Stéphanie Grimaldi hà scupertu l'esistenza di u Populu Corsu
hahaha ùn t'ani veramenti a paura di nudda à l'UMP! !
ch'ellu sia Stéphanie Grimaldi, Jean-Martin Mondoloni, Gandolfi-Scheit, Simon Renucci o Paul Giacobbi, si dicenu tutti in favore di a lingua corsa...
...ma ind'i fatti un facenu nunda per difendela !!!! a dicenu, ma quand'ellu ci vole a fà un ci hé piu nimu
pé u "foncier" ghjè listessa
Mà per elli un corsu hè francese, mà un francese ùn hè corsu spergu...!!
Seranu pè a ricuniscenza du u populu corsu storicu, u solu.. (jus sanguini.) ghjè ghjustu pulitichella.. à l'ora induve certi volenu corsizà, i partidi naziunalisti (elli) franciseghjanu....peccatu !!
Cursizà l'Ump !! è dopu spergu ch'ella vulerà ricursizà à Corsica è i corsi (S'ellu nè ferma..) chi bisognu ci hè..
Un amicu m'hà dettu ch'ellu avia intesu mughjà "Statu Francese Assassinu!!!" ind'un appuntamentu di l'ump :-)
iè, ma chi face Stéphanie pè a lingua corsa per esempiu ?
chi face Gandolfi Scheit pè a lingua corsa in Biguglia ?
chi face Jean-Martin Mondoloni in u so stabilimentu ?
"cursizà l'ump" ? so curreghje sumerine
è Vincent Carlotti chi vole fà l'autonomistu ?
Sopratuttu mi pare ch'ella pensi à a so carriera. Ste ghjiente chi voltanu e so ghjiachette per essere inde u versu di u ventu un mi cabarnu tantu...E ella u parla u corsu? Eiu l'adjiu sempre intensa sfrancisa à a Porta!!!!!
@ Mamone è jf avete a ragio, un so che posture pulitiche ch'elli principiinu pè parlà corsu indè a vita è incu i media, è po di dinù chi s'elli so francese di "carta" so corsi di sangue è di cultura tandu puderianu esse pigliati à u seriu no ??
Sta ghjuanetta ci piglia vèramente pè una mansa di cuglioni !Ci vole fa u colpu di Sarkozy nantà u "pouvoir d'achat" .A l'UMP so tutti ghjacubinisti appèna cumè i ghjacubbisti !
una vera diritta corsa à mè ùn mi scumoda micca
carlotti avia dittu , anni passati : vutemu a muzzione a nanta a u populu corsu ,un serva a niente
cynique?
cume mitterrand e u so amicu bastianu leccia chi era presidente dt a cumpania di u rhone tuccandu in u stessu tempu l'assedic in u modu massonu
aghiu un'amicu,anzianu di u fronte,scrittu a l'ump,favureulè a u giacubinismu,cucinu d'un militanté attivu ump,chi mi a dettu"ma simu tutti naziunalisti".Soca sera cusi a pulitica in Corsica????
o Marcucciu seranu forse "tutti naziunalisti" mà indè a sucietà nè ùn si sente nè ùn si vede stu naziunalisimu... allora cume serà seranu tutti settebelli... o trumbette...??
è i Naziunalisti, elli, ti parenu assai cursisti o universalisti...??
UMP = Unione di i Maghjoni Patriotti....??? ghjera tandu u MPA,....hanu cambiatu l'U contr'à l'A...
parechji Corsi so di diritta a Corsica ghjè una terra di diritta
Perchè 30 % ?
10 % + 25 % facenu 35 %
è micca 30 % s'o ùn mi sbagliu no ?
@ Michè, una terra di diritta chi vole di ?? Un populu po esse di diritta mà micca una terra...Mà hè vera chi simu erede di un populu di pastori, guerrieri è catolichi chi dà 'impurtanza à a lea famigliale (Clan pè certi) èchi ùn hè mai vussutu sparte sta terra incu l'invasore qualsia sia...!!
Paul 'u polpu' hè mortu oghji. Femu una minuta di silenziu di clavier
Scrive una risposta
|
|