Carne purcina : tucchemu u fondu

 era tempu di carta near
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
il faut les crever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 orsucciu
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
Cum'ha dettu? "La ventrêche" ???? Par carità, a prussima volta chì calchi corsu di quassù vedi a so mostra à u SIA, ch'iddu u pichjessi u focu!
 estrimei
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
o vanga,
postu chi a piazzetta he fatta pe a lingua corsa ,per contu meu , impieggacci un astra lingua si po paraggunà a a vendita di "saucisson d'ane corse ".
 Carlu
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
U solu trattu pusitivu a traià di stu filmettu, hè chi a Corsica face vende in tutte e manere : avà simu a a moda, la sia u cantu, la sia a manghjusca. Per u restu a Corsica produce 1000 tone di carne purcina e si ne vende 11000 (x11 !). Alora, ne manghjemu ancu noi di sta robba purcina di China, d'Ollanda et sopra tuttu di Britagna. Sta carne ci ghjugne a battilate e digià pronta a insaccà, Ci voleria a impone chi sta salameria portissi a tichetta "fatta a l'usu corsu" per pudèla distingue di quella "salameria corsa" paisana o casana. Saria di regula ! Què mi pare più impurtante chi d'infiarassi apressu a s'impechiatu pinzutu d'un ghjornu. D'altronde, a la fiera di Parigi, aghju spessu vistu pinzuti cumè vinditori ind'i stanti corsi ... puru s'elli so ridiculi cum'hè quessu !
 machja
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
Vanga, face piu di quarant'anni che no cuntrastemu, sia in corsu sia in francese, e a chi ne simu oghje ?
A sapemu cio chi ci si vole a fà, un ci manca che a voglia, ma di quessa un si ne trova piu in Corsica.
 prisuttu
Sàbatu u 5 di Marzu 2011

[Ignorer]
ma a colpa hè tutti : s'ellu ci hè un mercatu per sta rubbaccia, ci seranu sempre i scrucconi, c'est "la loi du marché"

a quistione hè CUMU FA PER METTE IN PIAZZA UN AOC e prudutti corsi di qualità ?

PERCHE UN CI HE SEMPRE MICCA UN AOC ?

e

CUMU SALVA L'AGRICULTURA CORSA ?

ci serà una vuluntà pulitica per quessa ? un a so....
 amala
Dumenica u 6 di Marzu 2011

[Ignorer]
So una corsa gourmanda, mi piace la panchette. J'adore la keurse !!!
(chi vergogna, a sapia chè ind'à stu salon un ci era chè baulli !)
Pè a salciccia di summeru, ci hè ancu un grupu facebook:
"parce que le saucisson d'âne, c'est vraiment pour les summeri"
[http://www.facebook.com/group.php?gid=120419498445
 dumè
Dumenica u 6 di Marzu 2011

[Ignorer]
E tutti sti baulli di pinzuti chì credenu ch'elli sò Corsi cù i So accenti marsegliesi.Più baulli chè què, un esiste micca. E mi dumandu perchè un ci n'hè mancu unu chì s'hè fattu tichjà di colpi !
 Raymond Coppa
Dumenica u 6 di Marzu 2011

[Ignorer]
Salute a tutti e a tutte
A me mi pare chi tutte quesse interviste so stade fatte da François Damiens pe a so "camera planquée" ... o forze da a squadra di a piazzetta ???? E cosa dice u maestru TABARANI ???
 Alexferox
Dumenica u 6 di Marzu 2011

[Ignorer]
O Vanga, mici piaci di più quande tu parli corsu, què ghje per a forma, a pruforma si puderia di. E per u fondu, so à 100% cù tè. So stancu di e ghjasteme nustrale : i pinzutacci, l'eletti manghjoni, i drugati dà mette fora, l'arabacci a mandà nè elli.
E ridendu burlandu, passannu l'anni, l'ecunumia ghje sempre un scumpientu, a cultura e a lingua in vita artificiale e i poveri so di più in più numerosi. A ripetu : manghju lucale, cumprà corsu, boycott di l'agroalimentariu industriale, e sopratuttu ricusà e pratiche claniste, di "réseaux" e tuttu cio chi lascia i veri manghjoni tranquilli !
 ghjiseppa
Luni u 7 di Marzu 2011

[Ignorer]
ci hè dà pienghje..
 estrimei
Luni u 7 di Marzu 2011

[Ignorer]
dumanda a u campagnolu :
so capiscu so che tu dici , un ci seranu che i purcai chi pueranu dà u so parè , e decide di so ch'elli danu a manghjà a i porci?
ch'o m'arricordi inde noi i purcelli eranu chjosi 2 o 3 mesi nenzu d'esse tombi , per assicurà u gustu e a qualità di a cherne (un prisuttu di 18 mesi deve avè u so grassu chi un diventa micca rancicu in cor' d'estate ) e quessa averia da esse " sapè fà ricunisciutu " .
o campagno', he capita che no simu tutti liggati e ch'ellu ci'ole che no ci stringhjimu... ma ci 'ole dinu chi a "prufessione" un pensi solu a ella.
quandu sentu u discorsu di nepochi , nantu e " vaches a primes " , dubbiteghju!
 moa
Luni u 7 di Marzu 2011

[Ignorer]
il faut les crucifier ces connaux de pinz
 Muammar
Luni u 7 di Marzu 2011

[Ignorer]
A maio parte di a sciarcutaria fatta in li paesi, "les producteurs fermiers" dicenu, un vale micca megliu... E u pechju hé chi a maio parte di i corsi d'oghje un facenu a differenza.
 Miska Pakagh
Marti l'8 di Marzu 2011

[Ignorer]
http://corsicagourmandu.blog.club-corsica.com/
 Muammaru Kadhafi
Marti l'8 di Marzu 2011

[Ignorer]
à quandu u figatellu hallal ?
 Aiaccinu
Ghjovi u 10 di Marzu 2011

[Ignorer]
Haaaaa quissu qui hè beddu mi !! U veru turistu chi vene d'istati (A staghjona di u figatellu pà i turisti ...) è dopu conta a storia di u figatellu in cuntinentu ! ; )
 J G
Sàbatu u 19 di Marzu 2011

[Ignorer]

simu tutti d'accordu per di chi ghjente curetta ci ne hé poca a maio parte szceglie a facilità
he finita l'epuca di fà cogge e buchje a u purcellu ,ava li si dà 'l'aliment ' he per quessa chi u casgiu sente u pesciu
e chi si trovanu e lische in u prisutPr
 J G
Sàbatu u 19 di Marzu 2011

[Ignorer]

dunque simu tutti d'accordu per di chi ghjente curetta ci ne hé poca
hé finitu u tempu di fà cogge e buchje a u purcellu
avà si sceglie a facilità , li si dà ' l'aliment ' hé per quessa chi u casgiu sente u pesciu
e chi si trovanu e lische in u prisuttu .
.
Pr
 J G
Sàbatu u 19 di Marzu 2011

[Ignorer]

dunque simu tutti d'accordu per di cji ghjente curetta ci ne hé poca
hé finitu u tempu di fà cogge e buchje a u purcellu
avà si sceglie a facilità li si dà ' l'aliment ' hé per quessa chi u casgiu sente u pesciu
e chi si trovanu e lische in u prisuttu Pr

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