Hè natu u lonzu bling-bling
ci simu chjosi à di per noi in a famosa "riserva", ùn vale à di: simu i più forti, u bellu ferma pè sta sera, Sarkozy presidente di Corsica. A prima riforma chi ci puderia salvà: caccia u dirittu di votu à i ritirati?
E case di paesi sò residences secondaires pà i pinzuti
I pagliaghji sò pà i tedeschi
A sciarcuttaria pà i turisti di Murtoli
è à i Corsi, cosa li ferma ? HLM è Cochonou....
soppratuttu che per ave l'AOC devenenu unicamente fa "l'affinage" in corsica e dunque ponu cumpra purcelli in cuntinente o in altro
I LOVE stu paese . un ci he che scemi e affare di scemi, sera megliu in altro?????
Ah e cio che m'a dettu u macellaru di sottu... m 'a prupostu jambon, aghju dettu che no vogliu prisutu e m'a spiegatu st'affare...
alora bon...eccu o pullastru
Ao basta cio chi ci vole à sente avà! Ancu i nostri produtti agriculi seranu fatt' apostu pè i turisti. Stu turisimu pumataghju ch' un raporta tantu à a Corsica, dopu stemu à sente certi chi dicenu "c'est le toursime qui fait vivre la keurse". Iè di sicuru, simu tutti carchi di soldi quand' elli compranu un ghjacciu pè 4 o una pizza pè 8, o un caffè pè 7, quand' elli dumandanu "de l'eau du robinet siouplai". Mà sopratuttu quand'elli dormenu in camping car è chi nanzu à piglia u batellu di notte senza cabina (troppu caru) anu fattu "les courses au leaderprice, pke en keurse c'est trop cher". Quandu certi capisceranu chi pè sviluppà à Corsica ci vuleria à sviluppà certi settore chi puderianu raportà è chi so a u puntu zeru è no un turisimu ch'un vale nunda è chi distrughje a natura. Trà "je travaille 2 mois dans l'année, je me gave puis je me gratte tout le reste du temps" è "papa va me faire renter au conseil général, j'attends la place", l'ecunumia di a Corsica hè lecca
po po po mà chì andate à circà ... ? basta à fà i criticoni cume i francesi sempri à "ghjelusà" quelli chi riescenu ... A bona nutizia hè l'AOC per i nostri prudutti e basta ... ùn ne sorteremu maì a vi dicu ...
basta di dì cunnerie !!! l'AOC cuncerna u lonzu u prizuttu è a coppa, t'ha un quaternu di e carche strettu ! deve esse fattu cu porchi di razza nustrale ellivati in Corsica cu un'alementazione naturale è alimenti spiziali per porchi nustrali (sultantu à una perioda di l'annata). l'AOC hè una bona cosa per l'agricultura corsa ! ..è per quelli chi ripiemghjenu di l'usu anticu sarebbe ora d'avanzà è d'intrà in u mondu modernu per produisce megliu in e norme sanitarie...
basta a sciarcuteria forse a salameria, a nostra robba purcina un'he micca cotta!!!
charcuterie veut dire en français" chair cuite" comu u jambon de paris basta u culunialismu linguisticu ci vole a di chair crue in corsu sciarcruda .eccu un bellu nome!!
piutostu sciarcruderia!!!
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