I Canistrelli Clandestini facenu dibattitu Kasta
Scrivi in corsu s'è tù voli ragiunà incù noi o Cernobyl.
canistrellu vechju vechju cu i varmi
mi pare chi cunoscu certi ghjovani ch'anu lanciatu a macagna (appena fràsgica hè veru^^) di i canistrelli clandestini...è possu dì ch'ùn sò micca contru à u fronte o anti-naziunalisti ! ...s'è oghje ùn ci hè più tag di u fronte nant'à i muri di Corsica, s'è sò rimpiazzati da i tag di l'ACA di u SCB, tag razzisti o di macagne in legnu massicciu, s'è u fronte hè divintatu fiaccu cum'e macagne di i canistrelli clandestini ghjè chi simu divintati un populu fiaccu...
caristrelli
so gattivi cuntra u fronte e cuntra a lotta dindipendenza . Ma a maffia a francia i soldi i voyages en egypte ou a la neige sur le "continent" que ghje un rigallu per sti novi burghesi angelinisti
vagabondu
Fratellenza!
ASP
A macagna di i Canistrelli Clandestini hè di a listessa qualità chè i canistrelli di Carrefour. Vale à dì : merza, puzzicosa è indigesta.
Sarebbe bè ch'ella pianti sta merda, chì a ghjente chì si move pè a Corsica n'hà una techja. E piantate appena di fà crede ch'è vo site impurtanti, indiati, ch'è vo purtate un missaghju puliticu... E persone chì si movenu in veru pè a Corsica e cunnoscu guasi tutte chì ne facciu parte. E voi ùn site micca di quessi. E futichje tenitele puru pè i vostri amichi pinzuti chì vi techjanu di "j'aime" annant'à facebook ma à i corsi ùn li farete micca crede e vostre bucie. Populu sumerone!
Bravu foirfouil ! Quelli chi parlanu di viulenza un vedenu che quella di è bombe è pistoletate. Ma quella chi sterpa à Corsica è, più generalamente, u 3/4 di à planeta, a violenza di u soldu, banche, mafiosi, trust internazionali, politichi..., chi sottumetenu è lampanu continenti sani ind'a miseria, chi reghjenu u mondu à u so solu interessu, di quessa un si ne parla, un n'hè mai viulenza.
Di listessa manera, arrubà cio ch'hé cumunu, piaghje, stradelli, piazzette (sianu corsi cume pinzuti o stangeri)... è lascià fà, construice più che di ragiò , hé viulenza chi ci deve portà da riflette. vagabondu
Beuh... Site bè arrabiati ! Mughjate puru! E andate à campà indè un statu incatenatu. Senza libertà. Hè què a Corsica d'oghje. Mi fate ride. Site veridamente in ritardu. Mentalità vergugnosa. Ma cuntinuate puru! Stupate puru! Pigliatevi un aviò pè qualchi paesu induve a libertà ùn hè più un dirittu. Site voi a vergogna di l'isula. In aspettendu noi simu qui è l'affare hà da durà. Vi pigliate pè resistenti ? Site vol i più grande macagnosi!
St.M
Ci pigliemu pè resistenti? Sai à quale parli daret'à u to pseudo è u to urdinatore ? Innò, allora piant'appena di traparlà, chì quì ci n'hè chì anu fattu ancu a prigiò pè salvà u so paese... Sicura chì tù ùn risicheghji nunda, i flicchi sò i to amichi, cùn elli cumbatti a viulenza clandestina, si una spezia di super-eroe di l'anti clandestinità nè ?
Ma sai o Batman, avà tuttu u mondu sà quale site, è megliu feresti di parlà megliu... vagabondu
Aho o Che Guevara. Piantati appena. In più si un sumeru. Rispettimu tutti quelli chi sò cascati pè a Lotta. Ùn ci vole micca parlà senza sapè. Ma u "2eme degré" serà troppu luntanu per tè. Qualè tù si, pè esse chjaru, mi ne futtu pocu.
St.M
Un t'inchietà, fà u malignu.
vagabondu
Mi pare chi si tù chi cerca. Cosa voli?
