Esecutivu di Giacobbi : u jackpot pè Jean-Jean di Pappà, nunda per a cultura... farfalla
ci hè da ride...
Clintu
Da pienghje si...
estrimei
mi pare chi nimu dubitera di a mio poca passione per stu guvernu di corsica , ma un ' he micca per chi a cultura e a lingua corsa un so ancu ( d'apressu a so ch'aghju pussutu leghje)state attribuite ch'elli un seranu micca pigliati in contu. a mio sperenza chi solli un sianu ghjittati 'nu e sacchette di nepochi di "culturels".
un astru puntu : u figliolu di Milu, ch'o un sapia mancu s'ell'era di stu mondu fin'a dui'anni fà (he vera ch'o un so micca bastiacciu) maneghja a nostra lingua 'ncu assai naturale -l'aghju 'ntesu risponde a e dumande di ghjurnalisti -. un puntu majò di sta campagna , chi mi pare nimu a rimercatu , he chi u merre di Bastia s'he papaciatu 'ncu a lingua corsa in publicu . in stu guvernu di a Corsica , mi pare -ma custi un he che a m'eea, a seguita ci dicerà so mi so sbagliatu o nò- chi Maria Guidicelli ha una delegazione chi li cunvenne benissimu pò fà un travaglione. a mio sperenza he chi l'elletti si sentinu rispunsevulli di i voti ch'elli hanu avutu,. -vogliu salutà a Corsica Libera chi s'he attaccata a circa e respunsabilità in sta chernavalata di u trenu estrimei
un puntu majò di sta campagna , chi mi pare nimu a rimercatu , he chi u merre di Bastia s'he papaciatu 'ncu a lingua corsa in publicu .
un puntu majò di sta campagna , chi mi pare nimu a rimercatu , he chi u merre di Bastia s'he appaciatu 'ncu a lingua corsa in publicu . CFR
Hè megliu elli chi pinzutti o portughesi no ???
estrimei
per contu meiu , un elettu un deve micca esse un spezialistu , ma , in giru a ellu, ci devenu esse prufesiunali di a ctc chi li devenu spieggà e cose.
qualchissia chi un he micca spezialistu capiscerà megliu chi: - quelli chi allevanu e vacche per vendene a cherne o u latte so agricultori, - l'astri -quelli di e "prime"- sò scrucconi. haroun tazieff
o estrimei, forse ai ragio, si so spartuti u biscottu di l'offizi (da poi a famosa riunione di Venacu)... è u prublema ghjè u DISPREZZU cun quale l'anu fatta
si so tazzati per i posti impurtanti (ATC, ADEC, ODARC, OHEC...) è a cultura, ma dinù a lingua corsa, i sports un ne vulianu sente parlà ùn vole micca di Giacobbi ùn ferà nunda, ma ch'elli ghjudicheghjanu ch'elli ùn so micca impurtante è prestigiosi à mè quesse mi pone prublema CFR
E perchè micca un uffiziu di u "ritornu" pè i corsi spatriati...aio femula finita Eviva a corsica francese...!
anto
Stu guvernu régiunale mi face pensà a u guvernu di a Francia :qualchi secretariu di statu senza valore cusi u cheffu face cio chi li pare .In quantu a a lingua e a cultura si n'è battenu i cuglioni (per quelli chi nè hannu !)
CFR
A CTC ghjè u strumentu di a nostra sottumissioni di pettu a u culunialisimu..ancu i naziunalisti pè esse un ghjiornu eletti, saranu ubligati à ùn esse più patriotti, soli Citoyens..
CTC : Corsu Ti Calpighjemu... Cumpalliols
Per piacè, fate a curezzione...
Maria Guidicelli, micca Giudicelli. Grazie Per u restu, sò propiu d'accunsentu (ma hè veru ch'ellu hè abitualmente più faciule di criticà ch'è di cumplimentà). estrimei
un so micca d'accunsentu 'ncu so che vo scrivite .
mi pare chi l'elletti un so che....elletti . tocca a u Populu di curalli , di dinunzialli quand'elli svianu cqfd
Guidicelli hè una sfurmazione di Giudicelli. u veru nome hè u secondu. verificate.
Gribauval...
Suzzoni era previstu pè l'Odarc, mà l'affare so andati "in francese" pè a diritta...avà una donna a l'agricultura...ùn si po sapè..!!!
eccu
CQFD hà raghjò, esistenu e duie casate ortografiate : guidicelli è giudicelli...
di siguru hè un sbagliu di i servizii di "L'Etat civil", ma ghjè cusi ! OBAMO
Certa hè Gattivu segnu chì a cultura è a lingua , cum'è u sport è a ghjuventù ùn appianu "interessatu" nisun cunsiglieru esecutivu! Ma hè troppu prestu pà saltà à i cunclusioni. Dumani ci hè a muzioni di Corsica Libera nantu à "l'ufficialità" di a lingua. U tuttu hè di fà veda chì l'affari hè suvitatu. Vi dumandu una cosa : s'è u populu ùn si n'impipessi com'è di i so vechji calzetti (pà u più, fora di i "militanti"), l'eletti ùn dariani più impurtanza à a lingua??? Scrive una risposta
|
|