St Georges face a so pubba cun l'abbé vide-eau
Aviu rimarcatu sta scelta di l'acqua di San Ghjorghju !Dapoi, mancu ùn compru più una buttiglia di San Ghjorghju è nemenu ni biu un bicchjeri
Ùn ani che à andà à venda a so acqua in Francia
troppu bella quessa mortudirisa
bien vu o GWM, ai l'ochju
Quandu era zitellu, andavà à u cathé (schisme) di u prete Videau in lupinu - Chi sant'omu !!!
Un ghjornu, 30 anni dopu, mi truvavà in Niolu per a Santa, é a un'mumentu dattu vegu ghjunghje una vittura spurtiva made in germania, sorte un tipu (sic!) incustumattu sopra misura, scapri fini, spechjette di sole & rilogiu Rolex Daytona acier à u porzu (aghju u sensu di l'ubservazione)...
Dumandu à ù m'amicu Niolincu
-"Qualle stu tipu ?" (sic II u ritornu!)
Ellu di rispondemi:
-"Ghjè u nostru prete: Videau "
Eu, incu à mo linguaccia:
" Oh imè! u cunnoscu - ma dim'a pena è techju di muneta u vostru prete ?"
U m'amicu:
" Cè una vecchja chi li a lasciatu tuttu - muneta, case e tetti"
Eu:
" A ellu o a à chjesa ?"
U m'amicu:
" E distessu no ?"
Eu:
" Per i pretti e i ministri quasi"...
U m'amicu (chi lampa un'occhjattà darettu) :
"Zitu, parla pianu chi cè a so moglia e i so figliolli darett'à noi !"
Tempus crisis - fede faillitum - fricus necessare
Oh seigneur mon Dieu !!! Pardon Mamo !!!
Je mets mon espoir en le saigneur et je suis sur de sa parole.
jesus dit a ses apotres: "prenez et buvez en tous car ceci est mon sang, le sang de l'alliance eternelle" eccc. ecc. .. ecc.. e tante e tante cunnarie !!!!!. dapoi seculi e seculi ch'ella dura a cumedia . A tutti i ghjesgiani , i preti mancati , i picculi pretini in tenuta bianca , e vechje macucche chi danu e lezzio, i porchi futtuti scrucconi d'inde noi, a i quelli chi anu di u diavule u core e di cristu a baretta: dicu: fatela finita ! cappiateci cu u vostru signore e i vostri santi! basta a religione puzzicosa buggiarda e chi s'occupa di tuttu fora di L 'UMANITA!!!
A mumenti l'hanu da chjamà Saint Kevin, o megliu Saint Ken (u maritu di Barbie), o Saint James… Ma perchè hanu cacciatu issa infrasata corsa cusì ben trova? E ghjè vera chì una ghjesa cusì in Corsica, a s'hanu inventata. Si sò scurdati di a filetta è u peghju hè ch'elli ùn sò micca soli.
O ghjente, si pò scrive à a sucetà chì produce l'acqua per dumandà u ritornu di "l'acqua linda di i nosci muntagni". Andate nat'à u situ: http://www.eauxstgeorges.fr/
tutti vulimu sa scritta! puru nui 'nta Calabria!
Scrive una risposta
|
|