"Un prophète" d'Audiard : infine un bellu filmu nant'à i Corsi Carlinu
U populu corsu un hà alcuna lezzione a riceve da quelli chi riprisentanu u piu, in u mondu, a bassezza, a falzità e a bigljaccheria. No, i Corsi un so micca cume elli, sti bobos, vere carogne di a sucietà occidentale a piu bassa. Corsi, un vi lasciate impressionà da ghjente senza fondu nè cima. Firmate cio chi vo site e serete sempre rispettedi. Un fatte miccà cume quelli chi si so distesi "comme des carpettes".
Lubaraccubbama
Peccatu chì i Corsi ùn fussinu tutti negri cum'è a so bandera è cum'è u presidente americanu…
muammar
S'ellu ci pudia fà vene un pocu di di francesi (e l'altri dino) in menu, saria un gran' successu...
franz
Les francais ont le meme mépris pour tous: pour les italiens aux quels vous etes coupables de trop rassembler... souvenez que persa a lingua persu u popolu, donc resistez mes amis corses. Un piemontais. arvezze=aurevoir.
Campagna
Hai ragiò o Muammà! Fussi la puru… E hà ragiò ancu Franz, l'amicu piemontese, i francesi ùn ponu pate quelli ch'elli chjamanu i Ritals, ma mancu l'altri, s'elli sò sfarenti, cum'è i Portos, i Bosch, è tutti quanti… troppu longu da allisitinà!
Culomba
A differenza hè chì di parlà male di quelli altri casca sottu à a lege antirazzisimu, ma contur à i Corsi si onu satinà : i tribunali ùn ci ricunnoscenu micca cume'è "populu" : eccu, chì sciana, simu u so punching ball, di i Corsi si pò dì tuttu : ùn hè "razzisimu"!! S'elli dicessinu u decesimu di i Ghjudei, di l'Arabi, serianu trascinati in i tribunali! Culomba
mi scusu, mi dumandu perchè e lettare "saltanu" ...
Contru à i Corsi si ponu scatinà... Chì scianza...eccu ciò chì ci vulia à leghje... Campagna
O Culò, ghjè u Prufetta Audiard chì hà annuchjatu e to lettere!
marlon di brandu
Che li c'intrenu a quellu locu 'sse patècce di francesi,pocu m'imprème di sapè so que li pensennu di noi.U peghju e di perde e baruffe in prigio contra a quèlli.
mohammed allah
Watch and read mohammed T-shirt art from Sweden at,
http://www.mohammedt-shirt.com Please read in English. U cantadori pumuntincu
Stumacanti :S U filmu di Audiard hà ricevutu u Gran'Premiu di u Festivali ...
piratella
Avà aghju capitu a gattiva upinione di Audiard è di u so scenaristu nantu à "i Corsi" : averà lettu certi messagi di "A Piazzetta" (in particulare nantu à a squadra di ballò) LOL Eric
Eccu un "filmu" ch'ellu ùn ci vole à cumprà...
Postu chè no' simu latri (frà altre cose) cum'elli dicenu, è bè... u telecarcheremu annant'à emule à l'occasione. Pariginu
Eu, nun parlavu mai corsu. Ma ava chè surtidu questu film...Cu tutti i so frencesi che dicunu tantu male dei corsi...Alors mi mettu cu i corsi e a parla corsu... Mi fannu ride questi "bobos"...Eu so natu a u Marrocu e in algeria quantu eru chiugu...E allora possu di che, elli, i musulmani, per esse racisisti un hannu bisognu de e nostre lezioni...Più racisti crudeli e barbari un aghiu ancu vistu..Anche se de elli cè anche gente brava. Avite vistu quellu che fannu ai christiani? (parlu de i novi conversi )Ai judei? Nun cè piu un judeu che po vive in questi paesi..E i christiani devunu chiuarsi a bocca..O allora vannu in prigio e si piglinu qualque pattoni... Se nun sonu cundanati a morte per offesa a u loru libru sacru.
E una vergogna Aveleci a tutti ghjuva
o sgio audiard andate a chincina a vostra musica per canabaghjola (cumé la dicia a mo zia,)
denti doru
U peghju ghjè chi hanu trovu figuranti corsòfoni pè fà u sò filmu. Eiu, stò statu in cuntattu cu a produzione. Quand'elli m'hanu spiegatu u sugettu di u filmu aghju subitu ricusatu, allora ch'un savia micca, à l'epuca, chi duvia esse prisentatu a u festivale di Canna. Avà, mi feliciteghju. I principi guidanu a vita.
Ma s'elli fussinu i corsòfoni menu primurati da a fama, magaru u filmu sarebbe statu menu realista. E a quistione menu acuta ! piratella
Bravu o denti doru! Mi pare anc'à mè ch'averianu pussutu ricusà, almenu ch'elli sianu famiti...? lol ZIU ANTO U PURCAGHIU
Ma porca miseria!!!!Sara pussubulè què l'affare!!!! noi alti corsi tutti in prigio trattati di sghuauffi sanguinari.Hè ora chedda compii su sinema. Colomba,maffiosa,un prophete hè tant'altri filmi probiu affanosi per u populu corsu.AVA BASTA L'INSULTA!!!!!
antò u primu
Hè un bellu pezzu ch'ellu esiste l'insultu contru à i corsi, ghjè una realità ch'ellu ci vole à cumbatte, ma esisterà sempre tantu chì e catene cù a francia ùn saranu strappate
u culunizadore hà sempre tutte e qualità, è u culunizatu tutti i difetti in tempu di ghjenuva era listessa musica Ma rimarcate chì filmi, libri, articuli, o emissioni di televisione, contru à i baschi o i brittoni ùn ci n'hè mai, cumu sarà ? A verità ghjè chì a nostra Storia li muca assai à i francesi, in lu mondu sanu ognunu sà da duv'ellu vene u termine 'MAQUIS' è a so significazione. I capizzoni francesi sanu chì i corsi l'anu sempre datu e lezzioni in materia di demucrazia ( P. PAOLI) ma dinò per tutte e resistenze passate è oghjinche. I capizzoni francesi sanu chì a Corsica ghjè una nazione culunizata è assuffucata, chì ghjè sempre viva è chì si libererà Chì pudemu fà oghje di cuncretu? 1) principiemu digià per caccià u ' F' da e nostre vitture ( per contu meiu, l'aghju sempre squassatu) 2 )parlemu corsu in i cunsiglii municipali senza dumandà l'accordu à i prefetti 3 )falemu tutti (per principià) in cala purcina dinanzu à u palazzu di clavier (locu publicu interdettu à i corsi) 4)festighjemu tutti l'anni d'ottobre (d'uttrovi) a vittoria di u Borgu contru à i francesi (1768) 5)rende onore à SAMBUCUCCIU, SAMPIERU, PAOLI, NAPULIONE, CIRCINELLU U francese in generale hè ghjelosu d i a nostra Storia è di a nostra resistenza, hè per issa ragiò ch'ellu ci ne vole Allora mustremuli quale è no' simu per inghjelusilli ancu di più !!! I CORSI IN CORSICA SÒ IN CASA SOIA !!!! kostadinovu
interessante u to cummentu o OBAMO, à ringraziatti di facci sparte a to sperienza.
à principiu, tutti dicianu "avete tortu di criticà senza avè vistu u filmu". avà ch'ellu hè esciutu, cunfirmeghji dunque ch'ellu ci hè bè un manicheisimu trà i virtuosi musulmani è i cunnacci di Corsi. ghjè bè, eccu qualcosa chi hà da avvicinà torna appena 2 cummunità in i mesi à vene. Scrive una risposta
|
|