Le broutch in prime time nant'à M6

 ChjaraStella
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
Possu parlà ancu u corsu, mà... Era veramente u prublemu...? 
Mi nè futtu di u ghjurnalismu di pernault, ci vo'''' ghjuntu à esse cuntentu quand''''i francesi parlani di noi cusì ! 
Hè megliu dà "cébolakeurse" ò "hédidon, attention aux bombes, cédéfou"
 Upontaignant
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
è dalli...
o Chjarastella, per fà vene sempre di più mondu chi hà da cumprassi maisons secondaires è terreni à fà custruisce ?

u ghjornu induve capisceremu ch'ellu saria bè di campà d'altru affare chè di u turisimu, averemu fattu un GRANDE PASSU...
 francesca
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
A Scortu: celle-là, je l'attendais bien sûr. Je ne sais pas écrire corse! Mais je ne me sens pas moins corse que ceux qui savent et qui ont une mère espagnole! Mon propos n'était pas de succiter la haine ou la colère ChjaraStella, il s'agit d'une simple émission culinaire, ce n'est pas un film sur "l'âme corse".
Que de polémiques pour çà...
Inutile de me répondre ou autre, c'est mon dernier commentu!
 Michè
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
"Là, pour une fois, c'est un documentaire plein de charme, de gens authentiques, de vraies valeurs"...

ah iè, hè vera, si tratta sicuramente di valori munetari in st'emissione!
quandu si sà i prezzi di quelli risturanti è cummercianti...
 Upontaignant
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
@francesca : quì ognunu parla cum'ellu po,

oui, ce n'était qu'une émission culinaire... et alors ? le débat n'est pas si l'émission était bien ou pas, mais tu vois bien qu'elle suscite bcp de réactions sur l'identité corse et les changements de notre société dus à la mondialisation, au tout tourisme, à l'individualisme et à la société de consommation

ça a créé un débat, tant mieux non ? on va pas s'en plaindre; ùn ci hè mai l'occasione di dibatte in a nostra sucetà corsa

avà a quistione hè cumu si po fà per cambià l'affari, in una sucetà corsa in perdita d'identità è di valori ?
 Claude E.
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
eiu preferiscu " cédéfou " che pudete cumpra... ma bon ghje u mio pensa

Upontaignant so d'accunsentu cun te, cusi simu dui scemi a pensa cusi

piu che mai I Fait Froid
 U veru corsu
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
Forsa chì i prudutti nustrali sò troppi cari.
 ChjaraStella
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
O gjhenti, les maisons secondaires, la mentalité Quick et télé réalité, je ne parlait pas de ça, et personnellement je suis de votre avis sur le fait que ça ne fait pas de bien à notre île...
Je voulais simplement faire remonter que les repas en famille, le plaisir de se retrouver ensemble existe toujours et qu'il ne faut pas l'oublier!
Pour le reste, tocc'à voi di parlalu...
 nazione corsa
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
vecu chi simu numarosi a ave e listesse idee!so cuntentu di parla qui,nant'a internet ancu i mio paisani ,ma parchi un femu micca un scontru (publicu micca clandestinu=) !!!)????????????????????????????????????????????????????
 nazione corsa
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
a Francesca!

parlaraghju in francese...je t assure que l on peut etre Corse et avoir une mere espagnole,arabe,chinoise etc etc l'essentiel c 'est de se sentir Corse et de vouloir le bien de son pays!
 nazione corsa
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
ci vole a ghjente cusi,pastore,agricultore....ma un ci vole micca smintica chi simu in 2012,chi u mondu hè sempre in evoluzione è chi ancu qui in Corsica ci vole a avanza ancu u nostru tempu!!!eiu so "expert en batiment" ,aghju fattu i mio studii,aghju travagliatu pa riisce....(un hè micca parchi so in u "batiment" chi so cuntentu di vede tutte e sti cuntruzzione nasce dapartuttu, mi stumacu dinno!!)vogliu fa a me vita qui,so giovanu,coddu in paese in fine di settimane, parlu corsu , t'aghju u rispettu di l anziani etcera...tuttu que pa di chi si po esse Corsu senza esse pastore o agricultore o cacciadore!!!!!!!
 nazione corsa
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
ci vole a ghjente cusi,pastore,agricultore....ma un ci vole micca smintica chi simu in 2012,chi u mondu hè sempre in evoluzione è chi ancu qui in Corsica ci vole a avanza ancu u nostru tempu!!!eiu so "expert en batiment" ,aghju fattu i mio studii,aghju travagliatu pa riisce....(un hè micca parchi so in u "batiment" chi so cuntentu di vede tutte e sti cuntruzzione nasce dapartuttu, mi stumacu dinno!!)vogliu fa a me vita qui,so giovanu,coddu in paese in fine di settimane, parlu corsu , t'aghju u rispettu di l anziani etcera...tuttu que pa di chi si po esse Corsu senza esse pastore o agricultore o cacciadore!!!!!!!
 Florence
Màrcuri u 18 d'Aprile 2012

