I Canistrelli Clandestini facenu dibattitu Kasta
Scrivi in corsu s'è tù voli ragiunà incù noi o Cernobyl.
foirfouil
Eccu... I Canistrelli Clandestini averianu fattu morre di rise à Thierry Roland è Jean-Marie Bigard !
canistrellu vechju vechju cu i varmi
mi pare chi cunoscu certi ghjovani ch'anu lanciatu a macagna (appena fràsgica hè veru^^) di i canistrelli clandestini...è possu dì ch'ùn sò micca contru à u fronte o anti-naziunalisti ! ...s'è oghje ùn ci hè più tag di u fronte nant'à i muri di Corsica, s'è sò rimpiazzati da i tag di l'ACA di u SCB, tag razzisti o di macagne in legnu massicciu, s'è u fronte hè divintatu fiaccu cum'e macagne di i canistrelli clandestini ghjè chi simu divintati un populu fiaccu...
foirfouil
ultima cosa : quandè vo dite "BASTA LA VIOLENCE" nant'à Facebook e che vo avete l'impressione d'esse LIONI (à colpi di 'j'aime'), à chi violenza fate riferenza ?
quella di l'assassini di i maffiosi ? perchè ùn fate micca una campagna BASTA LA VIOLENCE... ma a violenza di quelli chi so contra a lingua corsa, a violenza di u soldu, quella di i speculatori, di u statu chi ùn face micca rispettà l'état de droit (cf Cala di Figa), a violenza di i pinzuti chi venenu (5000 a l'annu) e chi so contrà noi, a violenza di a cunneria d'un populu macerbu chi nega e chi si scorda di a so anima à colpi di mojitos ? ci n'hè parechje forme di violenza caristrelli
so gattivi cuntra u fronte e cuntra a lotta dindipendenza . Ma a maffia a francia i soldi i voyages en egypte ou a la neige sur le "continent" que ghje un rigallu per sti novi burghesi angelinisti
vagabondu
Fratellenza!
ASP
A macagna di i Canistrelli Clandestini hè di a listessa qualità chè i canistrelli di Carrefour. Vale à dì : merza, puzzicosa è indigesta.
Sarebbe bè ch'ella pianti sta merda, chì a ghjente chì si move pè a Corsica n'hà una techja. E piantate appena di fà crede ch'è vo site impurtanti, indiati, ch'è vo purtate un missaghju puliticu... E persone chì si movenu in veru pè a Corsica e cunnoscu guasi tutte chì ne facciu parte. E voi ùn site micca di quessi. E futichje tenitele puru pè i vostri amichi pinzuti chì vi techjanu di "j'aime" annant'à facebook ma à i corsi ùn li farete micca crede e vostre bucie. Populu sumerone!
Bravu foirfouil ! Quelli chi parlanu di viulenza un vedenu che quella di è bombe è pistoletate. Ma quella chi sterpa à Corsica è, più generalamente, u 3/4 di à planeta, a violenza di u soldu, banche, mafiosi, trust internazionali, politichi..., chi sottumetenu è lampanu continenti sani ind'a miseria, chi reghjenu u mondu à u so solu interessu, di quessa un si ne parla, un n'hè mai viulenza.
Di listessa manera, arrubà cio ch'hé cumunu, piaghje, stradelli, piazzette (sianu corsi cume pinzuti o stangeri)... è lascià fà, construice più che di ragiò , hé viulenza chi ci deve portà da riflette. vagabondu
Beuh... Site bè arrabiati ! Mughjate puru! E andate à campà indè un statu incatenatu. Senza libertà. Hè què a Corsica d'oghje. Mi fate ride. Site veridamente in ritardu. Mentalità vergugnosa. Ma cuntinuate puru! Stupate puru! Pigliatevi un aviò pè qualchi paesu induve a libertà ùn hè più un dirittu. Site voi a vergogna di l'isula. In aspettendu noi simu qui è l'affare hà da durà. Vi pigliate pè resistenti ? Site vol i più grande macagnosi!
vagabondu
Aho o Che Guevara. Piantati appena. In più si un sumeru. Rispettimu tutti quelli chi sò cascati pè a Lotta. Ùn ci vole micca parlà senza sapè. Ma u "2eme degré" serà troppu luntanu per tè. Qualè tù si, pè esse chjaru, mi ne futtu pocu.
vagabondu
Mi pare chi si tù chi cerca. Cosa voli?
dumè
Per contu meiu ne aghju propiu una techja di vede i muri impiastrati di pittura per dì cunnerie. Avà fatella finita, propiu.
