i footixi fora
ùn ci tenenu micca caru, l'avemu da rinvià l'ascensore
sardu
perchè l' alemagna?... un si pò tifà micca! u ghana almenu
Migaleddu
O Corsi puditi sciuerà meddu , consigliu da a Sardigna
vene zema
ùn sò micca eo, ma nant'à a piazza San Niculà ci vole à vede, sò tutti per i FDM
Marcelli yviu
Forza azzurri italia
tont''''e finu
Ci vole à di chi sò tutti cusi simpatichi, malignoni, umani, simplici, omi di gran'core, ameni, abburdevule.
Un si capisce tal' dispettu... henry smart
E Po ci so quelli minoritari chi si n''impippanu di u mundiale, ancu puru s''ellu fussi statu a Corsica !!
Ci ruvina u ballo ! acquaviva
italia ne u core di parecchji corsi lontani oramai di a prupaganda sterica pro francese .TUTTI I VECCHJI SCHEMI MENTALI FRANCESE A LU SBANDU:CRESCE LA VOCE FRANCIA E CUMMUNISTI FECCIE PER SEMPRE
Migaleddu
Corso o Luchese ?
stumacatu
"Più di 84% di i Corsi ùn sò micca per a Francia"...
Un la credu mancu una seconda : induve si piattanu ?!! E induve hanu interrugatu la ghjente ?!! In una cabina telefonica induve s'aduniscenu quelli di CL...?!! Piu di 84% di i corsi chi sentu parlà SUSTENENU a squadra francese !! Ma leghjetti piuttostu e reazzione à l'articulu... e pienghjetti ! E u prefettu si n'impipa e à ci cuzza bè... acquaviva
ben spiegatu e ben chiaritu o simufrItti;nun si ponu separa e duie appartenenze e so i francesi chi hannu vulsutu separacci senza treva finche che i nostri babboni diventessinu piu francesi che i francesi e u termine lucchese he a di per se un termine di a prupaganda naziunalistu francesa quandu he impiegatu cume sinonimu di taliani.SIMU TUTTI STATI A UN MUMENTU DATU MANIPULATI DA U CULUNIALISMI FRANCESE EIU IN PRIMIS E OGHJE AVEMU PER A MAOIRE PARTE DI NOI RITRUVATU U FILU E U SENSU DI CIO CHE NOI SIMU:CORSICA E ITALIA PATRIA NOSTRA.UN VOLE MICA DI CHE VULEMU AVE UNA CARTA D'IDENTITA TALIANA HE BELLU PIU INTERESSENTE:HE UN LIAMU CHI TOCCA A L'IDENTITA MICA UN'AFFARE DI DOCUMENTI.MIGALEDDU U VERU SENSU DI LUCCHESE HE: ORIGINARIU DI A PRUVINCIA DI LUCCA E LUCCHESI IN CORSICA CI NE DIPOI U SEICENTU QUALCHI MISCHJU CI SERA STATU INNO?SENZA STIZZA MIGALEDDU!
acquaviva
ben spiegatu e ben chiaritu o simufrItti;nun si ponu separa e duie appartenenze e so i francesi chi hannu vulsutu separacci senza treva finche che i nostri babboni diventessinu piu francesi che i francesi e u termine lucchese he a di per se un termine di a prupaganda naziunalistu francesa quandu he impiegatu cume sinonimu di taliani.SIMU TUTTI STATI A UN MUMENTU DATU MANIPULATI DA U CULUNIALISMI FRANCESE EIU IN PRIMIS E OGHJE AVEMU PER A MAOIRE PARTE DI NOI RITRUVATU U FILU E U SENSU DI CIO CHE NOI SIMU:CORSICA E ITALIA PATRIA NOSTRA.UN VOLE MICA DI CHE VULEMU AVE UNA CARTA D'IDENTITA TALIANA HE BELLU PIU INTERESSENTE:HE UN LIAMU CHI TOCCA A L'IDENTITA MICA UN'AFFARE DI DOCUMENTI.MIGALEDDU U VERU SENSU DI LUCCHESE HE: ORIGINARIU DI A PRUVINCIA DI LUCCA E LUCCHESI IN CORSICA CI NE DIPOI U SEICENTU QUALCHI MISCHJU CI SERA STATU INNO?SENZA STIZZA MIGALEDDU!
