I Canistrelli Clandestini facenu dibattitu Vagabondu
Quelli chi facenu sò sempri criticati è a sapemu tutti. Hè cusi. Ghjè a Corsica. Pensu ch'ellu ci hè di più mondu chì tene ICC chè ghjente chì sò contru. E nostre magagne ùn facenu micca ride à tuttu u mondu. È allora ? Hè cusì, ùn si pò piace à tutti. ùn hè micca per quessa ch'ellu ci vole à arrestà. U mondu appartene à tuttu u mondu, ùn vi ne scurdate. Avemu fattu qualchi tee-shirt i soldi sò pè l'associu ''Lisandru''. Ben intesu, ùn lu mughjemu micca. Cume certi. Avà fate ciò ch'ella vi pare. Noi, cuntinuemu.
( u prozac ùn mi piace tantu. Ma tandu, ci biieremu un colpu.) Evviva a Corsica incatenata ! Rantanplan
Mi pari un pocu troppu sicuru di tè quantunque... A mi pensava ma ùn mi sbagliava micca, i C.C si piglianu à a seria, si credenu tipponi avà...
Contr'à i conni.
Manza di ghjelosi piantatevi apenna.
Curtinese
Hai ragiò. Que celui qui critique est atteint un jour la perfection. Dicia l'altru.
A u mo avisu ùn sò tanti qui. Rantanplan
Ma ghjilosi di chè ?! Aiò ma arrestate appena ! Cumu voli esse ghjilosu di qualcosa sustinutu da tutti i pinzuti, i beaufs di facebook è l'anti naziunalisti di Corsica ! Basta à vede annant'à facebook quelli chì cummentenu e so vidéo è i so ritratti...
"Roh putain chérie viens voir ya des gars y s'foutent d'la gueule des cagoulés! Trop kiffant!" "Ouah génial Kévin, on va ach'ter leur t-shirt ça f'ra marrer les potos au boulot!" dumè
Aghju avutu un idea magnifica ! Un avete chè da fà un blog cume a piazzetta per scrive e vostre macagne cusì quelli chi e volenu leghje vanu nantu à u vostru blog è quelli ch un volenu leghje un ci vanu. Cusì più stroppii nant'à i nostri muri.
Guizzu
"Simu liberi di fighjà altrò"... Innò. Quandu tutti i ghjorni in faccia à a to casa ai un tagacciu di i canistrelli clandestini, ùn poi micca fighjà in altrò.
KüG
ok ma sti CC benefattori di a libertà ci ponu spiegà u so scopu ? s'elli nè hanu unu, fora di rimacinà à tutti patti listessa cunneria dapoi 2 anni.
fintantuchunbrocciuteneraabanderaarazzaùnsispinghjerà
Francamente o ghjente... Avete vistu u publicu di i canistrelli clandestini ? Francesi, corsi francisati, baulli fragichi, starlette bobo, beaufs di prima trinca, naziunalisti di sempre dapoi 2008...
Un vale mancu a pena di parlà di sta robba quì! Facenu pietà, ci sò altr'affare più impurtante in paese nostru. Parlateci puru di u PADDUC, di u liturale privatizatu, è puru di Calvi on the rock, o di sò chè vo vulete, ma micca di sti merduselli senza impurtanza... Francè$
Ghjè cusì ch'elli li piacenu i corsi à i francesi : quand'elli scherzenu d'elli stessi, ch'elli ùn portenu nisuna rivindicazione è ch'elli sò bravi.
Forse chì da quì à 30 anni, a cultura corsa serà "i canistrelli clandestini", ch'ellu ci seranu e ghjurnate di i canistrelli à l'università presidate da Europe Ecologie, incù una falza cunfarenza di stampa di clandestini incù cagoule è cappellu à fiori in apertura, un cuncertu di I Muvrini chì canteranu sempre in inglese, è un'intervenzione di Cécile Duflot chì ci spiecherà cum'ella hè cuntenta di vede chì a Corsica hè infine divinuta una regione di pace. Evviva! Dolce Corsica
2011 :
En un an, nous n'avons essuyé aucune remarque. A la moindre plainte, nous arrêtons tout. Nous ne sommes pas là pour parodier qui que ce soit. Nous ne visons personne." (Vagabondu Isulanu indè Corse-Matin) 2012 : "Et puisque ça dérange... on va doubler la dose !" (Vagabondu Isulanu annant'à u facebook di A Piazzetta) O cum'iddu hè cambiatu u discorsu! Chì t'averà accadutu pà diventà cusì urgugliosu? Ti sarà forsa cullatu in capu u to "successu" ! Credu chì avali hè ora di piantà, nanzi ch'è u to capu diventessi troppu gonfiu da i cumplimenti di i pinzuti beati. Cumpà
o ghjente, mi pare che vo site tutti scemi...
