Mundiale : Più di 84% di i Corsi ùn sò micca per a Francia

sempr'azeza
Ghjovi u 26 di Ghjugnu 2014

[Ignorer]
a sola prupaganda ch'o patu eu da a francia hè quella anti corsa
ùn sô forse micca abbastanza vechja per avè cunnisciutu quella anti taliana ma tutti i vostri cummenti finiscenu cù un a chjama versi l'italia è mi scumoda assai

ghjè tuttu ciô ch'o vulia dî

è a prova ch'aghju a ragiô ghjè a vostra risposta....
 sardu

[Ignorer]
ma chi ti frega!!!scusami, SI TALIANA? NO...ancu sicundu me ghjè esageratu stu "tifu".Tantu un sarete mai LUCCHESI,perchè a ripublica hè "une et indivisible".ancu si un hè gattivu avè rapporti culturali cumu fanu tuttu u mondu, un hè a minaccia a u francese o a u corsu ...ma si tu un ni vo sapè finisce lì...
 acquaviva

[Ignorer]
ahu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!un ci he nisuna chiama a l'italia vulia solu fatti riflette nantu u fattu chi i soli culunizzati di u mondu chi ricusanu e so appartenenze culturale so quelli chi so statu culunizzati da l'una e indivisibile una ragio ci sera forse?credendu affirma qualcosa di corsu ripetti solu u chjachjerume di a republica francese e u so scerbellamentu storicu:un vedu mica perche i corsi duverebbenu ricusa u fattu di fa parte di una cummunita culturale di 60millioni di personne cu i preggi chi vannu cun ella:he una strada bughja e suicidaria fruttu di u cundizionamentu di u culunialismu francese e fendu cusi un fatte che compie a nostra sparizione cume entita culturale.A FRANCIA HA TALMENTE IMPUZZICATI E MENTE CHI HE VERAMENTE DIFFICIULE DI FA SENTE QUALCOSA DI DIFFERENTE DI L'IDEOLOGIA GIACUBINA QUELLA CHI DICE CHI L'IDENTITA HE PULITICA E DEVE DISTRUGGE I LIAMI CULTURALI NE U NOSTRU CASU CUN L'ITALIA.CUME SPESSU SENZA AVVEDEVINE SEGUITE PARALLELMENTE STRADE SIMULE CHI PORTANU A U SFINIMENTU DI UNA CORSICA SEMPRE VIVA.SE L'IDENTITA HE PULITICA ALLORA SIMU FRANCESI E BASTA: VEDI CUME A STRADA HE SBAGLIATA!!!.SE A L'SULAMENTU FRANCESE SUSTIUMU L'ISULAMENTU CORSU SIMU LECCHI E DAREMU U COLPU FATALE A U NOSTRU PAESE.
 sardu

[Ignorer]
iè jean-luc, d' acconsentu,ma...chi vole capisce?
 sempr'azeza

[Ignorer]
è torn'à vignale....
ùn c'hè nimu per nigà u ligame cù l'Italia: simu stati 500 anni taliani
ghjè in Italia chî Pasquale Paoli s'hè struitu , ghjè u seculu di i lumi talianu ch'hà fattu di Pasquale ciô ch'ellu hè diventatu
ma avà basta
simu à XXI esimu seculu , i tempi sô scambiati, i spiriti dinù è ùn si pô vultà à i tempi di prima

a storia hè ciô ch'ella hè , oghje cù u votu di l'assemblea di corsica , u FLN chî cappia l'arme, l'elezzione di Simeoni è Nabilla chî si rivindicheghja corsa, ne scrivimu una antra di storia , è nè Vittorio Emanuele di Savoia , nè Felipe VI ne facenu parte

ghjè a nostra , quella chè nô feremu noi , è solu noi di pettu à a francia

sè n'eramu talianu seriamu digià autonomi cume i nostri fratelli sardi
 sardu
Venari u 27 di Ghjugnu 2014

[Ignorer]
autonomia hè solu una parola... simu trattati cumu coloni, nunda di che, un hè micca un vantaghju...cara sempr' azeza tu ai rasgiò, i tempi è e cose sò quelli chi sò...
 acquaviva

