Cuncorsu : Truvate u nome di u paese induve i Corsi sò stati messi fora !

circinelludiguagnenativupeliguagnesusosanguaversatu
Sàbatu u 4 d'Aprile 2009

[Ignorer]
eu pensu à u capicorsu... Un paese d'u capicorsu, chjuccu è in bord' di mare, paisolu d'un più maiò: Santa severa, porticciolu, marine de pietracorbara, canelle...
Ùn saria micca stunenti: tuttu ciò ch'hè cattivu è pessimu vene da u nordu...!
 Ghjuvanni
Dumenica u 26 d'Aprile 2009

[Ignorer]
Vi prupongu u paese di Pianellu.
Tempi fà i pianellacci avianu gattiva reputazione:
_Omu dicia "natu in Pianellu è alivatu à u Cateraghju" in Aleria ciò chì significava ghjente di poca cunfidenza.
 sumenta
Dumenica u 26 d'Aprile 2009

[Ignorer]
Mi pare chì i pianellacci so abbastanza bravi!
 Ghjuvanni
Marti u 28 d'Aprile 2009

[Ignorer]
À a sumenta
Cumu a sapite ch'elli sò bravi i pianellacci?
I cunniscite i pianellacci d'Aleria, anu sappiutu fà i so affari ,falati ch'elli sò in Aleria .
U pruverbiu ch'o aghju datu significheghja una realità!
 circinelludiguagnenativupeliguagnesusosanguaversatu
Màrcuri u 29 d'Aprile 2009

[Ignorer]
è "carbuccesu culu appesu" ùn hè micca una realità, hein ?
Tè! ùn saria micca Carbuccia 'ssu paese ch'è no circhemu...?
 sumenta
Dumenica u 3 di Maghju 2009

[Ignorer]
à Ghjuvanni
Avate ragiò. Un cunnoscu micca i pianellacci. Mà mi pare chì aleria è pianellu ùn anu nunda à vede. Di più ghje un paese chì prova à fà qualcosa pè mantene e tradizione è un ligame trà l'omi. Innò?
 Ghjuvanni
Sàbatu u 9 di Maghju 2009

[Ignorer]
À sumenta

S'è pò ùn cunniscite à Aleria vi diceraghju chì una manata di pruprietarii pussedenu a maiò parte di u territoriu d'Aleria .
Aleriacci sò uriginarii sia di Pianellu sia di Venacu. per via di i so antenati pastori.
Cumu si face chì ci hè pocu terrenu cumunale?
Ma quale serà issu paese induv'ellu ùn ci hè più corsi?
A saperemu un ghjornu?
 Capicorsu
Luni l'11 di Maghju 2009

[Ignorer]
O zitè, ùn circate à Calvi o à Castineta, issu paese hè in Capicorsu, cum'ellu a dice CircinelludiGuagnu ecc. Un hè Santa Severa ("santà" per dilla à l'usu jeun's), ma podarsi e Canelle di Centuri o un altru paisolu cum'è quessu. Vicin'à Castineta invece, sò l'Ollandesi chì s'hanu cumpratu un paese sanu è chì ci campanu nudi in Cristu chì ind'è elli s'elli campessinu cusì per strada, si siccherebbenu i c…
 Maurjzziu da la Gaddhura
Venari u 29 di Maghju 2009

[Ignorer]
Intantu vulìa salutà tutti li frateddj di Cursica......purtroppu no socu praticu a beddu di faiddà (parlà) a linga voscia quantu la mia.....pocu mali, ma vi pròu lu stessu.Mi faci un bè piacerj chi vi sìati invintati unu spaziu in linga corsa...sò còsi chi fàccini ridì l ignuranti chi si rifiutigghjani di pultà innanzi li bandieri di li nosci tradizzioni culturali e linguisticj.....in realtai....eu faeddu....o megliu...parlu lu saldu di li zoni di Olbia...Su logudoresu pro nos cumprendere.....però lu gaddhuresu è la noscia sicunda casa..tantu pà intendicchj.....quindi...candu èngu da li vosci parti...riescu a cumprendivvi e a fammi cumprendì...senza bisognu di lu francesu o di l italianu....chishta cosa m ha sempri affascinatu fèndimi cumprendì cantu semu simili noi avvoi.Certu è chi ognunu ha li soi particularitaj....ma una cosa è sicura.....semu dui isuli vicinj infusi da lu stessu mari....pertantu vi ringraziu e cun umiltaj e rispettu vi mandu unu salùtu dalla Saldigna tutta!........continuemu cussì o lu progressu ci la faci in balba!.....Maury
 measumma
Màrcuri u 9 di Ghjugnu 2010

[Ignorer]
come si dice in corso "Bocche di Bonifaziu"

U vostru nome :

U vostru email :
 (micca publicatu)

Missaghju
Signale embed   Annulà ò
A vostra video sarà affissata sottu à lu vostru post.