In Aiacciu, parlà corsu = passà à a risa sulidarità aiaccina
e chi si ne infuttenu Marcangeli e Francisci di a lingua corsa ???
Fà i soldi, bettunizà, fà u cummerciu, vende tuttu, hè solu quessa a causa di u so ingagiamentu puliticu ils ont fait campagne en ringardisant l'equipe sortante, avà avete da veda i risultati di a so pulitica.... I CORSI FORA sardu
parechj ajaccini pinzutti, votanu un pinzutu e a storia di ellu"empereur" vale di più di a storia di a CORSICA!!! Ajacciò, pardon ajhaksió hé a vera ruvina di quess''isula! Cume pó dì marcangeli dì a unu ti buttu fora chi parla a lingua dil''isula
musu pestu
quandu stu mulizzu di ALEX ALESSANDRINI dice "après tout, les langues disparaissent..." chi vulete fà???
peghju chè i "colons" : i "colonisés" Paulu
Un missaggiu à i naziunalisti.
Quandu i calculi pulitichi à contrasensu è incuerenti piglianu a suprana hè u naziunalisimu è a Corsica chì perdenu. Hè ora di rendessine contu. Ramon Tesoru
Un pruverbiu corsu dice chi "a risa sta in bocca a i scemi".
Dopu cio chi s'è passatu in Ajacciu si po ancu di chi "a risa sta in bocca a i conni" sardu
Dùviate cancellala quannu hé scritta in francese micca in lingua storica e uriginale...hé siaAJACCIO E AJACCIU, inseme
aCiaccera
Sò Josepha !
Atchum
A mè, mi face piacè...
Chi avà, simu sicuri ch'in aiacciu, ch'è ne omancù una chi parla a lingua... Hè megliu chè nundà ,nó? albertini
un ci vole micca à dì chì tutti l'aiaccini sianu cusì .
Eiu sò paisana ma aghju sempre campatu n'Aiacciu.Sta ghjente chì fischia a lingua corsa ,a cunnoscu :sò sumeri chì ùn sannu ne parlà francesu ,ne parlà corsu. unipochi d''aiaccini ,senza educazione è senza ciarbellu ,pensanu solu à prufittà di u sistema....techji à pinsioni,rifurmati è laziosi.... Senza mentalità,senza idea d'intaressu cummunu ,senza vargogna micca,ùn la sannu mancu elli ciò ch'elli sò ..E' avà sò vultati,cù i so ronchi....Ch'elli si lampanu in mare! Poggioli pierre
Mi faci disgraziosamenti pinsa a quiddu ghjornu a l'assemblea di corsica, ancu se a situazione hè menu dramatica, quand a CFR ci vurria impidi d'essa prisente et di parlà..(dicembre 1984) eranu tutti darreddu a noi eletti naziunalisti.. e ci vole a ramintà chi vulianu "pignacci in bleu blanc rouge" e che u cumplotu era sttatu pinsatu a a merria di diritta d'aiaciu d'allora, , in u cabinetu di u merri..avviani purtatu bombi di pittura
U spiritu mi pare disgraziosamenti u stessu. Felicitazione a certi chi anni vutatu pà a diritta napuliò
Aiacciu, c'est déjà la Fronce...
lingua viva
U so micca so chi s''he passatu in Aiacciu ma mi si pare chi di passa a à risa qu''ellu chi parla a so lingua hé segnu di sumerisimu nustrale , pattoni in bocca a i scemi
bastiacciu stortu
Marcangele et Francisque ,u parleranu u Corsu ....???...
Ghjuvanluca
Un vi date pena....quellu chi hè passatu in Aiacciu accade uguale puru in certi ambienti cittadini di à Sardegna. Stessu meccanismu .Parlà Sardu in pubblicu = Rozzu,Pastore,pocu istruitu......Parlà tallianu forbitu = segniu di cultura e levatura suciali. Seculi di duminazione culturale, micca pulitica, annu cancellatu l'orgogliu di è nostre radiche. Anno conquistatu prima ù ciarbellu poi tottu ù restu.
Eccu perchè ù "Riaquistu" ,è imputante chi principi da à scola primaria ,da i Ciucci. guerrini
Aiaccini , in Aiacciu, ùn ci ne hè chè a metà di a so populazione ,ma si credenu superiori à l'altri corsi è soprattuttu à i paisani ch'elli chjamanu " paysants bombés".
Ne tengu un gattivu ricordu di u liceiu Fesch. Possu dì chì l'intervenzione u ghjornu di l'elezione di Josepha Giacometti in lingua nustrale mi hà piacciutu assai , eccu ci una donna intelligente. Ghjuvanluca
Puesia Afruamericana:
(ù schiavu a ù sò patrone) " Vi dumandu o ziu Sam..... Eiu sò sicuru di L'Alabama... Avete dumandatu di portallu issu arcusgiu....... Avete dumandatu di purtallu pà vui e pà à libertà..... Ma,ziu Sam:......e eiu?? Eiu sò sicuru di l'Alabama..... Ma si sortu vivu da issa guerra pà à libertà..... mi ne vò a purtalla un pocu a casa in Alabama, issa libertà? (risponde ù patrone) "Quandu tu sarai prontu,o zitellu" TALIANU
Adesso dico una cosa che nun ve picerà, lu corsu appartene alla granne famiglia italica, prova ne sia che l'interventi in qustu situ sò o di corsi, o di taliani d'altre reggioni affini.
I pinzuti hanno fatto di tutto per eliminà il retaggio corso perchè troppo vicinu all'italianu. La cosa peggiore e che molti corsi questo lo ignorano o lo negano proprio come volle a suo tempo napuleone III. Saludu calmatevi
Iè o Talianu ma simu parechji à pensà cum'è tè. A storia hè a storia è vulè scurdassine hè male
Naghjuun Atechja
Fratelli d'Italia, lasciate a lingua corsa in santa pace !
Naghjuun Atechja
A Còrsica hè corsa è puntu è basta !!!
Scrive una risposta
|
|