Quale s'arricorda di Jean Cuiconi ?
hihi mi n'era scurdata di quessa. Ma ùn hè micca nantu à l'"acrunimi" hè nantu à i "sigli" -)) (o allora ci vulerebbe ch'e veca u testu, tutti 'ssi sigli l'averia assestatu in acrunimi?)
Attente à e fette
O crudele destinu
Cuiconi hè sminticatu
ùn pensu micca, sò acrunimi nò ?
acronyme (n.m.)
1.(linguistique)sigle prononcé comme un mot ordinaire
Attente à e fette
O crudele destinu
Cuiconi hè sminticatu
Questu sarebbe una spezia d' "acrostiche" !
Scusate pè stà parola in francese ma in lingua corsa mancu babbone ùn sappia scrivela !
Unesco hè un acronimu, un si dice mai U.N.E.S.C.O.
CGT un'hè un acronimu, ogni lettera si pronuncia. Un si pronuncia micca cum'è una sola parula (un seria micca tantu faciule).
PIB po esse un acronimu o no, dipende di quellu chi parla. P.I.B o "Pibe".
Tè...Mi facci pinsà à un antru tarcanu di prima trinca: Pierre Dieghi
uuhhhhh sangu la miseria !!
Ah mille scuse, aghju fattu eiu u sbagliu trà acronimu è acrostisciu....mi staffileghju da per mè!! slllaaa! -))
Grazie à Bernard Pivottu è à Fabien!!
è induve mettite ISSA TERRA d'ALTE VOCE ???
un capiscu micca perché a cansone si ghjama CGV
face 20 anni chi a NASA cerca di sapè perchè, ùn hà ancu trovu...
Cuiconi s'assumiglia a Jim Morrison annantu a stu ritratu
Da metta ghjust'accant'à "Wiz or wizard iou" di Jean charles (40 ans) mà ellu e fece sparisce e video
què po mi piacé u tipu ! ci so altre canzone cusi ???
sface parechji anni ch'eiu cercu sta canzona !! nimu ùn era capace di truvalla ! nimu ùn cunniscia stu tipu !!
a ringrazziavi !!
canzona macagna di u seculu !
c'è quarchissia chi s'arrimentà u "45 tours" "l'erba corsa", deve esse à listessa leva à cantà... una meraviglia !!nanta un ritmu reggae dicia "tuttu u mondu fuma l'erba corsa...
e anchè u cignale, e anchu u pompieru, e anchu u giandarmu"...
Iè o zitè, Ghjuvanni Cuicon sempre vivu ! Ma quand'ellu si sente à "alte voce" è a so canzona "issa terra" si vede bè chì u geniu di u populu corsu hè spripusitatu. E' ùn parlu mancu di a musica, ne manca di a voce feminile ...
Mi si pare chi simu pronti per una bella elezionne di e canzone corse e più abuminevule ! : "Issa terra" (nunda a aghjustà), "Sinfunia nustrale" (l'innu di i dicerbellati), a discugrafìa sana di Pasquale Costa (chi putenza), "Corsmopulitanu" (a cusensualità bobò a u so parossìsimu, da stumacà un GFB), "Beata funtanella" (spunzorisata da i "monte-escalier" Stana), "Stu paese" di Eric Mattei (cortisonazione), "Si vivu ancu tu" (è tu ?), u "duo" di Tonton (appicatevi !), "L'ora d'amà" (quandu l'ego smisuratu piglia a suprana anant'a scimizia), "Un batellu chi passa" (O ! scusate, tandu era un collabò, mà, avà ghjè un fratellu...), "L'aranciaghju" ( Bobby Sands face i a tecktonik ind'a so cascia), "Attent'a a scimia" (aghju resu e mo trippe sentendu un addatazione cusì spaventosa), hà da esse longa a lista...
è "di stu paese" di Felì, induve u mettite ?
cù tuttu u rispettu ch'aghju pè Felì ch'hà fattu bellissime canzone, l'arrangiamenti musicali di sta canzona sò una calamità
ascultate :
Cuiconu a scrittu un bon pezzu di e canzone di l anticu gruppu " I Fratelli" incu u so tubu Fratellanza
puh ! "i fratelli" !!! mi n'era cumplettamente scurdatu !!!
certe ùn eranu micca troppu male, nò ?
si pò stà à sente à st'indirizzu :
Scrive una risposta
|
|