A cazzuttata di e "chorales" di TF1 estrimei
o 3,
un aghju micca lettu u to scrittu in frencese , e a colpu d'occhju m'he cascatu u to sbagliu ; tandu aghju lettu apena , e cume a pratica di u frencese (o altra lingua strangera) mi pare scuretta nant'a stu foru , t'aghju vulsutu stuzzicà . un he che una stuzzicata nant'a un sbagliu cume quelli che no femu tutti miccaèbastiacciuinizza
l'affare un hè finita : www.corsematin.com fighjate a u clip ! mi so campatu di rise!
c'hè mau-mau u "coach", una ha dettu"[j'ai l'impression de vivre un reve]b",...pé contu meu mi saria di piu un sugnacciu! simu in u bellu passu ! Try to remember
Un ci vulia a fammi cusi belle canzone
chi strappanu i petti à versi d'illusione un ci vulia a dimmi di cusi gran valore chi diventata sacra spariscu cu l'onore un ci vulia a fammi cusi anziana SCUSA a tutte le dumande a tutte le battaglie PER SMINTICAMMI DOPU A L'USCIU DI A CASA quandi a bandera hè piatta è chi s'aspetta l'attu Cusi cantava a lingua corsa, IN BOCCA A....... QUALE ? CULIOLI
Missaghju à vargaglionu, dimmi quali tu sei sé é pudaremu parlà di u Barbutu di Chera é di é pizzérie.
Ghjacumu Culioli vargaglionu
O culioli, purtanti c'infachemi bon parechji volti d'estati ma mancu pò ùn mi fighjuli, socu eiu, l'amicu....pizzaiolu
Sindicatu di i pizzaghjoli corsi
Lasciateci impastà in pace è ùn ci rumpite più l'arechji incù i vostri brioni chjamate pulifunie...
Je vous la fait chauffer? CULIOLI
'ssu situ hé vargugnusu di cunnarii é quiddi chi participighjani a peghja razza di corsi
Fabriziu
Ié ! Hè propiu qué ! Ghjenti ghjalosi, è povari tippi ch'un hanu piu chè què per scatinassi...
Avedecci. PatFlowersLOULOU
Ci simu: avemu u sustegnu di questa tonfiaccia di Ophélie Winter... in pochi tempi videremu incu Voici:
Ophélie Winter: son idylle avec Jean-Charles, chanteur course sumenta
porca miseria ghjè un'emissione di televisiò! s'ella ùn vi piace micca scambiate di prugramu! c'hè un oggettu revuluziuniariu chì hè statu inventatu per i rompi stacchi: a "télécommande"...
figarese
Lascieti corra incù jacques hè un bravu ziteddi ca tantu fatu pà a corsica è a cultura, u vegu suvente pruminà inde u so taxi.
sta macagna un mi facci piu rida PatFlowersLOULOU
"Allumer le Feu", una canzone dedicata a Bernard Bonnet...
CULIOLI
Car'amichi,
Una parsonna si facci passà pà mé (cumentu n°45], l'affari un vanu più, allora un scrivaraghju mai più anant'a u blog a Piazzeta. Ghjacumu Culioli Peccatu
Bon, avà si tuttu u mondu si calmava appena ? Avemu capitu, ci sò i pro-curale è l'anti-curale, ognunu hà u so parè nant'à l'emissione du TF1...
Hè cusì è ùn vale a pena di tazzacci. Eiu socu solu tristu di vede chi certi anziani cantadori corsi cantanu pè e cunnerie di TF1. A cultura corsa (o i pisticciuli chi ne fermanu) cuntinuveghjanu di rincullà. Trista sorte chi ghjè a nostra... Avà un vale a pena d'insultà à l'unu è à l'altru. Edimondulalera
Eccu, anu vintu cantendu ancu un pezzu di u nostru innu. A Francia era cummossa, si vidia propiu bè. E' po tanti corsi anu guardatu st'emissione. Per mio contu, ùn aghju mi vistu tante bandere corse à a televisiò, nè mancu vistu scrittu "Corsica" tantu chè cusì. Ne vuliate riclama ? Stu Fiori, paria ch'ellu fussi più corsu chè i corsi. Tantu megliu s'ellu diventa cursinu... Avà si sà. Si sà chì i corsi cantanu megliu chè l'altri, è chì u telefonu viaghja megliu quì chè in cuntinente. Una serata meravigliosa, una festa tremenda ch'omu si ricurderà ancu da quì à 50 anni. Innò chì ùn era micca folcloru,j era cultura...
Simu entruti una volta per sempre in un'antru seculu, quellu chì a salvezza. Ghjuvan Carlu Papi hè turnatu à fassi chjamà Jean Charles. Anc'assai ch'ellu ùn canta più cù Canta è Novi. Chì interessu per fà cunnosce a nostra cultura? Avà simu salvi. A Corsica hè salva. Ma s'è vo ùn ne site micca sicuri, pigliate u vostru telefonu è fate "38500", dopu pichjate à nant'à "1" è aspettate 11 ore di sera. ùn sterà tantu l'usceru à vene à davvi u risultatu, cù Nagui, Sabatier o un'antru presentatore. Salamu mascaratu
Cari amichi, tout est bien qui fini bien, Jeancharles diventa a susan boyle di a televisio francesa, sè fattu tira fora da 9 in 4 è 3 7 è i furdani entrani à 6 à 6...
U Fronte
I "Culturali", sterpa maladetta di cacagliuloni è di fritelle... Quandu ci n'hè chi strazzianu ind'e prigiò francese, certi facenu i carnavali incu e so gitare e si dicenu ancu esse "militanti"... Venerà quellu ghjornu... E postu ch'un saremu più francesi, un faremu micca cume elli a a liberazione : I capelli, un le tagliaremu micca a e donne....
Tarzan di a vechja cità
Quelli chi so in prighjo un ci vo micca a lagnali, quand on a pas le cran on va pas poser de botti, dopu un ci vo micca a pienghje
nuit bleue
Pudemu fà ancu noi, una "bataglia di e chorales", cantadori ci so:
una "chorale francese" un'antra purtugese una tersa marocana e puru una corsa Per maestri pigliaremu, i Dutronc, babbu e figlolu, e dinu Malory per fa cantà a corsica sana. simu capace a perde in casa nostra bonifacio
bande d abrutti que vous etes quand vous l entendez chanter a jean charles vous bander et evant vous faites les leches cul !!!!!! jean charles ne s est pas fait mettre dehors de novi il es parti tout seul et il a representer la corse !!!!! alors fermez la bande de connard enculer ke vs etes !!!!FORZA ghjuvan carlu et ghjacumu culioli!!!!!
on vous aimes!!!! tout le monde es fier de vous n ecoutez pas ces cloches de merde ce se des papadoni!!!!! Scrive una risposta
|
|