10 ragioni d'ùn micca fà rigali pè Natale

piratella
Venari u 25 di Dicembre 2009

[Ignorer]
11. Babbu Natale hè un imperialistu americanu. Sò elli chì l'anu inventatu cù u so vestitu rossu, u "sapin" ecc : rinviemulu in u so "polu Nordu"

12. Marcel Ruffo, u "pedopsichiatru" spieca chì ziteli anu "bisognu di a frustrazione per custruisce a so persunnalità". Eccu una ragiò educativa di prima trinca.

13. I zitelli chjuchi preferiscenu i cartoni chì ingutuppanu i rigali : uffrite i cartoni, recuperati di gratisi in i magazeni.

14. Tutta 'ssa sopracunsumazione rende duie volte più malurosi i disgraziati, i sclusi(è què hè vera!); I soldi di i vostri rigali inutuli è mal ricivuti teniteli pè u Succorsu pupulare o u Succorsu catolicu, i restò di u core, ecc
 noel mamère
Venari u 25 di Dicembre 2009

[Ignorer]
15. King Jouet è la Rocade mi faticanu
 estrimei
Sàbatu u 26 di Dicembre 2009

[Ignorer]
sò d'accunsentu 'ncu Piratella, vuleria aghjustà chi tutta sta traticchjina (a cunfessu , ci participeghju anch'eu) , tutti sti prudutti "identitaires" (caprettu) vinduti a prezzi sprupusitati , facenu chi sta festa chi ci duveria mette tutti a paru , diventa una lotta per esse di u cantu di quelli chi facenu u piu regalli , chi si tratecchjanu , chi un hanu che un laziu: fà imbiglia a l'astri .
per quelli chi hanu a fede , ma ancu puru per quelli chi un ne hanu , u spiritu di Natale un he micca quessu.
forse chi quist'anu chi vene ci vuleria a fà una campagna a prò di u spiritu di Natale, per rimeteci u capu a sennu?
 ZIU ANTO U PURCAGHIU
Sàbatu u 26 di Dicembre 2009

[Ignorer]
Percumincià,u 25 di dicembre ghié a nascita di u bambinu.Per via di tutti si ricali chi un servenu a nudda,ci hé pocca ghjienté chi si né invené.Mi suvengu da zittellu ,in di scarpi in lu fuconé truvavamu a matina a u svegliu,una o duié mandariné o ancu una mela.Rigali un ci né éra.Hé eramu cusi cuntenti! ! ! !
 filitusanu
Dumenica u 27 di Dicembre 2009

[Ignorer]
O zì, vi ricurdate voi di l'aranci in i scarpi. Natale era tandu una festa riligiosa. Bastava u pocu per fà festa. Pasqua è a so settimana santa eranu forse più significativi è più forte in valore per i corsi,
Cù u bisinessu di Natale, mi vene in core ch'ella hè stata un'invenzione capitalista (americana), cum'è a festa di e mamme (istituita da Petain è Vichy di manera ufficiale), chì quì dinù sò l'americacu ch'anu principiatu à fistighjà à modu soiu e mamme.
Spinghjite l'urdinatori è e televisiò una volta à mese è urganizatevi una veghja, cum'è l'aghju sempre fatta in u mo castellu di Cuccuruzzu, dipoi più di 3000 anni ...
Chjamate à Papi, ch'ellu venga cù a so ghitarra, ch'ellu canti è ch'ellu fia cantà a ghjente. Pensate à invità qualchì vichjettu chì campa solu. Averà sempre qualcusella à cuntà à sta giuventù. Una volta à mese, pensateci, è pruvate à parlà è à fà parlà corsu, quant'ellu si pò . .

U vostru nome :

U vostru email :
 (micca publicatu)

Missaghju
Signale embed   Annulà ò
A vostra video sarà affissata sottu à lu vostru post.