Vogalène ? O Zuccarelli ? bastiacciu stortu
E si Dumenica ci n'andavamu tutti a pisca ....!!
anto
Zuccarelli fora. puntu e basta !
ZUCK FORA
é tempu di piantà cu u sistema di zuccarelli.... 50 anni a u pudere, basta !
l'allianza cun Tatti ùn mi và micca, ma vuteraghju perche ci vole a falla finita. da qui à 6 anni serà troppu tardi. fà eleghje JZ = parte pè 20 anni torna. BASTA !!! pocu impreme l'unione, ci vulia u curagiu per lampà in pianu stu sistema. l'allianza ùn mi piage, ma chi sulluzione c'era ? Cun CL ùn bastava micca. NOI U VULEMU CACCIA' è u CACCEREMU per quelli chi vanu à piscà, capiscu, ma un ci vulerà micca pienge dopu ZUCK FORA
UN BI SBAGLIATE
U NEMIGU DI U POPULU CORSU E ZUCCARELLI !!!! liberu
Traditori! Avete tupatu in faccia a i naziunali. Avete fatu legame inchu una ex PS un ex PRG et a dirita UMP.... quallé chi a da gesti e a dafa avanza i prugeti per bastia e per a CAB.... cume si po fa legame chun quelli chi so contru a cooficialita.
liberu
Per me side pediu chi quelli chi vulete caccia. Odie un a piu senssu. Basta.... qui chiodu foliu.
u musculu
U silenziu.....
Paoli
Si pó leghje ,zuccarelli fora e basta ....iè ! Ma Giacobbi ún hè clanistu dà poi anni e anni ??? Ma nimu ,un lu vole mette fora di a ctc ....stranu no ?
Povera Corsica ,Simeoni vergogna à TÈ . Vomitu
Puvete cuntà tutte e votre chjachjere, ci vole à avè u curaggiu di chjamà st'unione per u so veru nome : un tradimentu. U Vogalène, pensu chì quellu chì n'averia u più bisognu, s'ellu hà una cuscenza, hè Simeoni. Vergogna !
tont'e finu
E chi ci vulià a fà ? Aspetta torna un altrà occasione ? Dà passeghju a Zucca’ per mezzu seculu ?
Un hanu da stà a bocca aperta, sei annate basteranu à rifà di Bastia u pistellu di l’opinione. Iè, u gambit di i « duri » ghjè opera amara mà ghjuvevule. Se ci vole a pate u musu strumbuchjatu di parangoni di virtù chjosi in citadelle di purezze... Di poi u tempu che li sò azezzi ! U veru Corsu
U veru Corsu un hè mai cuntente. Si pò caccia Zuccarelli è avè u primu mètre naziunaliste di Bastia. A scelta si fà on furia per mè, anche si ci vole à dà una voce a Tatti.
tont''''''''e finu
Preferiscu : Simeoni-Tatti eletti dans "un fauteuil pour deux" (o tre)
Chi risicà una sola siconda: "Jean-Joffrey Baratheon sur le trône" J G
Ma in u fondu u solu rimproveru co sentu contru a Zucarelli , hé d'avè duratu troppu ! ! !
Un hé a sorte di Bastia chi premureghja i novi candidati , tuttu u mondu l'averà capita , cio chi conta he d'abatte a Zucarelli , per ghelusia o forse per interessu , Vaitine co mi ci metti ! ! ! o quellu
fate cume vulite.
capiscu a dillusione di tutti. e capiscu quelli di Corsica Libera chi anu l'impressione d'esse da cantu Vomitu
Piscà, piscà, andemu à piscà.
Ghjè una canzona di Regina è Bruno. acquaviva
cume in portivecchju simeoni ha messu d'accantu i naziunalisti per ghjunghje a u putere e in portivecchju angelini s'he ancu alleatu a u peghju partitu naziunalistu francese quellu di melenchon l'amicu di riolacci e bucchini.GHJUNTI A U PUTERE COSA PUDERANU FA :certe volte he megliu d'un vince piuttostu che di cambia e faccie di quelli chi so eletti.ECCU CIO CH'ella diventa un idea smorfiata per ghjunghje a u putere fussu solu municipale:valia u colpu di lascia corsica libera, scumunicatu perche naziunalistu, per cumpiace a manca e diritta francese.MA SIMEONI E ANGELINI UN SO MASSONI ?UN IMPIEGANU TRAMINDUI U STESSU VUCABULU VIOTTU DI SENSU D'IDEE DI PRUGRAMI?UN HE L'IDEOLOGIA REPUBLICANA QUELLA DI L'UNIVERSALISMU BRACCIU ARMATU DI U CULUNIALISMU FRANCESE.METTE ZUCCARELLI FORA VA BE MA PER CHI FA PULITICAMENTE E IN CUNCRETU?SEREBBE ELETTORE IN BASTIA MI PAGHEREBE U PIACERE DI METTELI FORA O MI NE STEREBBE A L'OZIU? O SIGNORE FATEVOI!
bastiacciu stortu
Quattr'ore venenu di sunna ..so semprè in traccia di manghjia ...a Meeerrriiiiiaaaa......!!!
samantha fox
Què Tavanincu, si chjama a pulitica!! Zuccarelli sò 50 anni ch'ellu si face critica è guarda cum'ellu hè in forma!! ciò chì ùn tomba, ingrassa (assai d'attualità, mi pare nò?)
sumenacitu
s'è no simu cuntenti d' Hollande seremu cuntenti di Simeoni!!
anto
Cum'ellu dice u pruverbiu arabu "o Jean: hai manghjatu u muntone ci vole a caga a lana !"
Scrive una risposta
|
|