Semu salvi, hè ghjuntu Quick U Palatinu
Hè vera.
L'aghju dettu eiu dinù, ma assai menu bè. Dunque, nunda di particulare à sughjunghje. estrimei
"enfin , Sgaiouffe , il ne faut pas etre retrograde !"
"pianu , pianu c"hanu amparatu a suttumetteci a a rubbacccia (cherne purcina chi un sente di nunda , frumagliu fattu a usu "metà reblochon, meta camembert ") , "la dinde de Noel" vi pare robba bona ? e tutte e "suggestions " di Natale o di Capu d'Annu vi parenu gustose ? avà simu pronti a manghjà ancu peghju. per disgrazia hanu a esse numerosi , i corsi a a moda (un so cum'ellu si dice oghje chi i termini cambianu tutti i ghjorni) a ticchjassi di cuicherie e chi un circheranu mai a cunosce u gustu di un bellu tianu. quessa dinnù he culunisazione . he quella di u mundialisimu circinelludiguagnenativupaliguagnesusosanguaversatu
Bah ! Quiddu di Aiacciu ùn marchja tantu, mi !
à u principiu si vidiani i fili di vitturi ad aspittà u so tornu di essa sirvutu, ma oghji po...! Ci vo' à dì dinò chi noi altri corsi ùn femi nunda pà guarantiscia è prupona una magnusca bona è "identitaria" : priferiti tichjavvi di quickburger o di falsiburger fatti cù i pedi cù ingredienti di pocu valori ? Ind'un paesi d'Italia ani fattu scappà in dui mesi un McDo, chì l'usteriaghju in faccia si hè missu à prupona un "slow food" di qualità fattu cù i ricetti di u lucali... Eiu in Aiacciu ùn vecu nunda di simuli ! Ci hè stata a tentativa "Merenda" à l'epica, ma di poi... ochju merlinu
ai ragiò o circinellutonomehètroppulongu
quì, preferimu tichjacci di rubaccia piuttostu che di circà di prupone altru affare ùn avemu nè a vuluntà,nè u laziu, nè l'imaginazione pè circà di fà qualcosa d'altru nuit bleue
A dicu sempre ,a natura li dispiasce u viotu,chi ci era nanzu intornu a furiani per i spetatore di ballo, nulla!
Chi c'hè in Aiacciu a dumenica sera se tu voli manghja un pezzu,qualchi camio di pizza e po basta ! I corsi so cume l'ebrei, un travaglianu mica u "week end", chi collanu in paese, e lascenu a piazza a Mac do e altre quick chi vendnu a so rubaccia a tutti i disgraziati senza soldi. Se no vulemu manghja roba nustrale principiemu pa prupone produtti lucali, e mica aspitta i batelli carci di roba frustera, cume i vitelli di "spangero" ,purcelli di China, o granu di Russia. Un basta di critica sempre cio ch'elli facenu l'altri, bisogn'a fighja cio n'un femu per sorte d'issa dipendenza. imbecille
u prestu (quick) he per i corsi senza soldi,
u prizuttu di tre anni , u figatellu bonu , e l'arena per i francesi di i residenze secunde pieni di soldi e a cucina corsa carissima rivisitata da i chef francesi ( dos de loup au romarin a la moutarde de dijon -ricetta sartenesa di u 1755) a noi u calendo , i merguez ,u cochonou e u vinu di u var ribatizattu rosé de corse fattu cu vinu varois TAZZACARNE
eccellente analisa di l'imbecille
hè faciule à dì "basta la malbouffe, hamburgers fora, ci vole à manghjà robba casana, prisuttu alisgianincu è casgiu calinzanincu" ma sta robba i Corsi a si ponu pagà... una volta à l'annu ! allora chi ghje a soluzione ? nuit bleue
Roba corsa, un hè sola, casgiu e prisutu, se no vulemu pudemu pruduce 90% di cio che no manghjemu, ma ci si vole a sceglie; o un ecunumia assistanata di funziunarii pagati da u statu francese, senza parla di RMI, RSA e altri sicorsi, o mette in piazza una vera pulitica di l'agricultura, e di u sviluppu di l'intraprese corse, per esse prisente nant'u mercatu naziunale, e sopratuttu corsu.
uquiccunustrale
merda e cumpagnia , paga di miseria e mulizzu a buzeffu , u sviluppu di a Corsica passa per u quick e u macdonald. Chi VERGOGNA , simu i piu forti in tutti generi di cumbine, industriale economiche culturale agricule
Groquicku
à mè mi piace a pulenda è dinù i hamburgers
a paghjella è dinù black eyed peas ma cumu serà che no simu i più forti per tutte e cunnerie di a creazione ? u più grande di francia, per chi fà ? per tichjacci torna appena di più ? EVVIVA A DECERBELLAZIONE GENERALIZATA IN CORSICA picciaghjolu
è in aghjacciu, hè Baleone chì si sviluppa tal "plan de campagne", locu senza anima chì s'assumiglia anch'ellu à a seine et marne.
