Carne purcina : tucchemu u fondu era tempu di carta near
il faut les crever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
orsucciu
Cum'ha dettu? "La ventrêche" ???? Par carità, a prussima volta chì calchi corsu di quassù vedi a so mostra à u SIA, ch'iddu u pichjessi u focu!
estrimei
o vanga,
postu chi a piazzetta he fatta pe a lingua corsa ,per contu meu , impieggacci un astra lingua si po paraggunà a a vendita di "saucisson d'ane corse ". Carlu
U solu trattu pusitivu a traià di stu filmettu, hè chi a Corsica face vende in tutte e manere : avà simu a a moda, la sia u cantu, la sia a manghjusca. Per u restu a Corsica produce 1000 tone di carne purcina e si ne vende 11000 (x11 !). Alora, ne manghjemu ancu noi di sta robba purcina di China, d'Ollanda et sopra tuttu di Britagna. Sta carne ci ghjugne a battilate e digià pronta a insaccà, Ci voleria a impone chi sta salameria portissi a tichetta "fatta a l'usu corsu" per pudèla distingue di quella "salameria corsa" paisana o casana. Saria di regula ! Què mi pare più impurtante chi d'infiarassi apressu a s'impechiatu pinzutu d'un ghjornu. D'altronde, a la fiera di Parigi, aghju spessu vistu pinzuti cumè vinditori ind'i stanti corsi ... puru s'elli so ridiculi cum'hè quessu !
machja
Vanga, face piu di quarant'anni che no cuntrastemu, sia in corsu sia in francese, e a chi ne simu oghje ?
A sapemu cio chi ci si vole a fà, un ci manca che a voglia, ma di quessa un si ne trova piu in Corsica. campagnolu
eppuru ne ferma sempre qualchi d'unu, à pruduce è stantà u so pane in paese o per ste campagne, fendu prudutti di qualità...mà aspessu quelli chi criticheghjanu ùn li vedenu micca tutti i ghjorni, o i piglianu per ladri, corcii o baulli...
Ciò chi s'hé vistu in parigi, si vede ogni ghjornu quì in Corsica, quale ne hé scummossu ? Vende a robba ghjunghjiticcia di merda sottu a bandera corsa vi scummove in Parigi è micca in Aiacciu o in Bastia ? Dà qui à pocu produttori corsi ùn ci ne serà più, seranu spariti tuttu sottu à a legge di a speculazione, sacrificati à l'altare di a normalisazione, e manghjerete sta robba infame dicendu ancu ch'ella hé bona è tradiziunale, serà u vostru corpu dopu à u vostru cerbellu chi si serà avvezzatu.... Vi site à tempu aprite l'ochji è l'arechje in giru à voi, tenite caru ciò chi vi piace ancu s'ellu hé u vostru vicinante cun quale site male chi pruduce 'ssa robba. U vi ridite di i scalzi, ne di a vostra ghjente quand'ella stanta u so pane. fate rimarche e critiche quì à quelli chi vi burlanu ancu s'elli so corsi ! campagnolu
luttà è difende quelli chi s'instradanu per quessa, è ùn sustene micca l'altri (ascultà a diferenza di discorsu è sopratuttu di i fatti trà i nostri raprisentanti agriculi è puliltichi)
Attenzione l'AOC serà a certificazione chi serà scelta dà quelli chi a mettenu in piazza... duncque e garanzie seranu quelle chi seranu previste è forse micca quelle chi i cunsumatori aspettanu..... Oghje tutte e certificazione in Francia sò ammaestrate dà l'industria agru alimentaria... a sola certificazione valevule (per mè) ghjé l'aspettu casanu di u pruduttu ! Perchè ? Perchè si quellu chi vi vende a robba dice ch'ella hé cusì o cusì , pudite prestu verificà fendu un saltu induve ellu. S'eel vendu 20 t di furmagliu cun 150 pecure, o 2 prisutti a simana nantu à u marcatu è ch'ellu ùn ha micca porci..... campagnolu
l' AOC ghjé l'unione di :
una razza (o parechje) d'animali ricunnisciuta un territoriu bellu definitu un sapè fà ricunnisciutu una storia è l'Omi di u locu ...mà per esempiu ùn impedisce nimu di dumandà un % di materia chi veneria dà fora...dopu anderai tù à cuntrolà se u % currisponde à ciò ch'era previstu... amala
So una corsa gourmanda, mi piace la panchette. J'adore la keurse !!!