[Ignorer]
un simu stati taliani eramu sottu u duminiu genuvese chi un hannu nulla a vede cu l'italia ne puliticamente(l'italia nasce in 1870)ne culturalmente u genuvese nimu un lu capiva e elli si sprimevanu e scrivianu in talianu dunque torna a vignale l'identita di un populu si definisce culturallemente e sottu st'aspettu patronimi vicinanza linguistica(u corsu he una lingua italo:rumanza invece chi sopra a une linea chi passa da bologna insu so lingue gallorumanze di a famiglia di u francese per capisce ci be)per riassume l'italianita di a corsica he a sola matrice culturalla mica imposta da una armata o un'invasione militare ma u pruduttu di a vicinanza geografica e umana Dipoi l'etruschi a u cuntrariu di u latinu e di u francese frutti di una cunquista militare. st'argumentu HE una scrucuneria storica di a francia quella di fa passa genuva per l'italia per prumove l'odiu di l'italia in corsica.CUSI CAPISCI?QUANTU A L'IDEA DI I RE DI SAVOIA E BELLA CUMPAGNIA QUALE HE FOR DI TU CHI N'HA PARLATU?DUNQUE L'ITALIA UN FA MICA PARTE DI U PASSATU MA DI L'AVVENE ,TRA D'ALTRI PAESI,DI A CORSICA ALMENU CHE TU SPERI CHI A CORSICA DIVENTI PARTE DI UN ALTRU SISTEMA SULARE O CH'ELLA SI SPOSTI IN UN ALTRU CUNTINENTE?SAI HE LONGU U CAMINU PER SBARAZZASSI DI I CUNDIZIUNAMENTI PARTICULARMENTE DI UN CULUNIALISMU UNIVERSALISTA CUME U FRANCESE QUELLU SI CHI S'OCCUPA DI LAVA U CERBELLU DI I CULUNIZZATI E ANCH'EIU N'AGHJU MESSE TEMPU PER SVELA A MANIPULAZIONE STORICA DI A FRANCIA IN CORSICA:PURI INDEPENDENTI FERMEREMU SEMPRE TALIANI CULTURALMENTE E QUESTU UN LA POI CAMBIA.AMICIZIA E FRATELLANZA
 acquaviva

[Ignorer]
un simu stati taliani eramu sottu u duminiu genuvese chi un hannu nulla a vede cu l'italia ne puliticamente(l'italia nasce in 1870)ne culturalmente u genuvese nimu un lu capiva e elli si sprimevanu e scrivianu in talianu dunque torna a vignale l'identita di un populu si definisce culturallemente e sottu st'aspettu patronimi vicinanza linguistica(u corsu he una lingua italo:rumanza invece chi sopra a une linea chi passa da bologna insu so lingue gallorumanze di a famiglia di u francese per capisce ci be)per riassume l'italianita di a corsica he a sola matrice culturalla mica imposta da una armata o un'invasione militare ma u pruduttu di a vicinanza geografica e umana Dipoi l'etruschi a u cuntrariu di u latinu e di u francese frutti di una cunquista militare. st'argumentu HE una scrucuneria storica di a francia quella di fa passa genuva per l'italia per prumove l'odiu di l'italia in corsica.CUSI CAPISCI?QUANTU A L'IDEA DI I RE DI SAVOIA E BELLA CUMPAGNIA QUALE HE FOR DI TU CHI N'HA PARLATU?DUNQUE L'ITALIA UN FA MICA PARTE DI U PASSATU MA DI L'AVVENE ,TRA D'ALTRI PAESI,DI A CORSICA ALMENU CHE TU SPERI CHI A CORSICA DIVENTI PARTE DI UN ALTRU SISTEMA SULARE O CH'ELLA SI SPOSTI IN UN ALTRU CUNTINENTE?SAI HE LONGU U CAMINU PER SBARAZZASSI DI I CUNDIZIUNAMENTI PARTICULARMENTE DI UN CULUNIALISMU UNIVERSALISTA CUME U FRANCESE QUELLU SI CHI S'OCCUPA DI LAVA U CERBELLU DI I CULUNIZZATI E ANCH'EIU N'AGHJU MESSE TEMPU PER SVELA A MANIPULAZIONE STORICA DI A FRANCIA IN CORSICA:PURI INDEPENDENTI FERMEREMU SEMPRE TALIANI CULTURALMENTE E QUESTU UN LA POI CAMBIA.AMICIZIA E FRATELLANZA
 mossa

[Ignorer]
i corsi parlanu italianu e si credonu francese
 acquaviva

[Ignorer]
SCUSATE CULTURALE MICA CULTURALLA
 mmi un colpu à beie

[Ignorer]

I corsi parlenu francese è acquaviva si crede talianu
 acquaviva

[Ignorer]
NDAMI UN COLPU A BEIE SI CREDE FRANCES E I CORSI SO TALIANI
 capicursina

[Ignorer]
" l'Italia ùn face micca parte di u passatu ma di l'avvene di a Corsica " ??!!!??!!!
è dapoi quandu?