mmi un colpu à beie
ma quale seranu i sedeci per centu chî sô per a 'rancia?
i listessi ch'hanu vutatu fn? sempr'azeza
è cume a sanu qual'hè ch'hà vutatu?
l'adirizzi IP corsi eranu i soli à pudè risponde ?!! ifoppu
à m'avisu ghje una cunneria tamant'a u mondu , piu di i tre quarti di i corsi so per a francia (e quandu dicu i corsi , senza contà tutti i pinzuti chi stanu qui) .. averebbi piacè eu ma pocu sondagiu que ..
sempr'azeza
ci n'hè una techja di leghje ssa prupaganda pro italia longu à sti cummenti
ogni volta si mette a francia di pettu à l'Italia ùn hè micca perchè avemu ligami certi cù stu paese chî duvimu dî amè à tuttu ciô chî vene d'Italia serebbe forse ora di vede più luntanu ùn c'hè nimu per sustene a Bosnia, a Grecia o l'Iranu? sardu
sempr' azeza ma chi dici? UN HE PRUPAGANDA,ANU SOLU TIFATU U MEIU PAESE!ma si tieca?! chi dice chi voi site taliani??!un site micca...BASTA. un aghju rasgiò?! hè solu FOOT!
acquaviva
A SEMPRE AZEZZU:.OGNI VOLTA CHI GHJENTI DICENU CH'ELLI SO PER L'ITALIA C'HAI DA CACCIA A STORIA DI A PRUPAGANDA PRO/ITALIA; ALLORA A SOLA PROPAGANDE CHi HE STATA MESSA IN PEDE IN CORSICA HE A PRUPAGANDA ANTI ITALIANA QUELLA SI ,PULITICA UFFICIALE DI U STATU FRANCESE CU TUTTI I MEZZI :SCOLA AMINISTRAZIONE ARMATA LITTERATURA ....ETC.SE UN SI MANCU A CUNNISCENZA DI STI FATTI UN POI CAPISCE PERCHE REAGISCI CUSI :QUI HE ROBA DA PAVLOV SECONDU ME SAREBBE MEGLIU DI DA ARGUMENTU INVECE DI VULE CHIODE A BOCCA A QUELLI CH'UN TI PIACE DI LEGHJE.U CORSU E A CORSICA UN ANDERANNU IN NISUN LOGU SENZA RISTABILISCE STI LIAMI E U SI VEDE IN TUTTU I SETTORI:APRIMU E FINESTRE E E PORTE PER RISPIRA UN ALTRU ARIA DI QUELLU FRACICU DUVE SIMU STATI RINCHJUSI DA A FRANCIA DIPOI A SO VITTORIA IN 1769.TORNA A VIGNALE CHI HE UN BELLU PAESE!!!!
sempr'azeza
a sola prupaganda ch'o patu eu da a francia hè quella anti corsa
ùn sô forse micca abbastanza vechja per avè cunnisciutu quella anti taliana ma tutti i vostri cummenti finiscenu cù un a chjama versi l'italia è mi scumoda assai ghjè tuttu ciô ch'o vulia dî è a prova ch'aghju a ragiô ghjè a vostra risposta.... sardu
ma chi ti frega!!!scusami, SI TALIANA? NO...ancu sicundu me ghjè esageratu stu "tifu".Tantu un sarete mai LUCCHESI,perchè a ripublica hè "une et indivisible".ancu si un hè gattivu avè rapporti culturali cumu fanu tuttu u mondu, un hè a minaccia a u francese o a u corsu ...ma si tu un ni vo sapè finisce lì...
Scrive una risposta
|
|