Avìu lettu in un articulu chi se a ghjente si lagnava, pienterìate subitu senza cercà a capì. Aspettemu... vagabondu
Ùn ti piace. S'eo leghje tuttu ciò ch'ai scrittu, ùn ci si pare! Eccu e prime minacce. Và bè à prestu
Moderator
HEP !
Tuttu u mondu si calma ! L'articulu dà un puntu di vista. Un lettore dice ch'elli duverianu fà attenzione, chì forse ch'elli ùn si sò micca resi contu ch'elli pudianu dispiace à certi, è hè normale, ùn si pò piace à tutti. Ognunu dà u so avisu, ma per piacè rispettemuci tutti, pudemu cuntrastà senza cascà in l'azzuffu nò ? (infine, normalamente...) vagabondu
Aghju da compiu per què: Avemu fattu 'ssa macagna senza pensà, mancu una stonda c'hè no puviamu tuccà quelli chi si battanu. Quelli ch'anu pagatu u prezzu forte. Mai una stonda avemu pensatu cusi. Simu corsi,noi dinù. À mè ciò chi mi strughje hè di vede chi ancu pè una piccula macagna, ci battimu trà noi. À quelli chi sò stati feriti, li mandemu e nostre più sincere scuse.
Carnavà
@ u vagabondu : ci parli di libertà ? Iè di sicuru, site libari di fà ciò ch'ella vi pare, è noi ùn avemu u dirittu di dì chì e vostre "macagne" (...) ci dispiacenu è ch'elle ùn ci facenu micca ride ?
A libertà ch'è tù brami tantu mi pare chì sì tù ch'ùn a rispetti micca impediscenduci di sprime u nostru parè è pigliendu male e critiche chì vi sò state fatte. "Et ouais" dice u pinzutu, pensu chì simu parechji inde stu casu, ma ci vole à accettalla. Ùn sarà tantu difficiule per tè chì sì un gran'difensore di tutte e libertà, nè ? E per parlatti francu o vagabondu, eiu ùn pensu micca ch'è vo siate nemichi di u naziunalisimu è di a clandestinità, pensu ch'ùn vi rendite micca contu di l'idee ch'è vo purtate è di a ricuperazione di certi chì prufittanu di voi pè pichjà nant'à i naziunalisti. Eccu, allora, accetta puru e critiche, avete imbruttitu parechji muri è scogli, avà sarebbe forse ora di piantà mi pare, nò ? canistrelliDestructor
ma ùn ti ne fà o Vagabondu, ùn facci una depressione, oh !
mi chì à mumenti s'hà da piglià un Prozac ! ùn ci battimu micca, cuntrastemu. Ci vole amparà à cuntrastà in stu paese, à capisce chè no ùn pudemu micca avè tutti u listessu avisu, nò ? ancu di grazia chè no ùn pensemu micca tutti di a listessa manera ! alè ùn face nunda, ci biieremu quantunque un colpu, ancu sù tù ùn ci faci micca ride. rilax ! Vagabondu
Quelli chi facenu sò sempri criticati è a sapemu tutti. Hè cusi. Ghjè a Corsica. Pensu ch'ellu ci hè di più mondu chì tene ICC chè ghjente chì sò contru. E nostre magagne ùn facenu micca ride à tuttu u mondu. È allora ? Hè cusì, ùn si pò piace à tutti. ùn hè micca per quessa ch'ellu ci vole à arrestà. U mondu appartene à tuttu u mondu, ùn vi ne scurdate. Avemu fattu qualchi tee-shirt i soldi sò pè l'associu ''Lisandru''. Ben intesu, ùn lu mughjemu micca. Cume certi. Avà fate ciò ch'ella vi pare. Noi, cuntinuemu.
( u prozac ùn mi piace tantu. Ma tandu, ci biieremu un colpu.) Evviva a Corsica incatenata ! Rantanplan
Mi pari un pocu troppu sicuru di tè quantunque... A mi pensava ma ùn mi sbagliava micca, i C.C si piglianu à a seria, si credenu tipponi avà...
Contr'à i conni.
Manza di ghjelosi piantatevi apenna.
Scrive una risposta
|
|