St.M
Allez basta, à mè ùn mi piace micca di parlà annant'à internet. A prestu
dumè
Per contu meiu ne aghju propiu una techja di vede i muri impiastrati di pittura per dì cunnerie. Avà fatella finita, propiu.
Avìu lettu in un articulu chi se a ghjente si lagnava, pienterìate subitu senza cercà a capì. Aspettemu... vagabondu
Ùn ti piace. S'eo leghje tuttu ciò ch'ai scrittu, ùn ci si pare! Eccu e prime minacce. Và bè à prestu
Moderator
HEP !
Tuttu u mondu si calma ! L'articulu dà un puntu di vista. Un lettore dice ch'elli duverianu fà attenzione, chì forse ch'elli ùn si sò micca resi contu ch'elli pudianu dispiace à certi, è hè normale, ùn si pò piace à tutti. Ognunu dà u so avisu, ma per piacè rispettemuci tutti, pudemu cuntrastà senza cascà in l'azzuffu nò ? (infine, normalamente...) vagabondu
Aghju da compiu per què: Avemu fattu 'ssa macagna senza pensà, mancu una stonda c'hè no puviamu tuccà quelli chi si battanu. Quelli ch'anu pagatu u prezzu forte. Mai una stonda avemu pensatu cusi. Simu corsi,noi dinù. À mè ciò chi mi strughje hè di vede chi ancu pè una piccula macagna, ci battimu trà noi. À quelli chi sò stati feriti, li mandemu e nostre più sincere scuse.
Carnavà
@ u vagabondu : ci parli di libertà ? Iè di sicuru, site libari di fà ciò ch'ella vi pare, è noi ùn avemu u dirittu di dì chì e vostre "macagne" (...) ci dispiacenu è ch'elle ùn ci facenu micca ride ?
A libertà ch'è tù brami tantu mi pare chì sì tù ch'ùn a rispetti micca impediscenduci di sprime u nostru parè è pigliendu male e critiche chì vi sò state fatte. "Et ouais" dice u pinzutu, pensu chì simu parechji inde stu casu, ma ci vole à accettalla. Ùn sarà tantu difficiule per tè chì sì un gran'difensore di tutte e libertà, nè ? E per parlatti francu o vagabondu, eiu ùn pensu micca ch'è vo siate nemichi di u naziunalisimu è di a clandestinità, pensu ch'ùn vi rendite micca contu di l'idee ch'è vo purtate è di a ricuperazione di certi chì prufittanu di voi pè pichjà nant'à i naziunalisti. Eccu, allora, accetta puru e critiche, avete imbruttitu parechji muri è scogli, avà sarebbe forse ora di piantà mi pare, nò ? canistrelliDestructor
ma ùn ti ne fà o Vagabondu, ùn facci una depressione, oh !
mi chì à mumenti s'hà da piglià un Prozac ! ùn ci battimu micca, cuntrastemu. Ci vole amparà à cuntrastà in stu paese, à capisce chè no ùn pudemu micca avè tutti u listessu avisu, nò ? ancu di grazia chè no ùn pensemu micca tutti di a listessa manera ! alè ùn face nunda, ci biieremu quantunque un colpu, ancu sù tù ùn ci faci micca ride. rilax ! Vagabondu
Quelli chi facenu sò sempri criticati è a sapemu tutti. Hè cusi. Ghjè a Corsica. Pensu ch'ellu ci hè di più mondu chì tene ICC chè ghjente chì sò contru. E nostre magagne ùn facenu micca ride à tuttu u mondu. È allora ? Hè cusì, ùn si pò piace à tutti. ùn hè micca per quessa ch'ellu ci vole à arrestà. U mondu appartene à tuttu u mondu, ùn vi ne scurdate. Avemu fattu qualchi tee-shirt i soldi sò pè l'associu ''Lisandru''. Ben intesu, ùn lu mughjemu micca. Cume certi. Avà fate ciò ch'ella vi pare. Noi, cuntinuemu.
( u prozac ùn mi piace tantu. Ma tandu, ci biieremu un colpu.) Evviva a Corsica incatenata ! Rantanplan
Mi pari un pocu troppu sicuru di tè quantunque... A mi pensava ma ùn mi sbagliava micca, i C.C si piglianu à a seria, si credenu tipponi avà...
Scrive una risposta
|
|