ucutulesuculuapesu
Ci so pa u commando
Ruchjettu
Allora ci vole a fistighjà! Ci vuleria a fà una serata nustrale a colpi di cantate! sera a rivincita di a cultura corsa nantu a COTR!
S'ellu hè mantenutu ci vuleria propiu a bumbardali cun un canadair pienu di merda! Grossu panzutu
U male e prufondu! Diggia a i tempi di i ghjenuvesi calvi era semper fidelis! A citta sempre fida a u culunialistu... Carlu Rocchi cantava inde l'anni 60 "o Chjara ste quand sur la plage de calvi tu ti faci arusti la pela vetu d'un simple bichini ognunu sà ch'ùn hai pettu un tout petit grein de beauté o mancu aspetta d'esse in lettu pour decouvrir ta nudité" mi si pare chi stu locu hè sempre statu a capitale di i corsi impinzutiti mischiati cu i colons...
Le duc de Pie-Chatel
Anc'assa chi Corsi puri ne ferma unipochi...
Unt''''è finu
Sò cuntentu d'avè pruvucatu u dibattitu è u cuntrastu pè'ssi lochi. Anc'assai ch'elli fermanu ghjente chì vedenu e cose cum'elle sò. Vecu dinù chì a maiò maiò parte -tutti per esse francu- di quelli chì sò "pro-COTR" scrivenu in francese, o strappenu u corsu. Què, mi face assai piacè. Mostre bè a qualità di sta ghjente.
Avà ch'ellu hè finitu u festivale, cosa ci ferma ? Cosa c'hà veramente purtatu ? Populu calvese, populu balaninu, sarei davveru più riccu, più apertu, più intelligente ? JB
Un isula, una tarra, mà parechji idei di stu paese, di u mondu è di a sucetà : l'affruntamenti trà ste duie ghjuventu pare d'esse inevitevule.
Un articulu 'cu spessu "clichés" quantunque : innò COTR ùn n'hè micca un clip (scusate un clipU) di Dr. Dre, o "les orgies" di l'universita di Miami ò un filmu di Dorcel (mythos in quantità). Quelli chi criticheghjanu COTR ùn so micca tutti cignale "aigris" bivendu tutte e sere una buttiglia di JB, pruvendu di cantà (o d'ammazà) una lingua ch'ùn capiscenu mancu. Tutti quelli chi vanu à COTR ùn so miccà tutti closcie, drugati, corsi impinzutitti. Quelli chi stanu à u bar per ritruvà a pena di spiritu corsu, di spartimentu ùn so miccà tutti naziunalisti barbuti campendu cume in 1975. Trà e duie c'hè una corsa fiera di u so passatu, mà muderna e aperta quantunque, incu parsoni preoccupati di l'avvene di a ghjuventù e di e nostre "valore" (reale o miccà). Iè, hé veru, ci vola à esse a pena di piu "muderni" é aperti (ô figliola a corsica "à l'anticu" he MORTA, basta 'cu ste cunerie ...), mà basta à pigliassi pa' snoop dog ghustu parchì avemu intesu à DJCosu, un mojito in manu, ballendu incu miss carrughja imbriacata ... (wouhou, socu un tontu aghju fumatu un joint !). Sicond'à mè, u prublemu maìo hè soprattutu a programmaziona musicale catastrofica, postu chì a cultura musicale rock, pop-rock ò électro-pop in corsica hè nulla ... "Variétés Vs Musica Corsa è basta" => Senza i turisti, ùn so mancu sicuru ch'ellu ci seria u mondu in Patrimonio ... Claude E.
mudernu va bè... ma l'apertura di che ? arrestate 'cu l'apertura mi fa diventa scemu !! tuttu u mondu si piglia pe JF Bernardini, a corsica di a pace, di l'amicizia, di a fraternita, a corsica aperta etc . s'he vulete u m'avisu a Corsica he stata in tutta a so storia assai aperta e si vede u risultatu.
un avemu oghje bisognu nè d'amicizia nè di a pace o altre cunnerie cusi, avemu dattu abbastanza... appena di chjusura un face micca male e s'he vulete apertura pigliate un po di popers Anti COTR
COTR un hè micca veremente finitu avà da u mercuri à a dumenica tuttu l'estate ci sera Cavi on the beach, a pocu pressu 40 ghjorni in l'estate !
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=441374595902475&set=a.234913123215291.62515.211328412240429&type=1&theater Eccu cio ch'è diventata a nostra isulella in deci anni ! IBIZA : http://www.youtube.com/watch?v=HRx6aueyGTM&feature=related JB
@Claude E., ô glôôôde :-o, parlu di u vulè di scuprà altre cose e altre tipe di musiche per esempiu ... a certi, fora di a canzona corsa ùn cunnoscenu quasi nunda ... li faci acsultà à certi gruppi maìo, ti dicenu chi ghje una merda etc ... è sicuru , ùn si po mancu parlà.
Ùn si miccà ubligatu di sente à "l'electro" e u restu, mà s'ella ti piace da veru a musica, devi cunnosci altre cose, cume per ogni sughjettu (literatura, arte, etc ...). E a mè ùn mi piace tandu à JFB e u restu, ùn so miccà un bisounours. Claude E.
Cunosce un'altra cultura o musiche o altre va be (un so micca un ermite quantunque) ma a parola apertura vole di un'altra affare oghje.
Coccainomanu nustrale
mi chi ghjè vera !!! chi face una cuchjarina nant'à l'affissu di COTR ?!?!
Unt'è finu
Stu cuchjarinu sarà statu una rifarenza à a droga ? Un mi stunerebbe mancu...
Scrive una risposta
|
|