Poutou ùn conta micca chè puttachji Casata
nunda à chi vede cun stu mulizzone di Mélenchon !!!
Massimu
Ma ùn avete capitu nunda ! U più impurtante hè di mette l'arabi fora, sò elli chì ci portenu à a ruvina ! Vutate Marine !
KüG
Le Pen, u votu di i peuroni.
U Vagabondu
Aspettemu a discitera di tutti i razzisti piattati chì ci anu da cuntà ch'ellu vole dà a naziunalità à i clandestini, è dunque ch'ellu hè una minaccia TAMANTA per u populu corsu. È iè, capite, hà da fà cullà l'islamisimu è sò i furesteri à fà sparisce a nostra cultura...
Eccu, ùn avete più bisognu di cantacci sempre a listessa canzona. Fan di Tancrède
Face 10 anni chi a strema diritta he à u pudere, avà ci ne abbastanza
Hortefeux, Morano, Copé, Guéant, Guaino.... nu i possu piu vede !!! Mi puzza l'ansciu
http://www.youtube.com/watch?v=EXuTx9yLQSo&feature=share
Mi puzza l'ansciu
Fan di Fanfan, quale hè chì saria à favore di l'autunumia è di l'insignamentu OBLIGATORIU di u corsu frà i candidati ? Un mi dì micca Hollande perchè m'approntu digià à spanzammi... Và bè per Poutou è Joly, ma s'è tù guardi appena l'altru restu...
Vagabondu : fà entre u mondu sanu à mezu à u chjuchissimu populu corsu digià minuritariu in terra soia saria un prò per a nostra causa naziunale ? Hè razzisimu di dì chì limità l'immigrazione (pinzuti cumpresi) ghjè in traccia di diventà imperativu s'è no vulemu schisà i "mudelli" Ibiza ma ancu puru Seine-Saint-Denis ??? Le Pen ùn hè a suluzione, hè capita, ma a manca strema francese nun più... Listessa pè l'inseme di i candidati. A Corsica si francherà da per ella, o creperà in silenziu s'ella vole piglià issa strada sbagliata di a mundializazione senza frenu... Riflettite, è calmatevi... U Vagabondu
Di chì mondu mi parli? Prima, ci vulerebbe à pientà appena u kyrnocentrisimu è l'idea chì tuttu u mondu si vole affaccà in Corsica.
U mudellu Ibiza simu noi à custruillu vendenduci l'isula! Ma hè megliu à dì chì sò l'altri, hè vera. U mudellu Seine-Saint-Denis dinù, inchjustrendu à ghjente trà di elli cum'è pecure in casamenti guffissimi è ricusenduli. A ripetu, per chì a ghjente s'integri, principiemu per accettalli è rispettalli. U razzisimu, hè di fà cum'è tù faci, di mette filmacci cusì da chì a ghjente s'impaurisce. Serebbe ora chì i Corsi si svegliinu da veru, ch'elli capischinu chì sò elli à tumbà a so cultura è ch'elli ùn cerchinu più scuse. U veru prublema per a "causa naziunale" simu noi, è solu noi à creallu. lampà li fora yes we can
U corsu ubligatoriu per quale ? i vostri amichi l'arabi ?
A a scola di l'Empeureur 90% di i sculari sò stragneri, u corsu hè ubligatoriu in primariu. Ghjè què chì salva a nostra lingua ? Più nimu parla a nostra lingua a ghjente hè francisata Francamente ancu s'è Poutou à duie o trè idee interessante pigliate à i naziunalisti avete da vutà per un carnavà di manca hà da scambià l'affari I PINZ ùn sò micca i nostri amichi Sò elli u prublema in Corsica, invece di vutà falate in carrughju sciappemu tuttu Què hè a rivoluzione micca andà à vutà per un fattore o un operai di u NPA o un impiegata di banca chì lotta contr'à u capitalisimu lampà li fora yes we can
Dite mi à pena voi ùn avete micca cugini, parenti, surelle, fratelli, o amichi chì votanu per l'UMP o Le pen ? Mi stuneria postu chì sarkozy hè passatu à 60% in Corsica
Sta ghjente canta u diu in chjesgia, perchè micca in un meeting ? ùn hè l'innu naziunale ? U Diu hè cum'è a lingua Corsa appartene à tutti corsi è què certi si ne sò scurdati Vulete una cummunutà di destinu incù l'altri ma senza certi corsi dunque. U Vagabondu
U prublema ùn hè micca ch'elli cantinu u Diu ma chì quelli chì u cantanu oghje sò quelli chì mentre anni è anni ùn anu vulsutu chè no u cantimu.
