U Beaujolais ? Nò, grazie
Aiò fatela finita appena o mansa di sgronchji ! Assumate a vostra boffattitudine à usu corsu : a vi site sciaccata in quantità a picchetta di u primu vinu ! Accantu un tradiziunale Père la Grolle ùn pò esse peghju !
circinelludiguagnenativupeliguagnesusosanguaversatu
"boffattitudine" o "beauf'attitudine"...?
Tè, d'altronda, comu si diciarìa "BEAUF'" in corsu ? (ind'u sensu "suciali" micca u cugnatu stessu ben siguru...) ?
U beauf ind'è noi ùn esiste micca. Hè un'andatura francese schjetta. Purtemu ancu noi e nostre croce, emu puru quì ghjente senza nisuna classa, ma ùn hè micca esattamente u stessu cumpurtamente.
Sè ci vulia truvà una parolla, saria sicuramente quella di pumataghju.
evviva u CUBI NOVU DI "BARBU", e buttiglie in plasticu di SPUNTINU è e "canette" d'ALALIA
A mè mi parè chi tutti sti scialaccuati(beaufs)corsi so ancu eddi biadori di vinaccia.Quella sia vinaccia corsa o vinaccia francesa u risultatu ghiè u listessu.Un n'hè chè rubaccia hè basta.Andatè puri chi doppu a briaghina ,a péna in capu,in corpu,hé a cacaréda ,eddi annu sicuru u contu soiu.Pé parecchi gjiorni si sentenu malé.Ma eiu facciu a l'usu corsu paisanu,beghu accuavita hè pastizzu.Quessa né faccé pro...Faté ancu voi cumé mé o fratelli...
U' beaujolais, che hè binu issu? Così fresco che si sente la puzza dei piedi del vigneron-che schifo. Viva il barbera, il nebiolo il merlot, il sangiovese ,il montepulciano e naturalmente il bordeaux e il pomerol. Se lo bevano i mentecatti questa porcata!
"Cette année il a un goût de papaye"
Saria què chi si chjama fassi "empapayouter" ? Aghju capitu.
Evviva u marketing.
Per un bonu vinu corsu, biologicu, è micca tantu caru, vi arricumandu u Granajolo. Una bella surpresa per mè.
Scrive una risposta
|
|