JB
bah ... tamanta rabbia per una macagna.
Eccu ci simu: A Piazzetta hé divintata una "annexe" di camperemu ! Parchì, si po ride nant'a à stu foru di "l'aigreur" da 10 à 75 anni ... ? so andatu a leghje : face paura i cummenti nant'una MACAGNA !!! Sarani megliu i tags "solu bastia", "aca gaulois", "bastia=corsica" ... e tutti i tags (nant'a rocca) chi facenu cresce l'odiu tra ghuvanotti. Si parla di a "sezziona valincu" (ridiculu ...) e i scritti nant'à strada di l'ortolo e roccapina o miccà ... ? dopu si po parla di "Pollution visuelle". Basta à pigliassi troppu à u seriu è trattà di tutti i sughjetti di Corsica incù tamanta gravità, di criticà tuttu ciì chi si face al di là d'una linea Casamozza/Calvi : ripusatevvi a pena, lasciate passà l'istate. U Palatinu
Indipendemmente di u cuntegnu di l'articulu, vogliu fà una precisione ghjuvevule. Hè chì l'intervenante chì hà scrittu sott'à u fintunome di "Cumpà" ùn hà nunda à chì vede incù mè.
A precisione mi pare impurtante perchè tandu, parechji anni fà, era dinù unu di i mio fintunomi nant'à stu situ o in altrò. Di sicuru, tale ùn hè micca quì u prublemu, è sò sicuru chì Cumpà hè di bona fede (ùn aghju nisun dubbitu nant'à a questione), ma mi paria ghjuvevule d'arrecà a precisione. ;-) Per u puttachju, aghju dinù scrittu quì (è in altrò) sott'à u fintunome di Cumpalliols, di Louis Fulbolk, è di tant'altri, in tanti altri lochi. Cumpà essendu, ben intesu, u diminutivu (in u mio casu) di Cumpalliols. Grazie mille d'avèmmi lettu è scusate per u fora-sughjettu. http://cumpalliols-in-corsu.over-blog.com Parpaing
Eiu mi n'infuttu cumplettamente di i Canistelli Clandestini.
m'inchietu per elli perchè... ùn so micca cusi giovani. certi anu ancu 30 anni passatu... mi n'infuttu ch'elli si ne ridini di u fronte ma trovu ch'ellu cummencia appena à esse "relou" cumu dice u pinzutu..... U Vagabondu
Feraghju cum'è U Palatinu. Vagabondi simu almenu dui postu ch'ùn aghju nunda à chì vede cun I Canistrelli Clandestini.
D'altronde, passeraghju nant'à l'azizume generale, ma o Francè$, ancu à mè mi piaceria una Corsica in pace, ancu à u FLNC. A lotta armata hè fatta per pone l'arme un ghjornu. anzianu prigiuneru puliticu è anzianu militante arrabiatu di u fronte
@Marcellu di Casamacciuli +1, @Parpaing è @vagabondu +1 ...@vagabondu : a vostra macagna hè quantunque appena fràsgica^^
ucutulesuculuapesu
o ZITE mi pare chi vo perdite a vostra energia pa nunda!!!!! Un so chi macagne, ci so altri prublemi chi i canistrelli clandestini
V.
Ghjustu una cosa :
Guy Cimino, les Canistrelli Clandestini, les Mantini è Jean Roucas ùn mi facenu micca ride. aghju dirittu ? m'averaghju da fà trattà di facistu talibanu intullerante ? si on ne rit aux conneries qui font rire les masses nourries de TF1 et de Bigdil, on est des "ânes" (pour reprendre la terminologie du vagabond) Quale sò l'intullerenti quì ? Dr simeoni
A macagna di i Canistrelli Clandestini hè di a listessa qualità chè i canistrelli di Carrefour. Vale à dì : merza, puzzicosa è indigesta.
Sarebbe bè ch'ella pianti sta merda, chì a ghjente chì si move pè a Corsica n'hà una techja. E piantate appena di fà crede ch'è vo site impurtanti, indiati, ch'è vo purtate un missaghju puliticu... E persone chì si movenu in veru pè a Corsica . E voi ùn site micca di quessi. E futichje tenitele puru pè i vostri amichi pinzuti chì vi techjanu di "j'aime" annant'à facebook ma à i corsi ùn li farete micca crede e vostre bucie. basta a viulenza di i canistrelli clandestini . evviva a vera lotta di liberazione naziunale vince o more !b[ Scrive una risposta
|
|