Dopu à l'apéro géant di i giovani : la fête des voisins di i vechji Carlinu Rocchi
Chi a Corsica cuntinueghji a pighlja esempiu annant' a tuttu cio chi si passa in Francia e videremu da qui a pocu cio ch'ella serà.
Ma chi maladiaccia pervesa di vulè sempre cuppià cio chi vene d'altro e chi ci si manghja a picculu focu, pretestendu "l'ouverture au monde". A sopravivenza di a nostra cursichella merita appena di piu di sumerinu. Sole a 'ntelligenza, u lavoru, l'imaginazione e capacità di pighjacci in manu ci ponu da una ver'abertura versu u mondu. Sanguiraniu
Torna una tappa versu l'alienazione...ghjè une bella festa, postu ch'ella vene di francia...!!
Anghjulufrancescu.
Eu dicu sempre in corsica ùn ci hè mai statu una gay pride..purtantu ci so l'inculati..!!
Una bella "Gay Pride" ùn sarebbe bè incu tutti i nostri eletti "bien pensant" ?? I I naziunalisti anderebbinu sicuramente.... pè ùn passà pè cunservatori mà veri prugressisti e po in furiani si puderebbi dumandà un'aiutu finanziariu chi...... ci hè a muneta qualà....:-)) Aio, femu nostre e feste francese...!! anto
A quandu e "fest noz " di i britoni o puru s'omu sa piu chi festighja femù san culu !
MaPi..
Salute à tutti, in ssu ghjornu di festa mea ( oghje ghjè festa di e mamme, mà ghjè una festa francese;...).... anch'eo diceraghju a mea : Una festa di i Corsi, si u prefettu à vole bè è s'ellu si trova una piccula sala....!!!
estrimei
noi , eri , avemu fattu una festa in l'onore di .....a nostra lingua .
vecchji e zitelli , ghjente struita e sumeroni , ricchi e poveri , ghjente chi si cuniscia o nò . l'emissione di rcfm , Dite a Vostra avia chjamatu tutti quelli chi volenu praticà a so lingua a passà una ghjurnata inseme in paese di a Penta di Casinca . canti , puesie , impruvisate, stalvatoghji, cuntrastate ,u pane e u cumpane (ci n'era forse troppu ) , un he mancatu nunda . nimu un ha scagliatu , una ghjurnata sana a parlà corsu : o chi piecè! estrimei
o alto' ,
eu stò in paese e m'impongu (impieggu stu termine chi so cume l'astri chi a mio lingua naturale , postu ch'ella he quella ch'aghju parlatu u piu , he u frencese ) di parlà a nostra lingua u piu ch'o possu . ancu in paese , ma 'nu e cità he peghju :nu i cummerci, nu i caffè, nu i cherughji , he u frencese chi si praticheghja, quandu vò a e manifestazioni o a e reunioni pulitiche he sempre u frencese chi primureghja . u corsu nu u parlu micca a lazziu ; u corsu , u parlu per ch'ellu he a lingua di u mio Paese e chi un accettu micca chi sta lingua sie suttumessa a una lingua strangera in casa soia . serrà una disgrazia , ma un vale a bultulià , a lingua corsa ha bisognu d'esse difesa, e so chi he ancu di piu disgrazievulle he chi u Populu he pienu di lasciami stà . what a fair foot
Altò, iè ci hè da inchiitassi...Ma u fattu hè a cunsiquenza di u statu di a lingua, micca una causa...Ci vo' di fà piddà cuscienza chì u muvimentu "naturali" ' và versu a morti di a lingua corsa com'è di 3000 altri lingui in u mondu. A "stonda corsa' ùn hè folcloru ma prova di ritruvà u bagnu linguisticu ch'ùn ci hè più "naturalmenti" di solitu, di manera à sparghja dinò l'usu di parlà corsu, intrinendu quiddi ch'ùn sò avvezzi à parlà à lanciassi, par un dittu ARC
Francisazione di i corsi !!!!..Mà sta festa in Bastia ùn serà stata urganiZzata dà a Meria pè chi a ghjente di sti quartieri (induve ci gè pochu corsi) facinu cuniscenza....pè a San Ghjisè chi ghjè una vera festa corsa ùn hannu fattu tantu affari....
machja
Sa manera di cupià e scimiarie, un hè mica nova,assai corsi hanu, cio chi si chjama "u cumplessu di u culunisatu",cio chellu face l'invasore hè sempre megliu,simu cume i negri chi volenu imbiancassi,per assumiglia a cio ch'elli pensanu esse a puntà di l'attillatèzza,da per elli,per esse civilisatu bisognu a esse biancu,europeanu,e u fior di fior,francese.
E su velènu tutti i populi culunisati,l'hanu in lu sangue. ARC
E finitu quellu tempu pè i neri o Machja......... mà pè i corsi hè vera ai à raggio.....purtantu so sicuru chi parecchji di quelli chi ghjeranu à sta festa ùn eranu corsi...!! e po a resistenza culturale hè oghje più difficiule che 30 anni fà, tutti i medià, i pudere e po u "mimetisimu" so difficiuli à cuntra, pè un ghjovannu avà s'ellu ùn vole esse scantatu hè ubbligatu à fà cume a maghjurità....hè a maghjurità oghje ùn hè più a nostra....
pè cumpie in lingua culuniale : Ils se sont pas seulement acculturés ils sont acculturants... johnrossewingu
Anghjulufrancescu parla di gay pride.ma mi pari chi dà quí pocu emu da fà a ''corsica pride'',chi ava semu minuritari nant'a a noscia terra.incù duí o trè ''char'' pieni di pastori barbutti,un sameri e dui pecuri.
Anghjulufrancescu
Iè o JRossu, senza scurdassi di un omu di ghjesa cume "Prete Mondoloni" nant'à u carru...pè di à tutti chi ghjeramu cristiani....2o 3 carri basterebbinu no ??
Solu un'epidemia cume a pesta ci puderebbi solu salvà.....!!! Nadine Mouk
"Festa à u Cateraghju" dicianu i vechji....chi vulia di ??
anto
Cum'ellu dice un ghjurnalistu di RCFM "attente a è fetes "
U Rossu...
O Antò si stunatu di RCFM, eu no, e face un bellu pezzu ch' ùn i stò mancu più à sente.. mi pare peghju che "Radio Paris" in 1940....
Scrive una risposta
|
|