Cumu Leca hè diventatu l'ìdule di a Corsica sana A Ciaccera
Ma ci capiscenu ! Ghjè perchè sò cusì... ghjelosi !
sardu
ma ghjelosi di chè,( lascendu u foot)i nizzardi anu avutu a vostra STESSA SORTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u 97 pè centu avià decisu di restà taliani,ma i francesi anu TRUCATU i voti,anu nigatu a so tradizione a so lingua e mu sò TUTTI FRANCESI cume voi. Pensateci ogni tantu ai nizzardi(E UN INTENDU MICCA U FOOT E ALTRE RIVALITA IN GENERE),e comunque bravu a leca! carglass
à i sustenidori di u SCB, ci vole à riceve a ghjente in lingua corsa, fate i fasci in lingua nustrale, tandu ùn puderanu più dì nunda o allora serà u cuntrariu ricunosceranu a nostra lingua...pensate ci
acquaviva
SEMPRE I STESI ARRABIATI CHE VENNENI A LAGNASSI DI U FATTU CHI I CORSI SO TRATATI CUME CULUNIZZATI EPPURE VI L'HANNU DETTU CHE NE A REPU FRANCESE DUVIATE PERDE OGNI RIFERIMENTU A A VOSTRA LINGUA CULTURA APPARTENENZA E LIAMU CU ALTRI PAESI( PER NOI L'ITALIA ).UN AVITE CAPITU? UN HANNU ABBASTANZA FATTU TUMBA PER L'IMPERIALISMU FRANCESE IN14/18 UN VI L'HANNU FATTU RINEGA A NOSTRA ITALIANITA TRA E DUIE GUERRE A ROMBU DI PRUPAGANDE E ISTERIA NAZIUNALISTA FRANCESE.EPPOI A FRANCIA UN ERA RICCA E CULUNIALISTA E L'ITALIA POVERA E PRULETARIA?L'OMU FRANCESUS DUVIA ESSE CUME L'OMU SOVIETICUS SENZA PASSATU SENZA RADICHE (STESSA RAZZA STESSA FEDE). UN L'AVITE CAPITU NE E SO SCOLE O SITE DICERBELLATI?A CORSICA FRANCESE UNA STORIA DI SANGUE E DI SOLDI I SOLDI PER CUMPRA U SANGUE U SANGUE PER AVE I SOLDI.A DESALIENAZIONE PRINCIPIA QUANDU UN S'ASPETTU PIU NULLA DI U CULUNIZZATORE PERCHE UN C'E NULLA A ASPETTANE E CH'ELLU SI PRINCIPIA A TRAVAGLIA PER DIVENTA AUTONOMI NE I FATTI MICA IN PAROLE.U RESTU E INGANU E SCRUCUNERIA(VEDE L'ANDAMENTU DI A LINGUA CORSA E U SO FIASCU TOTALE)U CANE CORSU ABBAGHJA E A CARAVANE FRANCESE AVANZA!!!!!
sardu
e no acquaviva perchè simu lucchesi,fascisti,mafiosi!!!ma chi liami e liami,vivi in sogni.
