Francis Lalanne, parlami corsu ! circinelludiguagnènativupèliguagnesusosanguaversatu
Francis Lalanne è Pardaillan piglianu a machja,
Francis Lalanne si piglia un coghju à u Sax, Francis Lalanne contr'à Fantomas nant'a piazza san Niculà Francis Lalanne è u club des cinq entrenu in "la corse dans la république", ... KÜG
è ellu si nè ride...
circinelludiguagnènativupèliguagnesusosanguaversatu
... finalmente, Baccarelli hè un pocu u vostru Tollinchi à voi...
strünz
serà megliu à ridene o à pienghjene ?
KÜG
avà, a pudemu di chi a demucrazia si n'hè ghjunta à certe limite, no ?
francesusumeru
francis lalane dorme cu e duie patrizie
lunachjara
Eiu pensu chè no' pudemu avè fede in st'omu...
Un sminticate chì hè ellu ch'hà dettu: "Je m'adresse a vous,ronds de cuir! Ne nous empechez pas d'ecrire la musique alors que vous...vous...vous savez meme pas la lire!!!" Hè un'omu passiunatu...fucosu...prontu à alzà a so voce! In più, ci ha rigalatu a canzona più rumantica di u seculu...ci vulerebbe pensà à tradulla in Corsu, chì ùn ne avemu cusì belle ind'è noi... ;-) Pensa à mè, Quantu t'amu, E mi libererai, Spezzerai l'anatema Chì mi tene luntanu dà tè prosper
Dieudonné, Francis Lalanne, Rachida Dati, Tollinchi, Patrizia Gattaceca...
hè vera chi a demucrazia partre veramente in coglia heliofobu
Fancis Lalanne ricustruisce a barraca "Chez Yves" annant'a piazza...
Francis Lalanne urganiseghja una serata "viens fêter ton bac" à u Ranch Mangano Francis Lalanne in duo incù Jackez orchestra à "La soupière" Francis Lalanne "styliste" per l'associu " I Naziunali" Prossimu viaghju, Aiacciu : Francis Lalanne in show case à "L'Eden" ind'e Tonio Francis Lalanne prisente u so prugrama Auropeanu à u "Pussy Cat" Francis Lalanne rimpiazza Luc Mondoloni à u Mezziorniu Francis Lalanne "L'enfant prodigue de la gloaaaaaaarrrrreuuuuuu !" FIUMINALE
OHHHHHH POVERU DISGRAZIATTU............ E U N AVEMU ANCU VISTU TUTTU........... denti doru
In paese, ne avia parlatu cu ziu Cèccè, u vechjacone u più saviu, chi mi rispose : "Innò, lascia puru corre 'stu Francischinu Tartagliulu!". Li dumandai : "Perchè Tartagliulu ?".
Ellu, malignottu, mi lampò : "perché sussumemeru" ;-) battiscaffu
ùn vuteraghju nè à Baccarelli - Zuccarelli nè "la Gauche Unie Européenne " (NPA - Nouvelle Gauche - Parti communiste Français). Mi dispiace per Mosconi ma s'ellu ci hè un "tourniquet", o ùn ci hè micca bisognu di vutà lu (ci capiscu à pena in matematica, è 7% bastanu per elghje u capilista...) o ghjè ellu forse ellu u "tourniquet" ... Peccatu di vede a robba chì si fraza ...
Ma vuteraghju, altrò, da naziunalistu corsu. circinelludiguagnènativupèliguagnesusosanguaversatu
"Ma vuteraghju, altrò, da naziunalistu corsu"
Ah bon ?! à quali ? 8( circinelludiguagnènativupèliguagnesusosanguaversatu
o estrimè, ùn so s'è tu ti ni sè avvistu, ma VEOLIA s'hè digià stallata in corsica, è s'hè impatrunita da parechji sucità... è Mosconi ùn ha pussutu fà nunda, ùn ha prupostu nunda, fora di mantena UNA sucità (sncm) in li mani di u statu !
battiscaffu
Estrimei, caru cumpagnu, dicu è m'intendu - sottintesu ùn ci n'hè -,. per contu meu, Mosconi ùn para nunda, è quessa si sà dipoi un bellu pezzu. O allora tandu ùn ai tutte l'infurmazioni à nant'à u sugettu. Ai capitu bè, aghju vutatu per un avvene corsu 20 anni fà (eramu tutti uniti tandu). Arricordati, vutavamu tutti à Massimu Simeoni. E perchè micca oghje, in listessu solcu ? Per fà piacè à quale ? A i cumunisti ch'ùn ricunnoscenu micca u fattu naziunale corsu ? I verdi, cù tutti i so peccati, anu sustenutu i prigiuneri pulitichi corsi, à Yvan Colonna, quandu chì sti partiti custì (arricordati di a LCR è di Krivine, u soceru) e ci facianu falà scutrate. Mi ferma à pena di memoria quantunque. Vuteraghju un naziunalistu chì ferà da naziunalistu cù d'altrei naziunalisti d'Auropa, riprisententi di e nazione senza statu, cusìdette minuritarie. Mi dispiace per a manca naziunale è u tourniquet ma preferiscu un depututa elettu per 5 anni è micca un mezu deputatu.
circinelludiguagnènativupèliguagnesusosanguaversatu
Veolia o u statu francese, par me hè listessu imbrogliu, listessi pastoghji !
ùn difendaraghju micca un monòpolu di statu contr'à u monòpolu di Veolia. A ti dicu torna: so listessi patroni, so listessi scruccunarii, so listessi francesi ! altore
vuteraghju à Mosconi chì cusì sò sicuru ch u mo votu anderà à un naziunalistu è à tempu à un tippu di manca. cì i naziunalisti di diritta (è in Corsica ci n'hè disgraziatamente assai) ùn m'interessenu manc'appena pè custruì a Corsica libera di dumane. vutate è fate vutà à Mosconi!
Culomba
Francis Lalanne New Corsu! FL entre in vindetta pè i Corsi contru à O dia 'rdu FL si sturza cù un figatellu avvelenatu in altore veritas
Evviva a besancenot,evviva a melanchon,evviva a i "naziunalisti-internaziunalisti corsi" ,evviva u statu francese,evviva e nostre scimizie,evviva a nostra morte ,evviva a mosconi,é fora tutti queli cù so micca di manca.
altore
fora di qualchì cunneria nant'à u statu frencese melenchon è a morte ùn sì micca luntanu di a verità pè di veru...
Scrive una risposta
|
|