, s'è no tucchemu u fondu cum'è vo dite, ùn hè per via di i pinzuti, ma per via di noi altri corsi
si je tiens à m'exprimer en français c'est pour que tout ceux qui accédent à ce site puissent comprendre se qui se dit.tout d'abord pour moi les vrais corses,si tant soit peu il en reste,sont ceux qui la défendent(chaqu'un à la mesure de ses capacités)et si on veut aller plus loin,il faut commencer par créer une économie locale(comme font nos voisins sardes.avant d'acheter la marchandise venue d'ailleurs on consomme locale,après on voit...)ça veut dire éviter au maximum d'aller dans les grandes surfaces.Quand on aura compris cela,de nouvelles discutions pourront etre engagée.Le débat est lancé,j'invite les gens intéresser à y participer.ce n'est que de cette façon que l'on arrivera à sortir de l'impasse ou l'on veut nous amener.a prestu
Un la sòcu perchè, ma mi si pare chi cun questu "Vanga", 'emu da campacci...
forze ci camparemu,ma saria megliu di piglia quissi l'affari a u seriu è un aspitta nunda di piu da i nostri eletti chi elli so apoghjati,cumè lu si dicé a é colloné,ancu s'elli so stampillatti AOC.
il faut les crever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cum'ha dettu? "La ventrêche" ???? Par carità, a prussima volta chì calchi corsu di quassù vedi a so mostra à u SIA, ch'iddu u pichjessi u focu!
Scrive una risposta
|
|