Fate un filmacciu nant'à a Corsica Bel Messere
O Didier, un aghju bisognu di fa un "blog"o un gjurnalu per fà vene tutti i tonti, chi tutte e sere c'una squadra di tre parsone amparemu a i zitelli di duii paesi , a parlà, leghje e scrive a nostra lingua, senza fà publicita, chi u nostru piace e di sente ribombà a lingua corsa per i carrughji .
E per noi un hè qualcosa "d'originale' ma a nurmalita. Un simu ne sapientoni, ne prufessori, ci sbagliemu certe volte, accitemu e critiche ma cuntinuemu nostra andatura, chi u nostru scoppu hè di fà VIVE a nostra lingua materna. E tandu o carlotti sogu fieru d'ESSE ... corsu a mo manera, cume l'aghju amparatu di i mio antenati . Bel Messere
Per Didier dino, mi parla di circà di alzà u livellu, ma avemu pruvatu parechje volte a fa lu, in darnu, e parulaccie e l'insulte facenu fughje ghjente cume u nostru amicu Estrimei e tant'altri chi un s'affacanu piu nant'a piazzetta.
Avete fatu a scelta di a maghjurita, tantu peghju per voi. Bel Messere
Alé ! hanu lintatu i ghiàcaracci unt'e fini,falsi inteletuali chi tombanu u nostru paese, a MERDA caru kiwi, l'aghju trova in ogni filari di i scritti di issu blog, alora i to cunsiglii tenele per i to amichi, che eiu un t'aghju circatu, ne a te, ne a l'altri chi mi cascenu adossu.
I rimproveri so indirizzati a A PIazzetta, e pensu ch'elli so abastanza respunsevule e capàci di difendessi senz'avucatoni chi hanu pigliatu a pizzicatura per elli. Goldoraku
Quant'a mè Bel Messere rimpiazza Estrimei in u rollu di l'azezu di serviziu.
Mi pari in crisa u mo poveru amicu. Sbrancati appena d'internet, ti ferà pro. Bel Messere
Tra Estrimei e voi a scelta hè prestu fatta !!!
Vi lasciu anc'eiu a a vostra debulezza inteletuale. A Palatinu
À mè mi dispiace assai l'andatura pigliata da stu dibattu chì puru averia pussutu esse interessante, incù i nostri parè diversi è varii, certe volte cuntradittorii, ma peccatu ch'e l'inghjurie ebbinu schjattatu.
Per rivene à u quatru di stu dibattu, pensu à contu meiu chì l'esse è u parè anu tramindui a so impurtanza. Di sicuru pensu chì l'esse hè impurtante, più impurtante ch'e u parè, è chì u megliu seria quantunque ch'e no siamu sbarazzati di ogni sistema di clanu è di maffia chì ci imbruttanu, cume di u stintu persunale supranendu u bè cummunu. Di sicuru, a strategia di kyrnoangelisimu ùn vale, chì ci face chjode l'ochji nant'à a realità chì si deve migliurà per custruisce, s'ella hè pussibile, un avvene migliore. Ma d'un altru latu, ùn hè micca perchè u parè hè menu impurtante ch'e l'esse ch'ellu ci vole tuppàcci l'ochji quandu u Populu Corsu stessu hè inghjuriatu d'una manera o d'un altra, scherzatu da ghjenti ch'ùn si feghjanu micca in un spechju. Cume Cyrano de Bergerac, avemu un gran nasu è certe volte ci piace di macagnàcci, ma s'e l'altri ci dicenu ch'e avemu un gran nasu, ùn hè più macagna, hè inghjurie. D'altronde, in a mio qualità di co-fundatore di u bloggu per a dinunciazione di u razzisimu anticorsu, hè u mio parè naturale. Ne pruffittu per lascià un ligame versu un novu situ chì si cunceve cume un catalogu di siti corsi. Di sicuru, a lista ùn hè esaustiva è si deve cumpietà, cun voi s'e vulete A Palatinu
Scusate, mi sò fattu un sbagliu in u mio ultimu cummentu, chì mi sò scurdatu di mette u ligame versu u mio forum di cuntrastu in lingua corsa, ch'ùn hè micca http://http, ma bè http://appuntamentu-corsu.forums-actifs.net.
Di sicuru. ambivalence
Stu filmu dice "force doit rester a la loi ,tout ce qui est illégal doit sauter"eccu une bella manera di fa capi cumé é cose so é devenu esse.
Scrive una risposta
|
|