Fate un filmacciu nant'à a Corsica Bel Messere
O Didier, un aghju bisognu di fa un "blog"o un gjurnalu per fà vene tutti i tonti, chi tutte e sere c'una squadra di tre parsone amparemu a i zitelli di duii paesi , a parlà, leghje e scrive a nostra lingua, senza fà publicita, chi u nostru piace e di sente ribombà a lingua corsa per i carrughji .
E per noi un hè qualcosa "d'originale' ma a nurmalita. Un simu ne sapientoni, ne prufessori, ci sbagliemu certe volte, accitemu e critiche ma cuntinuemu nostra andatura, chi u nostru scoppu hè di fà VIVE a nostra lingua materna. E tandu o carlotti sogu fieru d'ESSE ... corsu a mo manera, cume l'aghju amparatu di i mio antenati . Bel Messere
Per Didier dino, mi parla di circà di alzà u livellu, ma avemu pruvatu parechje volte a fa lu, in darnu, e parulaccie e l'insulte facenu fughje ghjente cume u nostru amicu Estrimei e tant'altri chi un s'affacanu piu nant'a piazzetta.
Avete fatu a scelta di a maghjurita, tantu peghju per voi. Kiwi
Caru Bel Messere, ai impiegatu 3 volte a parolla "merde" in u to messagiu arrabiatu. ùn cuntribuisci micca à megliurà i cummenti, postu ch'ellu hè u to prupositu.
ùn sò micca sè tù si veramente degnu di a fiura di "monsieur propre" chè tù ti voli dà. và bè chi tuttu què ùn hè chè robba virtuale, ma bon, ùn hè micca assai fine cumè riazzione. cerca di fà megliu a prussima volta... Bel Messere
Alé ! hanu lintatu i ghiàcaracci unt'e fini,falsi inteletuali chi tombanu u nostru paese, a MERDA caru kiwi, l'aghju trova in ogni filari di i scritti di issu blog, alora i to cunsiglii tenele per i to amichi, che eiu un t'aghju circatu, ne a te, ne a l'altri chi mi cascenu adossu.
I rimproveri so indirizzati a A PIazzetta, e pensu ch'elli so abastanza respunsevule e capàci di difendessi senz'avucatoni chi hanu pigliatu a pizzicatura per elli. Goldoraku
Quant'a mè Bel Messere rimpiazza Estrimei in u rollu di l'azezu di serviziu.
Mi pari in crisa u mo poveru amicu. Sbrancati appena d'internet, ti ferà pro. Bel Messere
Tra Estrimei e voi a scelta hè prestu fatta !!!
Vi lasciu anc'eiu a a vostra debulezza inteletuale. A Palatinu
À mè mi dispiace assai l'andatura pigliata da stu dibattu chì puru averia pussutu esse interessante, incù i nostri parè diversi è varii, certe volte cuntradittorii, ma peccatu ch'e l'inghjurie ebbinu schjattatu.
Per rivene à u quatru di stu dibattu, pensu à contu meiu chì l'esse è u parè anu tramindui a so impurtanza. Di sicuru pensu chì l'esse hè impurtante, più impurtante ch'e u parè, è chì u megliu seria quantunque ch'e no siamu sbarazzati di ogni sistema di clanu è di maffia chì ci imbruttanu, cume di u stintu persunale supranendu u bè cummunu. Di sicuru, a strategia di kyrnoangelisimu ùn vale, chì ci face chjode l'ochji nant'à a realità chì si deve migliurà per custruisce, s'ella hè pussibile, un avvene migliore. Ma d'un altru latu, ùn hè micca perchè u parè hè menu impurtante ch'e l'esse ch'ellu ci vole tuppàcci l'ochji quandu u Populu Corsu stessu hè inghjuriatu d'una manera o d'un altra, scherzatu da ghjenti ch'ùn si feghjanu micca in un spechju. Cume Cyrano de Bergerac, avemu un gran nasu è certe volte ci piace di macagnàcci, ma s'e l'altri ci dicenu ch'e avemu un gran nasu, ùn hè più macagna, hè inghjurie. D'altronde, in a mio qualità di co-fundatore di u bloggu per a dinunciazione di u razzisimu anticorsu, hè u mio parè naturale. Ne pruffittu per lascià un ligame versu un novu situ chì si cunceve cume un catalogu di siti corsi. Di sicuru, a lista ùn hè esaustiva è si deve cumpietà, cun voi s'e vulete A Palatinu
Scusate, mi sò fattu un sbagliu in u mio ultimu cummentu, chì mi sò scurdatu di mette u ligame versu u mio forum di cuntrastu in lingua corsa, ch'ùn hè micca http://http, ma bè http://appuntamentu-corsu.forums-actifs.net.
Di sicuru. ambivalence
Stu filmu dice "force doit rester a la loi ,tout ce qui est illégal doit sauter"eccu une bella manera di fa capi cumé é cose so é devenu esse.
Scrive una risposta
|
|