(chi vergogna, a sapia chè ind'à stu salon un ci era chè baulli !) Pè a salciccia di summeru, ci hè ancu un grupu facebook: "parce que le saucisson d'âne, c'est vraiment pour les summeri" [http://www.facebook.com/group.php?gid=120419498445 dumè
E tutti sti baulli di pinzuti chì credenu ch'elli sò Corsi cù i So accenti marsegliesi.Più baulli chè què, un esiste micca. E mi dumandu perchè un ci n'hè mancu unu chì s'hè fattu tichjà di colpi !
Raymond Coppa
Salute a tutti e a tutte
A me mi pare chi tutte quesse interviste so stade fatte da François Damiens pe a so "camera planquée" ... o forze da a squadra di a piazzetta ???? E cosa dice u maestru TABARANI ??? Alexferox
O Vanga, mici piaci di più quande tu parli corsu, què ghje per a forma, a pruforma si puderia di. E per u fondu, so à 100% cù tè. So stancu di e ghjasteme nustrale : i pinzutacci, l'eletti manghjoni, i drugati dà mette fora, l'arabacci a mandà nè elli.
E ridendu burlandu, passannu l'anni, l'ecunumia ghje sempre un scumpientu, a cultura e a lingua in vita artificiale e i poveri so di più in più numerosi. A ripetu : manghju lucale, cumprà corsu, boycott di l'agroalimentariu industriale, e sopratuttu ricusà e pratiche claniste, di "réseaux" e tuttu cio chi lascia i veri manghjoni tranquilli ! ghjiseppa
ci hè dà pienghje..
estrimei
dumanda a u campagnolu :
so capiscu so che tu dici , un ci seranu che i purcai chi pueranu dà u so parè , e decide di so ch'elli danu a manghjà a i porci? ch'o m'arricordi inde noi i purcelli eranu chjosi 2 o 3 mesi nenzu d'esse tombi , per assicurà u gustu e a qualità di a cherne (un prisuttu di 18 mesi deve avè u so grassu chi un diventa micca rancicu in cor' d'estate ) e quessa averia da esse " sapè fà ricunisciutu " . o campagno', he capita che no simu tutti liggati e ch'ellu ci'ole che no ci stringhjimu... ma ci 'ole dinu chi a "prufessione" un pensi solu a ella. quandu sentu u discorsu di nepochi , nantu e " vaches a primes " , dubbiteghju! moa
il faut les crucifier ces connaux de pinz
Muammar
A maio parte di a sciarcutaria fatta in li paesi, "les producteurs fermiers" dicenu, un vale micca megliu... E u pechju hé chi a maio parte di i corsi d'oghje un facenu a differenza.
Miska Pakagh
http://corsicagourmandu.blog.club-corsica.com/
Muammaru Kadhafi
à quandu u figatellu hallal ?
Aiaccinu
Haaaaa quissu qui hè beddu mi !! U veru turistu chi vene d'istati (A staghjona di u figatellu pà i turisti ...) è dopu conta a storia di u figatellu in cuntinentu ! ; )
J G
simu tutti d'accordu per di chi ghjente curetta ci ne hé poca a maio parte szceglie a facilità he finita l'epuca di fà cogge e buchje a u purcellu ,ava li si dà 'l'aliment ' he per quessa chi u casgiu sente u pesciu e chi si trovanu e lische in u prisutPr Scrive una risposta
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