Tù dinù, arrubati un pezzu di patrimoniu corsu

Luna chjara
Dumenica u 20 di Maghju 2012

[Ignorer]
Hè tremendu.. ma mi scuserete questi fatti, d'arrubà pizzatelli di storia, ùn sò micca novi in Corsica!! U fattu di cunservà in casa soia hè quasi diventata un'abitudine... ùn mettimu micca in valore u patrimoniu, u ci pigliemu in casa!
Menu male ùn simu micca tutti cusì... ma parechji affari o sò da particulari o cumu fù u casu qualchì annu fà...à vende nant'à u mercatu di Bastia!!!
 pazzurgu

[Ignorer]
fatti onore à ripiglià stu pezzu di la to storia è lampà fora stu ladru à la manu troppa ardita !
 Populu sumerone!

[Ignorer]
Era bellu simpaticu stu San Petrone ! Centu volte piu bellu chi ste cruciacce de beton o di ferraglia inficate in punta a e nostre belle muntagne.
Avà arresta a sapè quale sara stu manghja m... chi si l'ha chjappu
 Saul Pilvani

[Ignorer]
Eiu, aghju arrubatu un libru di Paul Sivani...Ma micca par leghjalu!
 Ghjacaracciu

[Ignorer]
Senza razza e senza ceppu ...
 ANTO

[Ignorer]
E UN NE SIMU CH'A U PRINCIPIU !
 youpi

[Ignorer]
Saremu sempre obligati di mette a causa di e nostre debulezze nant'à mudernità è a smarrita di e valore. So fantasmi. Un credu micca in lu passeismu.
 Hansu

[Ignorer]
Forse o Youpi... Un era micca sempre megliu nanzu. Ma vedi bè in giru à tè chi e cose ùn s'ameglioreghjanu micca...
 un amicu
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
pochi gjhiorni fa, aghiu intesu un cundanna di l'attentati nanta rcfm.mi so dettu,deve esse u procuratore alzeari .sbagliu ,ghjera simeoni dettu gillou .nisuna differenza tra u procuratore e u naziunalismu dettu moderatu o sviattu!!
 GWM
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
A Piazzetta duveria offre una ricumpensa per qualunque infurmazione permettendu di riguarà a statua (è forse di tazzà u ladru).
 Grossu panzutu
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
Ghjè una vergogna... Ci vuleria a chjappalli e falli zappà l'orti di mezza Castaniccia pè falli pagà i so picati a sti scridenzati!!
 Claude E.
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
qualchi tempi fa in bastia ci so ghjente chi so entrati in un' a ghjesa, anu pisciatu nant'a i santi etc etc... un avemu mai truvatu ... e ci so parechji affare cusi

devemu fa una pagina di a ghjente i "most wanted" di corsica per tutti sti fatti, inc'u ricumpenza onorifica e tuttu
 Claude E.
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
o amicu si scemu gilles "il est trop bo", o "capisce un e micca u listessu che angelini", o dinu "a fattu un prucessu tremendu cu l'affare erignac, u tippu a diffesu i diritti di u populu corsu" (mi fa male di scrive va bè !!), o sinno " 'cu ellu un ci he che tippeti"

e pe compie : zuccarelli figliolu di zuccarelli, simeoni figliolu di simeoni... poveru mondu
 un amicu
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
yvan colonna riprinsitava u populu corsu? agjhu mancatu un capitulu. gs ha dettu che u commando era vigliacu!!!
 sempre vivu
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
E s'ellu era l'ultimu cristianu ?? ch'a vulsutu salva a statula ,una voce a dettu piglia mi cun té n'é aghju una techja di fighja passa tutta sta ghjente ,cercu u ripose ,a pace.
O po esse un bastiacciu ch'a vulsu fa un rigalu a u ré di Corsica Hantz??
A sapé??
 GIACOMONI
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
Ci hè da crede chì s'ell'ùn la rende micca a statula 'ssa latra persona, San Petru ùn li aprerà micca e porte di u Paradisu.
Luigi G.
 Claude E.
Luni u 21 di Maghju 2012

[Ignorer]
nunda ghjera solu cusi...

cume a nutizia d'alta frequenza :
u culetivu parlemu corsu chi dice "un bilan qui s’avère être des plus satisfaisants"... s'ella dicenu cusi alora tuttu va bè... mi pare sente u prefettu chi fa u riassuntu di l'annata "tuttu va bè" . s'elli so cuntenti cusi cuntinuemu
 annie
Marti u 22 di Maghju 2012

[Ignorer]
chi scumpientu chi vergogna e di sicuru forse un e micca un pumadaghju! si cuminccia per pigliarsi una petra di muraglietta po un pezzu di pagliaghju, di fornu, e dopu a statua e ai a raggione forse e stantare nimu un rispetta piu nunda
eu aghju raccoltu una vecchja tavula di a verga di Spasimatta lampada,e una tavuletta tinta in rossu e biancu nantu un pezzu di GR 20 anzianu (chjosu)!!!chi ricordu !!! aghju riflettuddu un ora prima di pigliarli!! ava pensu che sarrebbe statu megliu di lasciarle
 Zitellu
Marti u 22 di Maghju 2012

[Ignorer]
Vergogna à quelli chì l'anu arrubata !!!!!

U vostru nome :

U vostru email :
 (micca publicatu)

Missaghju
Signale embed   Annulà ò
A vostra video sarà affissata sottu à lu vostru post.