mà basta à vede i casatti di a ghjente in i cità, è di più in più in i paesi, per rende si contu chì u populu corsu ùn esiste più basta dinnù à vede a ghjuventù corsa ch'ùn cunnosce nunda di a so lingua, ne a parla, ne a capisce. persa a lingua... persu u populu in fine di contu, u quick ùn hè micca un segnu di scambiamentu è di mundialisazione, hè una cunsequenza, una testimunienza di più di ciò che no simu diventati. estrimei
nuit bleue le 28/12/2010 18:07
cume spessu so d'accunsentu nantu a parecchji punti. a u to discorsu aghjusteria : imprese nustrale chi impiegganu corsi rispettati 'nu u so impieggu e ' nu a so pagga e chi rispettanu u so travagliu . in una parulla un'ecunumia rispettuosa di tuttu u Populu corsu A prestu in Furiani
U peghju ghjè chi in piu di l'hamburger,mi piàcenu i filmi americani,a so musica,google,Paris Hilton,i cookies, ecc...,e i Russi ,Japunesi, Chinesi e altri chi manghjènu 'ssa "rubbaccia" chi sò?traditore?
Per mè u tuttu ghjè di tene a mente che no simu un populu cumè l'altri,ma sopratuttu micca un populu minore. Eiu mi possu ticchja d'hamburger. Perchè: sò Corsu; aghju un Paese,una lingua,una storia,una cultura, e u Quick un mi facce micca paura.(serà megliu u Flunch?) D'altronde chi hannu di Corsu l'osterie di Bastia,d'Aiacciu o di Portoveck. Tuttu què un è che cummèrciu. nuit bleue
ie ghje què u sognu di u populu corsu, un paese di funziunarii, pagati per u statu francese, puderemu ancu urganiza per i touristi falsi attentati, cu clandestini a u serviziu publicu, paghiellaghji e cantarini pagati a u smic, done vistute di neru nant'un sumeru, falsi pastore in pilone .......chi piace, un populu sanu a u serviziu di i pumataghji, chi bella vita, 35 ore a settimana e u pane sicuru.
Rileghjite a fola di LaFontaine "U lupu e u ghjàcaru" Bâton de berger...
Pè u prugressu di a suciètà eo bramu chi stu Quick diventi prestu prestu Hallal..!!
@ Per ride.. una "banda"di pecure ùn si dice in corsu "Una Reghja" ? imbecille
ci vole produce robba corsa a bon pattu
e lampa in mare i cochonu e e casgi francesi un azzione ? anto
Fatè cume mè un ci metite i pedi ,e da qui a pochi mesi chiudera !Un'aghju mai manghjatu una sola volta ,in una di ste gargote ! Ma u corsu ha cambiatu ,e cum'ellu compra i "mendl o i millet " si campa a manghja u so big mac !
MARCUCCIU
aveté tutti raggio !! per contu meiu u quick un mi disturba tanttu,chi un ci mettu i peddi.MA...MA...Per capu d'annu aghiu cumpratu u caprettu. Ma u prezzu????un vi ne dicu nunda. 29 euro u kilo .Pulenda hé caprettu a l'istrettu chi maravIia.Per sta volta mi bastera.U dui hè u tre di l'annu mi né anderaghiu a manghia a u quick,cusi mi rivenera menu caru.Un mi gherba tanttu, ma per una volta !!!!!
Bâton de berger...
@ Per ride.
Iè, "reghja" "greghja" è dinù "Reghjone" (o Greghjone..).. ghjustu pè di cum'ell'era ricca è Antica .. a lingua nostra. Pè u "bâton de berger" mi pare ch'ellu po andà incu una marca cume Quick, postu chi oghje a ghjente in generale (è i giovanni sopratuttu..) manghjanu "marche" più che robba.... dixit Perico Legasse. justin brade pas tout
U Quick in furiani !! ma i corsi u campanu micca tutti in Bastia?!
L'usi di campa mundiale mettenu in periculu a nostra vechja cultura ,è st'usi nimu i po para. Salvemu a nostra lingua ,è sera una bella victoria . Una ruchjata di pecure si dice ancu cusi. Un salutu a A Piazzetta chi participeghja a fa campa a nostra lingua. Scrive una risposta
|
|