e comunque avete persu i vostri "cugini"(cosa chi un simu)lucchesi da tempu,ancu grazie a vostra antipatia e orgogliu. Ancu si un a vulete mai avuta,acquaviva rassegnati, parole,parole e sultantu parole. E UN METTE PIU IN BALLU L' ITALIA PE COSE IRREDENTE!!!! tantu i lucchesi vi cunsideranu francesi. u turcu
nizza he francesa come eiu so tartaru (Garibaldi 1860) ma oghje i nizzardi so francesi a pupulazione di nizzardi un he piu che di 5% di l'abitanti.95 % ghjiungjinu da a francia sana (culunizzazione di pupulamentu)
acquaviva
o sardu si veramente simpaticu ma i to "argumenti"un c'entrenu per nulla in cio che spiegu scusami!! parlu di u mudellu culuniale francese e di cio che c'e accadutu ne a pignata francese e per a centesima volta pure se un so mica talianu giuridicamente so talianu etnicamente e culturalmente cio chi e quantunque u piu impurtante:lasciu l'identita basata nanta i documenti a i francesi.UNA VOLTA PER TUTTA L'AVITE CAPITA A DIFFERENZA O SITE TALMENTE SMORFIATI DA L'IDEULUGIA CULUNIALE CHE UN SAPITE PIU RIFLETTE DA PER VOI?TANTE SALUTE O FRATELLU SARDU
acquaviva
o sardu si veramente simpaticu ma i to "argumenti"un c'entrenu per nulla in cio che spiegu scusami!! parlu di u mudellu culuniale francese e di cio che c'e accadutu ne a pignata francese e per a centesima volta pure se un so mica talianu giuridicamente so talianu etnicamente e culturalmente cio chi e quantunque u piu impurtante:lasciu l'identita basata nanta i documenti a i francesi.UNA VOLTA PER TUTTA L'AVITE CAPITA A DIFFERENZA O SITE TALMENTE SMORFIATI DA L'IDEULUGIA CULUNIALE CHE UN SAPITE PIU RIFLETTE DA PER VOI?TANTE SALUTE O FRATELLU SARDU
sardu
mi sò ROTTU e palle chi ogni volta si deve insultà l' italia,un pè altru,va bè i quei stupidi taliani chi entranu a dì chi a "corsica hè taliana"ma ogni volta mettunu in ballu TUTTA l' italia e un sulamente quelli stupidi chi entranu sfacciatamente, ORA BASTA!!!! pè una cosa chi fà u talianu ci passanu tutti!!!! i lucchesi sò l' abitanti di lucca e un tutt'italia !quindi caru acquaviva un mette in nome "italia" perchè vuenu solu insulti! culturamente ti potrai sentì talianu...ma pè i taliani si un francese. e un vi permettete di dìchi noi SEMU(un propriu tu) cume i francesi perchè ci stanu su e balle propriu ancu pè nizza,pè voi e savoia chi avia unitu l' italia cù a sardegna cù u nizzardu,GARIBALDI(chi si hè ancu battutu pè a corsica,iè un nizzardu) ...almenu un insultateci a gratis. un celù micca cù tè caru acquaviva,semplicemente sai cume va a finì,ci ai puru litigatu e pè cosa!?? pè a lucchesia
sardu
esattu u turcu...
acquaviva
ma che cazzu di cummentu e u toiu si briacu o che?FIDEGHJA A CORSICA E IN AUROPA IN AUROPA SIMU LIBERI DI PARLA E DI PENSA CIO CHE NO VULEMU I CORSI UN PENSENU MICA TUTTI A STESSA COSA PERCHE UN SIMU MICA UNA MANSA DI PECURE..SE UN LA CAPISCI ALLORA SI DI STERPA CUMMINISTA: QUESTI SO CUME A FRANCIA UNA VE3RGOGNA......INFINITA.
sardu
acquaviva ma chi cazzu dici tu????!communista eiu talianu,mi avrebberu ghja fucilatu.certu chi pensi ciò chi vuoi,ma hè evidente chi in stu situ pansanu chi simu lucchesi! ti aghju solu dettu chi sai ghja cume va a finisce!!!! lascia sta a l'italia va e pensa a l' indipendenza di a corsica.e chi sarebbe cume a francia?
sardu
acquaviva ma chi cazzu dici tu????!communista eiu talianu,mi avrebberu ghja fucilatu.certu chi pensi ciò chi vuoi,ma hè evidente chi in stu situ pansanu chi simu lucchesi! ti aghju solu dettu chi sai ghja cume va a finisce!!!! lascia sta a l'italia va e pensa a l' indipendenza di a corsica.e chi sarebbe cume a francia?
acquaviva
ME NE FREGO
Ghjuvanluca
Si parla di a Corsica .....e vultamu a parlà di Francia e Italia.Quellu chi ferma è sempre l'istessu risultatu: Azizume,Rabbia,divisioni,parole pisanti. Custì femu ù Ghjiocu di quelli chi sò contru a à Corsica. O Acquaviva e Sardu ....strignetevi e mane.
acquaviva
u chjamu fratellu dunque un c'e nisun prublemu tra di noi :solu una cuntruversa nulla di piu.IN CORSICA U PRUBLEMU MAIO E CHI CI VOLE SEMPRE DA ESSE D'ACCORDU CU QUELLI CHI SI PRETENDENU MAGGIURITARI!
fiumurbacciu
GLORIA A TE O LECA ! ! ! ! ! ! E CURAGGIU A A NOSTRA SCUADRA
sardu
hè sbagliatu litigà tra noi duie,c'è altru di peghju...finemula cusì
Scrive una risposta
|
|