[Ignorer]
e dalli Scortu: aghju micca imparatu u corsu alors si tu veux je l'écorche et je réponds moitié italien, moitié espagnol, mais pour le moment je peux pas faire mieux j'essaie d'apprendre notamment en venant sur ce blog (oui parce qu'à force de parler 4langues et d'avoir fait 18 ans de service sur l'île, j'arrive à utiliser mon cerveau pour comprendre et essayer d'apprendre avec articles et commentaires)- et je pensais que c'était le fond qui comptait (quelle audace). Alors puisqu'il vaut mieux dire "i francesi fora" (cf: Claude E.) en corse que de parler de l'envie qu'on a de faire quelquechose de bien pour un lieu auquel on est attaché- je m'en irai pour le moment, après tout je suis qu'une sale française de merde. J'aggrave mon cas: je suis architecte, et c'est pas un hasard si j'ai décidé de ne pas rentrer: pas envie de rentrer dans le systeme tuttu bettonu et d'aller m'acheter un cayenne après avoir bien pourri mon île de lotissement avec des toitures en tuile. Ah mais pardon, c'est vrai, ce n'est pas mon île.
 Scortu
Ghjovi u 19 d'Aprile 2012

[Ignorer]
OFlorence, quante lagnanze, quanti suspiri per avè di : qui si parla corsu !
Di sicuru per mè e megliu di parlà un corsa strappicatu a di scrivelu cume mè a pocu pressu mà di lascià ogni tantu u francese. Sta voluntà un hè micca voluntà di scrivesi nè a "filusufia" di "francesi fora", luntana dà mè st'idea, mà di fà attu di resistenza a l'acculturazione, cio ch'un n'hè listessu nè à mente e nè l'atti.

Ghje quantunque triste d'avè a scelta stretta trà "razzisimu in corsu" o parolle interessanti in francese. Per contu meu, preferiscu sbaglii in lingua corsa e senza razzisimu nè zenufubia !



 Claude E.
Ghjovi u 19 d'Aprile 2012

[Ignorer]
o florence si tu chi l'a pigliata per te, eiu ghjera a glubalità alora ava...

e un vecu micca razzisimu in IFF
 u nostru campa
Ghjovi u 19 d'Aprile 2012

[Ignorer]
A corsica un cambia micca hé sempre a listessa né peghju ,né megliu ché tempi fa.
Perché un cambia micca a corsica ??
Simu u populu chjucu ,é sému u populu Di TRIBU,vulé di un ghjunghjimu micca a fa nazione.
Per fa nazione c'iole ch' ugnunu firmessi a a so piazza,é quessa un'hé faciule;
U fattu hé ché no campemu ind'é stu paese ,ogni ghjornu vidimu a corsica piglia fondu ,é un n'ému micca una vera soluzione per fa pianta tuttu stu cumbugliu ,
Ci tumbemu per i locchi ,per affari ,cume si tumbavanu i corsi nanzu ,per un porcu ,per un ghjallu.
Cambiemu dicia di mentalita é po esse ché e cose anderanu di megliu.
 nazionecorsa
Ghjovi u 19 d'Aprile 2012

[Ignorer]
a U nostru campa:
Un so d'accordu! simu un populu ghjuccu,va bè,ma quelli ch'imbrutanu a corsica so sempre i listessi,e facenu a paura a tuttu u mondu,o so di a famiglia dunque un si po di di male etc un ci n hè massi a ti dicu,l altri so bauli chi suitanu pa esiste...Ma nimu un di nunda di paura di piglia un cartucciata!!!!(si po capisce)
Pensu chi ci hè assai ghjente bè inde noi...
 nazionecorsa
Ghjovi u 19 d'Aprile 2012

[Ignorer]
parlu pa ava,micca pa i tempi fa
 u nostru campa
Venari u 20 d'Aprile 2012

[Ignorer]
Anc'assai ch'ellu ci si e ghjente bé,so d'accordu nant'a u to puntu di vista.
Ma i corsi hanu i mesi per fa pianta stu cumbugliu;
Qu'elli rifletenu appena nanzu di lampa u bigliettu ,o allora trippa .
 Paghjone
Dumenica u 22 d'Aprile 2012

[Ignorer]
Aio zitelli !! Femula curta : pé una volta l'emissione di Cyril Lignac èra autenticà e calurosa,facendu pro à a magina di a Corsica.A l'incuntrariu di sta purcheria malsana di "Mafiosa" di Canale Piu,e ancu di a mariunetta di Lignac n'u corsu di i "Guignols" di u stessu Canale ,a stessa sera ,chi cucia un piattu di carne corsa cu'a dinamita....!!
Canale Stèricu ?

U vostru nome :


U vostru email :
 (micca publicatu)


Missaghju
Signale embed   Annulà ò
A vostra video sarà affissata sottu à lu vostru post.