" l'italianità di a Corsica sola matrice culturale " ??!!??

avete una visione di a storia à modu vostru
cù sempre ssa prupaganda pro taliana....
 mmi un colpu à beie

[Ignorer]
hè ciô chè scrittu nantu a mo carta d'identità

i corsi taliani iè in pumonte di sicuru

ma u più talianu , elettu à l'unanimità ghjè, ghjè, ghjè ..... ACQUAVIVA

BRAVO RAGAZZO !!! ci l'hai fatta

ma sî u solu à vince , noi stemu corsi è solu corsi

nè destinu nè avvene cù l'italia nè destinu , nè avvene cù a francia

nè menu cù l'africa spergu.....
 l'alzincu

[Ignorer]
ATTENTI A I CHINESI !!!!!!!!
 acquaviva

[Ignorer]
SITE PAGLIACCI NE E MANI DI U MANIPULATORE FRANCESE , FATE NICE D'UN CAPI CIO CHE DICU E FACE UN PEZZU CH'ELLA DURA.UN DATTE MAI UN ARGUMENTU ALLORA PUNTU FINALE A U DISCORSU E CUSI DI SICURU FIRMERETTE FRANCESI.BONNA STRADA CU RIOLACCI U PCF E L'UMP
 acquaviva

[Ignorer]
SITE PAGLIACCI NE E MANI DI U MANIPULATORE FRANCESE , FATE NICE D'UN CAPI CIO CHE DICU E FACE UN PEZZU CH'ELLA DURA.UN DATTE MAI UN ARGUMENTU ALLORA PUNTU FINALE A U DISCORSU E CUSI DI SICURU FIRMERETTE FRANCESI.BONNA STRADA CU RIOLACCI U PCF E L'UMP
 sardu

[Ignorer]
a cquaviva,gallu un vole micca dì francese pe forza,ma ancu occitanu... l' italia hè nata puliticamente in 1861, culturamente,linguisticamente e umanamente da u imperu romanu... e cumu dice tu e anch'eiu una nazione hè populu,storia e cultura,chi po face u statu.
 acquaviva

[Ignorer]
"I CORSI PARLANU FRANCESE" E DOPU" HE CIO CHi HE SCRITTU NANTA A MIO CARTA D'IDENTITA" ?MA SPIEGA MI APPENA CUME POI SCRIVE DOPU "NE AVVENE NE DESTINU CU A FRANCIA":secondu me nami un colpu a beie he diventatu naziunalistu corsu u tempu di scrive un post e poi si n'he turnatu a esse cio ch'ellu he FRANCESE!!!!QUANTU A CAPICURSINA HA TRONCATU A MIO FRASE DICIA" A SOLA MATRICE CULTURALE CH'UN HE STATA IMPOSTA DA A FORZA HE A TALIANA" E PERCIO ASSAI PIU NOSTRA CHE A LATINA E A FRANCESE ALMENU CH'ELLI TI PIACINI DI PIU I CALCI IN CULU I PAESI BRUCIATI L'IMPICAGHJONE(CUME IN NIOLU CASA MEA) E ROBA SIMULE.RIFLETTITE INVECE DI STUPPA A LEZIONE IMPOSTA DA I FRANCESI QUELLA DI I CORSI UN SO MICA TALIANI
 mmi un colpu à beie

[Ignorer]
è iè , hè bella cunnisciuta chî i genuvesi ùn ci hanu fattu chè bè , ci hanu dumandatu u nostru avisu avanti di culunizacci , di stirpacci è d'ingannacci, di pigliacci cume schjavi, è fà e razia !

chî storia tramandate voi? quella di a prupaganda taliana?

solu l'indipendenza serà l'avvene è u destinu di a Corsica

ma per avà u francese ghjè a lingua a più adduprata in Corsica è u caminu serà torna longu avanti di scambià st'affare è di spiccassi di a francia , dunque ùn vale à pena à piattassilla

ùn hè micca " lezziô imposta da i francesi " ghjè un fattu

nant'à a vostra a carta d'identità ùn c'hè micca " nationantilé française " ?
allora ditemmi subbitu duve l'ete fatta fà , ci corgu

Mussolini vulia a gabbia senza l'acelli
Acquaviva vole a storia corsa senza i malanni purtati da i taliani

dammi un colpu à beie vi paga a soia è vi saluta

U vostru nome :

U vostru email :
 (micca publicatu)

Missaghju
Signale embed   Annulà ò
A vostra video sarà affissata sottu à lu vostru post.