Grossu panzutu
Senza scurdassi di l'eternu: "O baschicciu che tu si!!"
saveriu
O faccia arrubata!!!
tralonca on the rocks
O Balisgia, o balisgiò
O baullu, o baullò O cacatu sumerinu, mi face ghjunghje u vòmitu, m'arreghi u vòmitu ! à i rancichi : o rancicu, o rancicone, o rancicò, o topu, o minutu o piduchjò o trapanatu, o strampalatu, o simpliciottu, o scruccò chì mantacatu (= scemu) scemu compiu ! assassinu ! intesu dinù : "o pubellò !' rompicuglioni ! chì rubaccia ! chì narpia ! o merdò, o muccicò ! o valisgia ! Palu à fasgiolu (si dice di qualchissia di grande) SACCU DI MERDA ! calina
Ghjustu per infurmazione , babbone m'avia datu un antra significazione per : "Vai à fatti leghje!" Anime debule attente ! In li tempi si cunsultavanu i maghi per cunosce l'avvene e quelli u leghjivanu in li ventri di l'animale , "Vai a fatti leghje!" vale à dì "Vai a fatti strippà!" Iscia !!
giulio
sangu de l'ostia......
ha ha ha ha ha marieddu
Sono gli stessi del sardo!!!!
DOMINICI
ch'ella ti ghjunghje a setta è chè tu un trovi micca acqua par beie
Beconcini
o cughjo
ti puzza u culu mijagavignaninca
mi campù di leghjevi !!!!
vogliu portà a mio petra a l'ediffissu... mamonna dicia : ch'elle t'agrunthjinè e mane quandù eo feccià una malfata ma quand"ella mi venè di ghjestima à ma preferita e putana checca salute a tutti ghjustizia
vai e caca e sciacali un ticciu
mijagavignaninca
in Corsica un si gjhasteme micca nanti i morti !!
Qu'essè so parulacciè arabè qu'ellu si sente indè è "banlieues pinzute!!!!! salute a tutti Nunziu-Francescu Colonna
Tu sia nannitu ! ( que tu te transformes en nain ! ).
ORSINI
Vi ne manca una, una bella curtinese, pè e donne : "Ch'ella si sechi a to muzzaccia !"
piascadore
Vi site scurdatu di " o basettu", assai impieghatu in Bastia.
Panzotta
Bonghjornu, eccu qualchi insulti è ghjastemmi chì sò stati intesi in i tempi:
Dui vechji chì si litticaiani: "-Tocca mi ghjà, tocca mi ghjà, par veda ! - Incu ti tocchi la beddula !" "Incu t'acciacchin'eddi, ch'elli t'acciacchini !" "Incu ti si magnani i ghjagari und'ocu !" "Incu ti ghjunghini eddi incù'a forca !" (ghjunghjìani quiddi chì s'erani tombi in muntagna lienduli à un vittonu, o un picculu fustu, chì facia cum'è una forca, li mitìani u cappu in a mità, è i purtavani in paesu cusì). "Vai à strappati u coddu !" "Vai à trapentàti !" (trapentàsi vò dì lampàsi ind'un ripalonu) "Chè vo còmpiiti !" "Chè tù fermi tù impulintatu !" (si pò rimpiazzà impulintatu incù uncottu, ò scatusciatu) "Porca buchja nera !" "Diavuli porcu !" Par l'insulti, c'erani pochi, i strufetti: -i peghji, erani cuiddi par trattà à qualchisia di bastardu: "O bastardò, u fiddolu di quali tù sè ?" "O, u fiddolu di centu cazzi !" (ma chì beddezza, o ghjenti ! :s) "O, u fiddolu di u pretti !" "Ma chì hè, a to scanorsa ?" ( una scanorsa hè qualcosa di peghju ch'un cattivu razzinu, ma st'insulta hè da piddà piuttostu in u sensu di cattivu spiritu). - i brutti: "O luzzinò, sè carcu di lozzu !" "O muddizzò!" "O curtecciò" "Sorti me da cui, o puzzicò, chì mi dà u schivu !" - i grossi: "O loccu !" "O pangrassò !" "O grossu pienu di pulenda!" (listessu chè "O pulindò!") "O panzò" - altri insulti: "O briacò", "O, l'abreu chì tu sè ! " (vò dì ch'ùn faci chè tuntie) "O latrumbò" "O spirichettu" "O buiò" "O vigliaccò" Bon, bastarà par oghji, chì ùn mi n'invengu più di tuttu u restu. Niente chè par sta sorta di paroli, a noscia lingua hè cusì ricca, hè qualcosa ch'ùn ci'ò micca à perda, ancu l'insulti, sò roppa di patrimoniu^^. Vi feliciteghju pa' u vosciu situ, à prestu. custera
chè tù brusgi in infernu !
aghjulincu
ch ella ti venga a gratta in culu, chi i to bracci s aghjuculiscenu e che i to unghji tornanu moddi
punt''e finu
t'adiu'a caga in bocca!
ch'e tu finisca scarzu e famidu! ô frazza'ramu! chella ti culessi indè l'otiu merlinu! uBorgu
ch'ellu piuvessi merda in chjesa !
PetruBastia
" Porca Madonna " , ci hè dinu " o pulento ", " ch'è tu sia manghjatu da i topi "
Scrive una risposta
|
|