L'UMP è u FN anu sempre nigatu u populu corsu, a nostra lingua è u nostru paese. Ùn ricunnoscenu mancu st'innu cum'è un innu naziunale cum'è tù dici, omu si pò ancu dumandà perchè chì u cantanu oghje. Sè certi ùn s'eranu battuti contru à elli, u Diu ùn si senteria mancu più. È oghje chì ci vole à piglià dui voti, venenu à leccacci u culu? Si ponu puru inghjinuchjà è pregà. Mi puzza l'ansciu
Vagabondu, u razzisimu hè di ricunnosce una scala di valori frà l'omi, secondu u so ceppu, a so religione... Un hè manc'appena cio ch'e facciu, lasciu què à i baulli è à i scemi.
Rivenimu à u sughjettu. Ghjente cum'è Poutou cuncepiscenu a sucetà secondu l'idea di a nazione unica, quella di l'omi, senza fruntiere nè limite... Certi dicerianu ch'ella hè utopia... Inde u cuntestu oghjincu di a causa naziunale corsa, impone un'immigrazione MASSICCIA senza tene contu chi simu un populu CHJUCU è IN SUFFRENZA ghjè simplicemente l'assicuranza di a nostra morte. Perchè ? A Corsica hà sempre fabricatu Corsi, vogliu bè, ma oghje ? Cumunità sfarente in ogni locu, ghjente chi parlanu a so lingua, chi t'anu a so cultura, a so propia religione di e volte... Senza un regulamentu strettu di l'immigrazione, pinzuti cumpresi, u populu corsu chi un hè piu in cundizione d'integrà si ferà annigà in quattru è trè sette... Allora o Vagabondu, s'è tu voli creà à tutti i patti una Corsica induve i Corsi seranu sempre di menu numerosi appettu à iss'orcu onniputente chi si chjama A MUNDIALIZAZIONE, fà puru, ma un mi dumandà micca à mè di seguitatti inde u to sonniu scemu è destruttore... E un mi trattà micca di razzistu, perchè un hà nunda à chi vede cun mè. Osinno ancu Jean-Guy ghjè un razzistu, l'hà detta ancu ellu ch'ellu vulia cuntrullà l'immigrazione. U Vagabondu
Ùn sò induve ma stu discorsu mi pare d'avellu digià intesu...
Ùn vogliu parlà di a ghjente ch'ùn ponu risponde ma s'ellu ci vole à dilla torna, a diceraghju torna, Jean Guy hè forse u to mudellu ma micca u meiu. Hè vera aghju traparlatu, lampà sta videò cusì ùn era razzisimu ma zenofubia. Dopu, ùn difendu à Poutou, averà i so defetti cum'è l'altri ma almenu hà u meritu d'ùn circà u votu à tutti i patti. Hè dinù unu di i dui soli à risponde à e nostre rivendicazione. Ma ti possu risponde, ùn hè utopia, hè ciò chè no simu, omi è basta. L'utopia, ùn hè chè scusa per ricusà l'evidenza è a sentimu troppu à spessu. Eppò ci hè L'IMMIGRAZIONE MASSICCIA, anch'ella sti pochi tempi a sentimu à spessu, assai assai troppu à spessu. Oghje s'adopra "immigrazione" per ùn dì Arabacci o Francisacci, si ghjoca à " l'omu bè". È qualessu u populu? U populu corsu face un pezzu ch'ellu hè mortu. Annantu à l'immigrazione, tuttu ognunu pò avè u so avisu, ma fanne una scusa, hè troppu faciule è quessa ùn la possu accettà. In Corsica avemu a maffia, a droga, clani in piazza dapoi un seculu, a terra chì e vinduta, i paesi vioti, l'ambiante dirapinatu da u BTP, manc'un zitellu nant'à dece chì parla corsu, è sò l'altri, sò sempre l'altri. Simu un populu di conni. U "CUMUNITARISIMU" simu noi à creallu, t'aghju digià spiecatu perchè. Ùn vecu micca ciò ch'ella ci entre quì a religione, m'ai da sciaccà chì "a Corsica hè una terra christiana"? A parolla santa di i novi fascisti. Per finì, l'immigrazione ùn hè a mundialisazione, a certi li piace di piglià l'accurtatoghju. Ma ti vogliu ammentà chì a mundialisazione quand'ella hè sinonimu d'unifurmità, hè piuttostu di diritta. U Vagabondu
Tè, quessu u ligame hè di rigalu : http://www.liberation.fr/societe/01012400151-il-est-temps-de-reconnaitre-que-l-immigration-est-benefique://
Scrive una risposta
|
|